reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Fimka u nas lekarz kazal podawac ibufen forte na przemian z czopkami a potem jak uslyszal o wysypce to kazal podac fenistil w kropelkach, bo mowil, ze Moze ta wysypka swedziec ale Nie musi:)

Wszystko minie a czlowiek sie na biezaco uczy w praktyce. My teraz walczymy z histeriami malego ma 19miesiecy I czasami czuje sie bezradna, nadchodzi bunt 2-latka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ale masakra. Dziś czuję się gorzej niż wczoraj. Plus choroby jest taki, że po lekach i przy pomocy poduszki Motherhood wysypiam się jak nigdy. Na szczęście maluch czuje się świetnie, już od 5 rano kopie jak szalony. Wczoraj tak wystawił nóżkę czy rączkę, że najpierw ją głaskałam, a potem delikatnie przesunęłam :) Magiczne :)

U mnie taka piekna pogoda :-) Moja kolezanka na umowie miala nawet 2 raxy kontrole podczas jednego l4. To juz jest dla mnie przesada. Ja tez mialam 2 kontrole podczas l4. Ale ja co innego, bo na dzialalnosci :-) milego dnia wszystkim. Ja kuruje moja corke, bo chora i biore sie za sprzatanie, zeby jutro bylo mniej :-)

Ale masakra. Dziś czuję się gorzej niż wczoraj. Plus choroby jest taki, że po lekach i przy pomocy poduszki Motherhood wysypiam się jak nigdy. Na szczęście maluch czuje się świetnie, już od 5 rano kopie jak szalony. Wczoraj tak wystawił nóżkę czy rączkę, że najpierw ją głaskałam, a potem delikatnie przesunęłam :) Magiczne :)

ja sie dzisiaj tak w nocy wiercilam, ze obudzilam sie zaplatana w poduszke musialam usiasc i powyplatywac spomiedzy nog [emoji23]

z ta nozka czy raczka super [emoji177]

nie orientujecie sie moze ile razy na dobe twardniejacy brzuch jest w normie?

Mój twardniał wieczorami, ale odkąd biorę magnez nie zdarzyło się. Porozmawiaj z lekarzem może też Ci zaleci, ulga jest niesamowita.

Moja dr stwierdziła, że magnezu można brać sporo i nic się nie stanie, ale jesli mimo zwiększania dawki dalej będą dolegliwości występować to mam zbadać potas. Potas już trzeba ostrożnie przyjmować, ale daje podobne dolegliwości jak braki magnezu. Przy okazji kolejnego badania zrób sobie dodatkowo potas, zawsze to jakaś informacja.

Mi odkąd biorę magnez rzadziej twardnieje, mam brać magnez 4 x 1 slowmag. Teraz zaczęło się ciągnięcie brzucha. Dodatkowo mam brać scopolan (lek rozkurczowy). Najważniejsze czy szyjka się nie skraca. U mnie ma 38 mm więc jest ok. Aaa i nie wolno dotykać brzucha, bo to powoduje stawianie się macicy! Mi się trudno powstrzymać :)

reklama
Faktycznie jak już twardnieje to nie wolno głaskać ani dotykać, bo będzie gorzej. A ja też ciągle macam synka :) A jak nie ja to mąż :)

Do góry