reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Dokladnie tak jak dziewczyny pisza. Moj mial trzydniowke, nie moglam zbic b.wysokiej goraczki, byla masakra, lekarz myslalm, ze to poczatek choroby dal antybiotyk, ktory Nie pomogl, a na koniec maly byl okropnie wysypany I jak zadzwonilam do lekarza I powiedzialam, ze jest wysypka to kazal odstawic odrazu antybiotyk I to bylo koniec jego trzydniowki.

Moj mlodszy jak mial ok 3 lata to miał temp przez 7 dni... ibuprom z panadolem na zmiane jak temp wzrastala do 39 st. Badalo go 3 lekarzy, nawet zahaczylismy o szpital ale poza przeciwgoraczkowymi nic nie dostal wiecej bo pluca i oskrzela osluchowo czyste, gardlo uszy tez. Ale stracha mialam.
Takze trzymajcie sie i powodzenia. Mam nadzieje ze jednak noc juz bedzie lepsza!

Beata - 16,5 mca.

A możecie mi powiedzieć czemu mam dawać na zmianę Paracetamol z Ibupromem?
I czy mam podawać co 3-4h mimo że nie ma temp., a jest np. 38st.?
(bo tak gdzieś wyczytałam, że się robi przy trzydniówce)

Fimka - podaje się na zmianę żeby organizm nie przyzwyczaił sie i nie przestał reagować na lek.

Ja bym nie dawała przy 38, poczekałabym czy będzie rosła czy sie zatrzymała.
W sumie to nawet nie wiesz na pewno czy to trzydniówka, czy jednak zęby.

Fimka, ja jestem zdania jak mój pediatra -jeśli dziecko w miarę ok znosi gorączkę, to nie zbijać nawet do 38,5. My mieliśmy trzydniówkę gdzieś jak młoda miała z osiem miesięcy. Trzy dni gorączki i tylko mleko piła i spała głównie, ale b. wysokiej nie miała. Potem jak ręką odjął i czwartego dnia trochę wysypki na brzuchu. Obyło się bez lekarza.

reklama
A Ty masz dzialalnosc czy inna umowe ? Pytam z ciekawosci czy glownie dzialalnosc sprawdzaja czy tez pozostale umowy.

Dziewczyny umowa o pracę od 2009r :) 12 kwietnia minęło mi te 33 dni co płaci pracodawca,
to pierwsze L4 które poszło do ZUS-u, następne będę mieć od 5 maja, to co L4 kontrola ?
chyba nie ? ile ludzi by musieli mieć zatrudnionych by każdego co L4 odwiedzać ;)

Do góry