reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

fryte3qa - hehe, już się doczekac nie możesz?

okasia - właśnie... smutne to.

Fimka - popieram... lepiej naturalnie. a *spam* niestety nie jest tani.

reklama
Ja jak się przeziebilam też kupiłam *spam* ale swoją drogą najlepiej pomogła mi miksturka z posiekanego czosnku wymieszanego z miodem i cytrynka na kilka dni dawkujac po lyzeczce co 3h mniej wiecej :)

ten *spam* gardlo mi troche pomogl ale za to z zatokami i katarem sie pogorszylo ledwo zywa jestem...

a co do skory jeszcze nie jest napieta ale cala wyzylowana jestem, prawie kazda zyle widac na niebiesko jakbym sobie wytatuowala od sutka do nadgarstka mozna przesledzic jak krew plynie :D

ja jedynie czosnku surowego jeść nie mogę, bo mam po nim bardzo silne bole, nawet po niewielkiej ilości I totalny rozstrój żołądka. więc czosnku nie jem :wink: mam tak już od dzieciństwa, bo tata nas często próbował tak leczyć I zawsze się dla mnie kończyło tak samo.

ja jedynie czosnku surowego jeść nie mogę, bo mam po nim bardzo silne bole, nawet po niewielkiej ilości I totalny rozstrój żołądka. więc czosnku nie jem :wink: mam tak już od dzieciństwa, bo tata nas często próbował tak leczyć I zawsze się dla mnie kończyło tak samo.
Dominika81 czyli masz wrażliwy żołądek ja też muszę uważać ale z tą cytryną i miodem akurat się ładnie przegryza i nie było u mnie aż tak źle:) ale co do czosnku to jest ciężki....

12 zł za syrop to chyba nie jest jakaś mocno wygórowana cena. Nie znam się i nie załatwiam się złotem, ale wydaje mi się, że przy wydatkach ciążowych od ciuszków po badania, zakupy wózków itd to jednak grosze. Poza tym to jest tańsze niż to co zazwyczaj dostaję od lekarza. Nie wiem czy też tak macie, ale ja jak choruję to zazwyczaj wychodzę z apteki lżejsza od 60-100 zł po zrealizowaniu recepty.
Mnie taki surowy czosnek nawet na kanapce w życiu by nie przeszedł przez gardło :/ Jakoś totalnie nie potrafię się przemóc, tak samo zresztą mam z cebulą.

A myslalam, ze to tylko moja schiza. Ja nawet domowego sosu czosnkowego na jogurcie nie moge, bo moj zoladek potem cierpi. Ostatnio zrobilam delikatny, do pizzy, to dzidzia byla chyba tezniezadowolona. I jeszcze to uczucie czosnku w buzi... choc po natce ietruszki jest troche lepiej - polecam! Ja wiem, ze zdrowo i fajnie jak smakuje, ale u mnie nie przejdzie, dlatego w przeziebieniach zastepuje go imbirem. Tre do wody z cytryna i wpijam, bo tez porzadnie rozgrzewa. Ja nie lubie ostrego, wiec ten imbir tez w niewielkich ilosciach :p

@Dominika81 już świra dostaję z myślą że to jeszcze ponad 3 miesiące! Boję się jak fix, ale to wszystko tak cieszy :-) wiem że później nie będzie kolorowo zawsze, ale to mój wymarzony i wyczekany synek :-)
Zresztą ja się nie nadaję do siedzenia bezczynnie w domu, bo za dużo rozkminiam

Co do przeziębienia, to mój lekarz jest nastawiony na tylko naturalne metody leczenia przeziębienia. Dla niego leki w ciąży to tylko jeśli faktycznie trzeba i to mi się podoba, bo ja też tak robię. Ale jeśli w syropku nie ma żadnych niebezpiecznych świństw czy chemii a pomaga, to myślę że warto. Ja brałam przez chwilę neospazmine żeby lepiej spać, to akurat on mi zlecił.

A na przeziębienie piłam sok z wyciskanych pomarańczy, cytryn, grejpfruta, plus imbir starty. Rozgrzewa bardzo. :-)

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczny :) tyle napisałyście stron że nie jestem w stanie nadgonić ;) mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze i u dzidziusiów oczywiście! Ja dzisiaj po badaniu, wyniki morfo i obciążenia ok, tak powiedzial lekarz a ja nawet nie zaglądałam do papierów (mogłam fote strzelić, ale pomyślałam o tym dopiero w domu). Niektóre wpisał mi do karty, to sprawdziłam i faktycznie ok. Malutka w 24+5 waży 689g czyli w normie, jak dla mnie mogłaby więcej - wiadomo ;) ruchy czuje codziennie i niektóre są już takie solidne :) dostałam fote ale taka trochę creepy to Wam nie pokażę ;)

Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :*

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, ten wpis mial byc sierpniowkach, sciagnelam sobie na tel aplikacje babyboom i nie ogarniam jeszcze ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Tycie noo mi to poki co nie grozi, bo jak wspomnialam po wizycie waga mi stanela, a nawet lekko zmalala, ale dziecko rosnie, wiec taka moja uroda widocznie,

cera byla okropna i juz mi rece opadaly, bo nie wiedzialam co stosowac, az w koncu po kilkudniowym stosowaniu wit A przeszlo i teraz jest git. Wylaza czasem jakies plamki, ktore zapieka, ale ogolnie roznica jest ogromna.

*spam* mialam tylko ten syrop, ale tez lekarka powiedziala, ze to taki pic na wode, fotomontarz

Do góry