reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mam za sobą straszną noc. Muszę kupić jakąś poduchę do spania inaczej sobie ni poradzę. Na początku stwierdziłam, że ja i tak śpię bez poduszek, więc mi się nie przyda. Nic bardziej mylnego, z czasem kiedy brzuch robi się większy, a plecy bolą jakby mnie mąż kijem lał, nie jestem w stanie spać bez jakiegoś podparcia :/
Kojec z motherhood czy cebuszka?
ja mam Kojec z motherhood i nie zamienilabym go na zaden inny- sprawdzil sie w popzredniej ciazy i podczas karmienia- dobzre ze go zachowalam

kazda ciaza inna - swiete slowa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie dzis slonce ale mam pospzratane wiec lenie sie strasznei dzis- o 13 po mala do szkoly i pewnie na rolki pojde z nia . ale lenia tez mama- zawsze mi mowili ze mam duracelki w dupce tak zapeirdzielam al etraz to bym tylko siedziala i nic nie robila

reklama
Nati ja w pierwszej ciąży też byłam pełna energi i pracowałam bez żadnego problemu do 20 tygodnia, ze względu organizacyjnych w placówce z szefostwem zdecydowałam, ze idę na l4, a myślę, że jeszcze z miesiąc -dwa bym spokojnie dała radę, a teraz szybko poszłam na zwolnienie złożyło się na to kilka czynników : strach o maleństwo po stracie w lipcu, złe samopoczucie, ale i też nieciekawa atmosfera w pracy, właściwie to brak wypłaty i stwierdziłam, że nie będę siebie i maluszka na stresy narażać. A teraz to jestem wykończona cały czas, wszystko mi ciężko zrobić, a jeszcze z synkiem cały dzień, ale sprzątanie to makabra jakaś :-)

Heromina no to dobrze, że przenioslaś synka. Ja sama jestem nauczycielką wychowania przedszkolnego i nie wyobrażam sobie takiego traktowania dzieci- karny jeżyk w foteliku- masakra! Co do zmiany kadry to u mnie niestety też w tym roku tak jest, no ale jak ktoś nie płaci przez 2 miesiące nauczycielom i uważa, że wszystko jest ok, no to niestety, ja akurat zaszłam w ciążę, a i tak jeszcze mnie szefowa nie splaciła do końca. Ale akurat dzieci źle nie miały! Mam nadzieję, że nowe przedszkole spełni Twoje i synka oczekiwania, kiedyś pracowałam w innym przedszkoku i cudownie tam było.

U mnie od rana leje deszcz- spałabym :-) lecz synek nie podziela mojego zdania w kwestii spania :-) miłego dnia!

A witam nowe mamusie :-)

Ja nocki tez mam ciezkie bo mnie boli prawy bok bo na nim śpię...przekrcam sie na lewy to mi nie wygodnir...kregoslup siada:/ moze tez kupie poduszke.
Ja niby senna nir jestem,energue niby mam alr mecze sie szybko i popoludnia musze polezec bo zaraz mnir krocze boli...pewnie moglabym wziasc tabletke i funkcjonowac dalej ale jakość wole je ograniczyc bo sa silne.
W pierwszej ciazy znowu czulam sie 100 razy lepiej ale senna byłam. Dobrze se moj starszak teraz taki wyrozumiały to jakos dajemy radę

u mnie szaro ponuro az sie odechciewa wszystkiego.. nie wyobrazam sobie opiekowac sie teraz jakims malym dzieciaczkiem chociaz to pewnie jest tak, ze jak trzeba to trzeba i tyle :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już zamówiłam poduszkę, jutro odbieram. Oby pomogła! A dziś mam najgorszy dzień od czasu wymiotów. Boli mnie dosłownie wszystko i nastrój mam obniżony. Zastanawiam się czy topić się w tym co czuję, pofolgować sobie i odpoczywać w domu czy lepiej się zmusić do spaceru czy innej aktywności. Z całą pewnością zaraz przygotuję termofor żeby trochę rozluźnić plecy. Mam wrażenie, że jeszcze chwila i kręgosłup mi pęknie :/ Aż chce mi się płakać.

Joga podobno bardzo dobra i pomaga przy porodzie;-) mam pytanie dziewczyny jak jest u Was z dodatkowymi witaminami? Ja biorę dopiero 2tyd femibion, wcześniej moja ginekolog twierdziła ze nie potrzebuje. Kupiłam te które polecili mi w aptece ale nie wiem czy dobry wybór?;) u mnie dzisiaj tez strasznie ponuro, pada deszcz:-(

okasia mi tez plecy daja czadu- przy nikoli tez tak mialam ale pozniej a teraz jakos tak szybko- wieczorem to juz bardzo boli. nic na to nie poradzimy ale poducha ci pomoze- tam jest nawet narysowane jak mozna ja ulozyc zeby wygiodniej sie siedzialo.

a u mnie zaczelo sie chmurzyc- chyba nici z rolek dzis

reklama
Joga podobno bardzo dobra i pomaga przy porodzie;-) mam pytanie dziewczyny jak jest u Was z dodatkowymi witaminami? Ja biorę dopiero 2tyd femibion, wcześniej moja ginekolog twierdziła ze nie potrzebuje. Kupiłam te które polecili mi w aptece ale nie wiem czy dobry wybór?;) u mnie dzisiaj tez strasznie ponuro, pada deszcz:-(
Ja przez całą ciążę tylko kwas foliowy z jodem i witamin b12 i żelazo to wszystko :)
A żelazo tylko dlatego że mam silna anemie;)
f9aebb7ee252327c965d961c22597462.jpg

Do góry