reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

rozkladajac dzisiaj obiad na talerze po rowno uslyszalam jak to sie nadziwic nie moze ze jem tyle co on a on wcale malo nie je [emoji86] poprawilam porcje tak zeby bylo dla mnie mniej oczywiscie, takie rzeczy dotykaja mnie do zywego, chyba jednak serio sie opanuje no az mi glupio teraz..

reklama
Ja mam teraz duzo ładniejszą cere niż przed ciazą. Wiecznie się zmagałam z krostakmi, zaskórnikami i tłustością cery. Od początku ciąży jak ręką odjal :) żadnej krostki, cera świetlista, mogłaby już taka zostać.

Barałam *spam* tabletki do ssania i mi pomogły :)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

peper my dzis na obiad mielismy zeberka w sosie i maz polecial do apteki i mial kupic buraczki, ale z malym bylismy tak glodni po powrocie za zakupow, ze nie doczekalismy sie tych buraczkow, ale spoko, bo ledwo zjadlam swoja porcje, wchodzi maz z buraczkami, a ja lece do kuchni po dokaldke ziemniakow i sosu, zeby zjec z buraczkami :p, doszedl do tego obiad synka, bo nie zjadl wszystkiego, wiec w sumie zjadlam 2,5 porcji obiadowej :) czy mi z tym zle, nie hehe. Na szczescie moj maz nie zwraca uwagi kto ile ma na talerzu i jakos nigdy sie nei zdazylo, zeby moja porcje skomentowal

Na przeziębienie mi pomógł syrop z cebuli i mleko z czosnkiem ale nie gorące tylko podgrzane delikatnie;) *spam* stosowałam ale u mnie sie nie sprawdził, od ginekolog miałam tantum verde i sinupret. U mnie 9kg w plusie, w piątek byłam u położnej i powiedziała ze mam dbacno dietę bo po 30tyd najwiecej sie tyje:-/ trochę mnie załamała. Jak u Was z zgaga? Macie jakieś sposoby?;)

mnie poki co zgaga omija tz od wielkiego dzwoniu sie pojawi, ale to na chwilunie i zaraz znika, natomiast zaczely sie skurcze, w pierwszej ciazy tez je mialam i musialam lykac magnez, myslalam, ze tym razem mnie omina, ale niestety

ja mam wieczna zgage i biore na to lyk mleka ;) o niee jezeli po 30tc sie najwiecej tyje to zdecydowanie musze ograniczyc slodycze

Ja wlasnie sobie postanowilam ze ograniczam slodkosci, bo tak to jadlam codziennie.
Mi na zgage najlepiej pomagaja migdaly, po prostu zjesc kilka sztuk, mleko daje chwilową ulgę a później jeszcze gorzej piecze :(

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

W drugim trymestrze ciąży powinno się przybrać na wadze jakieś 5-6 kg, przeciętnie około półtora kilograma na miesiąc. Ostatni – trzeci trymestr ciąży – oznacza przyrost masy ciała o jakieś 4-6 kg. Tycie w końcowych miesiącach ciąży jest bardzo ważne dla płodu.

mniej wiecej tak samo :D

reklama
papercut głowa do góry, raz sie je wiecej raz mniej, mój też nieraz uwagę mi zwróci ale nie w złej intencji tylko wie że ja nie lubie mieć nadwagii, a obżarstwem to sobie nie pomagam-niestety.....słodycze.....

Do góry