reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
flater ja myje tylko te owoce, ktore zjadam ze skorka, ale moja kolezanka, ktora jest kierowniczka w sanepidzie szoruje nawet arbuzy :)

mamakulka z cisnieniem nie ma zartow, monitoruj koniecznie

ankaka czasem nam sie wydaje, ze jest wszystko ok, a jednak nie jest

Anka super lekarka i dziala drazu a ty teraz lerz i wypoczywaj. Mi tez za karzdym razem bada na samolocie i patrzy czy wszystko ok

Co do cisnienia na jednej wizycie wyszlo ni wysokie i lekarka kazala monitorowac i zglaszac jak bedzie sie powtarzac za wysokie wiec to ma jakies znaczenie i powiedziala ze jak czesto bedzie wysokie to mowila cos o lekach

Mi badala szyjke teraz dopochwowo. Za kazdym razem bada tez na samolocie. W poniedzialek mi pobierze wymaz i jak wszystko bedzie ok to mi zalozy ten krazek. Bede sie czula bezpieczniej. :)

No nic poki co leze i powoli mi to lezenie bokiem wychodzi :D ale czego sie nie robi dla dziecka? ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bym Ci radzila zglosic to lekarzowi i dodatkowo samej kontrolowac. Cisnieniew ciazy jest wyjatkowo wazne. Ja mam nadcisnienie i biore leki i uwierz mi nie ma co tego lekcewazyc.
Ja to zglaszalam lekarzowi, w pierwszym trymestrze mialam za wysokie I te okropne bole glowy, musialam mierzyc 3razy dziennie I zapisywac. Polozna mowila, ze jak bedzie wyzsze niz 130 to mam isc do ogolnego. Potem wszystko sie unormowalo, ale sa takie dni, ze mam wyzsze z tym, ze po paru godz samo spada. Mysle, ze wizyta bylaby konieczna, gdyby cisnienie utrzymywalo sie wysokie.;)

Ja mam wysokie rano tylko. Tak w ciągu dnia jest w normie. A, że wizyty ustalam na ranek zawsze to to ciśnienie jest na wizycie również trochę nie tego. W granicach 135/80 na przykład ale kazała mi dr dzwonić jakby przekroczyło 140/90.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ej laski mam pytanie. Pies mi dzisiaj oparł się lapa o brzuch. Nie bolalo ani nic tylko mi oddech zaparlo, nie boli nie ma plamien. To nie bylo mocne bo od razu zareagowalam ale mam schizy.

Mnie raz przy zabawie tak siostrzenica pokopala po brzuchu, bo sie przytulac chciala, ze tez sie bawalam.Ale mala po tym nie spokojniejsza, tylko podwojnie aktywna, wiec nie schizowalam :p ja sie ciagle opre o brzuch, kolane, za mocno do biurka w pracy przysune albo cos. Ale tez zawsze mysle, ze mala przeciez w worku z woda i tyle mojego tluszczyku i innych rzeczy po drodze, ze jest bezpieczna ;)

@ankaka. 25 tydzien, to juz zawsze bezpieczniej. Zaloza ta i z glowy.Do konca juz mniej niz wiecej. Teraz juz wszyscz za ciebie musza robic, a ty tylko lez :D kolezanka miala zalozony na poczatku ciazy, tez dala rade ;) dobrze, ze szybka reakcja lekarki.

reklama
No też już nie schizuje bo mały się rusza normalnie. Panikara jestem ale to pierwsza ciaza i w ogóle. Dziękuję Wam za odpowiedzi ;*

Ankaka no to super , że lekarka tak zareagowała szybciutko! Dla dziecka wszystko a jak założą pessar to nie będzie tak źle . Trzymajcie się :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry