reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja z pierwszym dzieckiem nie mialam ochraniaczy. Nigdy się nie zaplatal w szczebelki a spał w śpiworku więc też ciepło mu było.

reklama
ja smigam w swoich wkladkach bo mam plaskostopia obydwa mocno zaawansowane :)

ale tymi imionami zasypalyscie, mam nadzieje ze nic nie pomylilam :D beata chodzilo ci o wizyte 17.06 jak rozumiem? ;p

mika ja z nexta mam ta przeurocza sukieneczke ♡

tamtusia co studiujesz? czy dobrze mi sie wydaje, ze na podyplomowych nie ma obrony tylko same egzaminy? czy pisze sie jakas prace?
Tak dokladnie wizyta 17.06:)
Widzisz, ja juz sierpniem zyje;)

O fajnie, ze mamusie powrocily do nas:)
Witam, tez nowe:)

Mnie dzisiaj brzuch pobolewa jak na @, nie lubie tego bolu, bo sie stresuje, ze cos nie tak, ale chyba ma prawo czasem pobolewac

image.jpeg
Ja miałam ochraniacz, z jednej strony od strony łóżka nie zaslanialam, tak abym widziala córeczkę. Ochraniacz był dobrze przywiązany i wogole nie ma przy nim opcji aby dziecku sie coś stało. A łóżeczko uważam ze wyglada dużo ładniej i przytulniej :-). Teraz tez będę miała. Znalazłam jakieś takie zdjęcie mojego łóżeczka

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    47,3 KB · Wyświetleń: 441
Niunia102 ja czuje sie bardzo dobrze od poczatku ciazy. Zadnych wymiotow, mdlosci czy zachcianek i oby tak zostalo do konca.
Ten artykul o ochraniaczach daje do myslenia, ale z drugiej strony do wszystkiego tak naprawde mozna sie przyczepic. Ale temat warty uwagi i przemyslenia przed zakupem.

Laktator można kupić po porodzie, bo może okazać się niepotrzebny. Ja mam aventa ręczny i okazyjnie spisywał się bez zarzutu.

Ochraniacz też mam, taki mały z Ikei, moim zdaniem przydatny później jak się dziecko już po całym łóżeczku kręci, żeby się boleśnie w główkę nie uderzyć.

Hej dziewczyny :) czytam was regularnie, udzielilam sie tylko kilka razy na poczatku, ale pozniej czasu braklo. Mam na imie Diana, to moja pierwsza ciaza. Termin mam na koniec sierpnia około 28. W brzuszku noszę synka. Mielismy ogromny problem z wyborem imienia dla malego, bo nastawialam sie na dziewczynke i dla corci mialam kilka propozycji a tu sie okazalo, ze bedzie synio. Na chwile obecna zdecydowalismy sie na Nikodem :)
Ogolnie ciaze przechodze bardzo dobrze, praktycznie zero objawow. W poniedzialek mam kolejna wizyte i pewnie niedlugo ostatnie USG. We wtorek wybieram sie tez na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia. Jestem bardzo ciekawa tych zajec mimo, ze pewnie beda czysto teoretyczne, ale w ramach zajec jest rowniez zwiedzanie porodowki i to mnie ciekawi najbardziej chociaz jeszcze mi sie nie spieszy, zeby sie tam znalezc :) pozdrawiam wszystkich
Cześć Diana [emoji2]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witamy nowe mamusie i te co udzielaly sie i te co dopiero dolaczyly:-)
Moniczka dobrze kojarze ze mialas problemy z waga na poczatku ?? Ale widze ze juz jest lepiej
Koronka, dian_a jak sie czujecie ??
Ja się czuję bardzo dobrze [emoji2] Jedyny mały szkopuł to podwyższone aspat i allat czyli próby wątrobowe i biorę od 3 tyg. Ursofalk żeby wątróbka dobrze pracowała[emoji4]

A już jest w sumie ok. Było gorzej. Teraz tylko czekam na mojego syneczka i już się nie mogę doczekać [emoji5] Ale to chyba każda z nas tak ma [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Oj każda tak ma, mnie czeka jeszcze malowanie i przemeblowania więc niech mały posiedzieć trochę jeszcze [emoji2]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ale wysyp kubusiow :) wyslijcie mi w wiadomosci co wpisac do kalendarza bo tak to strasznie duzo klikania mam z szukaniem postow itp jesli oczywiscie w kalendarzu chcecie widniec ;)

witamy spowrotem ;) czesci dziewczyn nie ma bo schowaly sie na zamknietym watku
Kochana u mnie ten Kubuś na razie na roboczo, mój szanowny m nie może się ciągle zadecydować[emoji54]
A teraz wrzucam tu gwoli ścisłości jak wyglądam teraz [emoji16]
1465026191-1d1mld.jpeg

Tak dokladnie wizyta 17.06:)
Widzisz, ja juz sierpniem zyje;)

O fajnie, ze mamusie powrocily do nas:)
Witam, tez nowe:)

Mnie dzisiaj brzuch pobolewa jak na @, nie lubie tego bolu, bo sie stresuje, ze cos nie tak, ale chyba ma prawo czasem pobolewac
Oj ma prawo czasem pobolewac nie stresujmy się [emoji2]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Karolanka fajne zdjecie ale mało brzuszek widać :)

A dziewczyny jakie plany na weekend?
Ja dzis jade do szwagierki na grila. Ona na ostatnich nogach juz to chce dziewczyna korzystać :) a jutro działeczka pewnie bo mamuska rozpacza ze dzis nie przyjdziemy :p

Do góry