reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dziewczyny, wiem co czujecie z ta panika. Ja przed pierwszym porodem tez mialam stracha i balam sie jak to wszystko ogarne. 2 tygodnie bylze mna maz a pozniej cale dnie sama. Wiele rzeczy przychodzi instynktownie, inne trzeba sobie powoli zorganizowac. A obowiazki domowe? Trzeba troche odpuscic i juz. Obiad moze zrobic maz po pracy na 2 dni lub czasami cos zamowic, kurzu moze sie ciut wiecej uzbierac, jak komus przeszkadza to moze go za nas poscierac;) powoli wszystko sie normuje. Poza tym jak nie my damy rade to kto?? Mamakulka ma racje - mamy prawo do bledow! Nie jestesmy robotami czy cyborgami. Tylko super mamuskami:)

reklama
sluchajcie dziewczyny tak z innej beczki - chce wziac laktator do szpitala, powinnam go wziac w pudelku firmowym? bo ono jest wielkie i ten laktator w srodku lata troche marnotractwo miejsca, ale w sumie luzem glupio bo powinno byc czyste, z drugiej str w pudelku sterylnie nie jest juz zglupialam jak mam to zapakowac.. no bo w sumie i tak przed uzyciem wrzatkiem przeleje, sama nie wiem, help

Tez pomyslalam o woreczku strunowym:-)

Mala drzemka po poludni:-) mimo ze sama z córką jestem oczka sie zamknęły na chwilke. A potem pyszny deser owocowy z lodami i bita smietana:-) po poludniu zrobilo sie goraco oi duszno :-) ciekawe jak jutro bedzie

A po co laktator do szpitala? Oni tam mają swoje dla kobiet.

Ja też się boję porodu... Bo wiem co mnie czeka...Na samym początku jak wejdę od razu będę krzyczeć o zoo..

Mam jakieś dziwne skurcze....takie ze ból idzie na kość ogonowa..przypomina mi się że podobne miałam tylko 100 razy mocniejsze....

bo nigdy nie wiadomo ile w danym momencie osob bedzie potrzebowalo skorzystac, jak mam swoj z butelka ze smoczkiem nieoduczajacym od piersi to wole swoje, a po cc podobno trzeba rozkrecac laktacje wiec wole byc przygotowana w razie co

znalazlam jeszcze rade, o ktorej nie pomyslalam

Pakując rzeczy do torby czy walizki, trzymaj się zasady, aby wkładać je w kolejności odwrotnej do spodziewanej konieczności użycia. A więc najpierw – na dno torby do szpitala – spakuj rzeczy dla dziecka, bo one będą potrzebne najpóźniej. Następnie to, co ci się przyda po porodzie, potem przedmioty pomocne w czasie porodu, a na końcu koszule i klapki, w które przebierzesz się zaraz po przyjęciu do szpitala. Pod ręką musisz też mieć dokumenty, bo trzeba je pokazać na izbie przyjęć.

Ostatnia edycja:
Ja też biorę laktator do szpitala, lepiej być ubezpieczonym [emoji1] dobry pomysł z tymi woreczkami, nie pomyślałam wcześniej o tym nawet. A ja też pytanie z innej beczki.. Macie te skurcze przepowiadajace, co ile się powtarzają? Ja mam skurcze z macicy zwłaszcza jak idę ale czasem zdarza się, że co minutę są i ustają później na cały dzień [emoji1] czasem nie mam wcale a czasem nawet przez 40 minut co jakiś czas [emoji21] zastanawiam się jak u Was to wygląda

[emoji173]

mnie pare razy dziennie koszmarnie boli brzuch jak podczas najbolesniejszego okresu klade sie i staram nie umrzec ale np 10-15min non stop mija i jest spokoj na pare godzin, nie wiem co to jest

reklama
dziewczyny spokojnie ogarniecie wszystko wiekszosc przychodzi naturalnie ;)
dla pocieszenia napisze wam ze ja zaraz po porodzie zostaje sama z 5 dzieci bo maz sobie nie moze pozwolic na wolne.

Do góry