reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

cześć dziewczyny ;) jak Wam dzień mija?
u mnie paskudnie aż nic sie nie chce robić, zimno, szaro, wieje :/
pytanko - jak wy odczuwacie to twardnienie macicy? Czasami mam tak ze np z prawej strony zrobi mi się twarde wybrzuszenie na kilka-kilkanaście sekund i znika...myślałam że to dzidziuś tak się układa i wypycha ale może to twardnienie? Co myślicie?
zdarzają wam się upławy w kolorze kremowym/bladożółtym?

reklama
Magnez łagodzi albo nawet niweluje skurcze, ale właśnie w ten sposób macica ćwiczy do porodu! Więc jeśli chcecie mieć sprawny poród, to magnez z umiarem.

ja mam problem. od wczoraj bardzo boli mnie noga- lewa od kolana do stopy tak w srodku taki dziwny bol jak na zmiane pogody krecui ale duzo mocniej. rano bylo ok ale jak wracalam ze skzoly znowu sie zaczelo. boje sie zeby to nie byla zakzrepica. napisalam do ginka juz

cześć dziewczyny ;) jak Wam dzień mija?
u mnie paskudnie aż nic sie nie chce robić, zimno, szaro, wieje :/
pytanko - jak wy odczuwacie to twardnienie macicy? Czasami mam tak ze np z prawej strony zrobi mi się twarde wybrzuszenie na kilka-kilkanaście sekund i znika...myślałam że to dzidziuś tak się układa i wypycha ale może to twardnienie? Co myślicie?
zdarzają wam się upławy w kolorze kremowym/bladożółtym?
Hej mika wiesz właśnie mam ten sam problem do tego od wczoraj jakos zaczął mnie boleć brzuch czasami takie klucie a kręgosłup na odc.krxyzowym Chryste jak boli. Do tego pogoda u mnie leje i taka wichura masakra nawet prądu nie ma szok heh

Lenka oceniłaś wpis Miki jako "niezbyt mądry" :)

kassia trzymam kciuki żeby to jednak nie była zakrzepica. Miałaś ją w poprzedniej ciąży?

@Mika06 ja właśnie tak odczuwam, czasami z jednej strony a czasami cała macica idzie do góry i robi się twarda. Mam też upławy, ale nie jakieś straszne. Oczywiście wszystko zgłoszone lekarzowi. Powiedział - póki z szyjką jest w porządku i nie ma infekcji to wszystko jest dobrze :) no ale zgłosić trzeba

hej Lenka25 - z bólem pleców na dole i ja mam problem, od kilku dni. Wczoraj wieczorem jak wstałam z łóżka to tak mnie bolalo że ciężko było mi się schylić :/ mnie brzuch właśnie nie boli, nie kłuje nic dlatego ciężko mi ocenić o co chodzi z tym twardnieniem.
a za co dostałam od Ciebie ,,niezbyt mądre"? :D

reklama
Lenka wstaw zdjęcie łóżeczka albo linka :)

A u mnie po prostu cały brzuch twardnieje. Za 1,5 tygodnia mam wizytę, więc muszę się poskarżyć.
Dalej walczę z przeziębieniem, ale na razie przegrywam :/ Koszmarny dzień. Mam suchy nos, aż boli w środku, czasem schodzi katar, częściej krew. Muszę odkopać nawilżacz powietrza.

Do tego mąż mi napisał, że dziś będzie wcześniej w domu. Ucieszyłam się jak głupia, ale przezornie zapytałam co to dokładnie znaczy wcześniej. I zaczęło się wymienianie: jeszcze 4-5 godzin w pracy, potem o 18 spotkanie, więc tak o 20/21 w domu. I zastanawiam się czym różni się "wcześniej" od "normalnie" :/

Do góry