reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Mam za sobą straszną noc. Muszę kupić jakąś poduchę do spania inaczej sobie ni poradzę. Na początku stwierdziłam, że ja i tak śpię bez poduszek, więc mi się nie przyda. Nic bardziej mylnego, z czasem kiedy brzuch robi się większy, a plecy bolą jakby mnie mąż kijem lał, nie jestem w stanie spać bez jakiegoś podparcia :/
Kojec z motherhood czy cebuszka?

reklama
ja tez zle spalam strasznie bola mnie stawy.. ja mam poduszke firmy krzak z allegro taka wielka w ksztalcie c, duzo pomaga ale w koncu i tak koncza mi sie boki do spania - pospie na lewym budze sie bo boli zmieniam na prawy, potem znowu zmiana i tak coraz czesciej az nie ma pozycji w ktorej nie boli wiec koniec spania ewentualnie w dzien dosypiam.. ciezko a niby w ciazy trzeba sie wyspac najlepiej na zapas

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

taaa na zapas... ja nawet normy nie mogę wyrobić. Jestem rano bardziej zmęczona niż byłam wieczorem, do tego mam ćmiący ból głowy i rozsiany ból pleców. A kark sztywny :/

z tym zmeczeniem mam to samo, a siedzisz w domu? mi sie czasem wydaje ze ile bym nie odpoczywala czuje sie jak po kopaniu rowow moze sie juz rozlazlo-leniwa zrobilam, sama nie wiem

tak, jestem w domu. Ja mam z kolei jeszcze problemy z cukrami. Zjem byle posiłek i od razu mogłabym spać. Na razie udaje mi się wygrywać walkę ze snem w ciągu dnia, inaczej noc byłaby jeszcze gorsza. Można oszaleć! Ja też czuję się leniem. Zrobiła się ze mnie taka rozlazła krowa, sprzątanie rozkładam na wiele etapów, po drodze odpoczywam, a na koniec dom wygląda jeszcze gorzej :/

Witam mamuśki w ten deszczowy dzień ja wlasnie wstalam i pije kawke potem śniadanko :-) ja w pierwej ciąży tez bylam taka spiaca mąż sie smial ze wstaje tylko na posilki :-) teraz nie jest tak zle ale tez mialam takie dni ze musialam sie po poludniu zdrzemnac

staram sie to usprawiedliwic tym ze produkuje malego czlowieczka [emoji4] ale i tak mam wyrzuty sumienia nie lubie taka rozlazla byc a za nic sie zmotywowac nie moge do niczego, zdarza mi sie odwolywac spotkania bo zwyczajnie nie chce mi sie/nie mam sily sie z domu wygrzebac

mam tak samo, sa dni kiedy latam jak opetana (np ostatnio po markecie budowlanym przy wyborze taperty do pokoju maluszka), fakt ze wieczorem padam na twarz i nie mam sily sie nawet przebrac ale coz... a sa dni, kiedy nie potrafie wstac z lozka i gdyby lodowke i lozko przeniesc do lazienki to moglabym w takiej zamieszkac :D

Biedactwa... ja to pracuje codziennie, plus kurs wieczorami, pomagam siostrze przy dwojce dzieci, a w weekendy zazyczaj jakies wycieczki/domowe imprezy. Ani razu nie spalam popoludniu, a po tych strasznych pierwszych miesiacach, to moge latac :) faciara jestem i jakbym mogla, to oddalabym wam troche tej energii :p
Faktycznie w nocy czasem ciezko sie ulozyc, ale dzieki poduszce ciazowej zawsze jakos pojdzie. A boli tylko jak mala poszaleje i pokopie, bo nawet po calym dniu na nogach, ani plecy ani nic nie przeszkadza.

Kazda ciaza inna, przekonujemy sie o tym codziennie ;)

reklama
Dzisiaj z rana byla taka ulewa, ale teraz zaswiecilo sloneczko. Wlasnie zaplacilam Zus, ide puscic pranie i ogarnac wlosy i makijaz. Nawet w domu nie lubie byc mieogarnieta :-) Czekam dzis na paczuszki, posciel koncze szyc dla maluszka. A reszte skoncze szyc po weekendzie :-) Corcia zostala w domu, bo maz nie da rady jej odebrac. A ja nie moge sie ruszyc z domu. Jutro jedzie z przedszkolem na wycieczke do Krakowa i jest taka szczesliwa i juz nie moze sie doczekac :-)

Do góry