reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

u mnie szaro ponuro az sie odechciewa wszystkiego.. nie wyobrazam sobie opiekowac sie teraz jakims malym dzieciaczkiem chociaz to pewnie jest tak, ze jak trzeba to trzeba i tyle

Ja myslalam tak caly czas, ze juz mi sie nie bedzie chcialo, ze w ciazy to za duzo nie porobie, ze synek to chodzaca torpeda i bedzie mi ogolnie ciezko i tak odkladalismy staranka, az los zadecydowal za nas i teraz w sumie az tak nie odczuwam tego wszytkiego, bo moje dziecie jest juz na tyle samodzielne, ze spokojnie nawet moge sobie uciac drzemke, a on sie soba zajmie.

Ja już zamówiłam poduszkę, jutro odbieram. Oby pomogła! A dziś mam najgorszy dzień od czasu wymiotów. Boli mnie dosłownie wszystko i nastrój mam obniżony. Zastanawiam się czy topić się w tym co czuję, pofolgować sobie i odpoczywać w domu czy lepiej się zmusić do spaceru czy innej aktywności. Z całą pewnością zaraz przygotuję termofor żeby trochę rozluźnić plecy. Mam wrażenie, że jeszcze chwila i kręgosłup mi pęknie :/ Aż chce mi się płakać.

Ty juz lepiej nie wymyslaj tylko daj sobie na luz i odpoczywaj

Joga podobno bardzo dobra i pomaga przy porodzie;-) mam pytanie dziewczyny jak jest u Was z dodatkowymi witaminami? Ja biorę dopiero 2tyd femibion, wcześniej moja ginekolog twierdziła ze nie potrzebuje. Kupiłam te które polecili mi w aptece ale nie wiem czy dobry wybór?;) u mnie dzisiaj tez strasznie ponuro, pada deszcz:-(

Kochana zajrzyj na watek apteczny tam masz cala liste wit i innych suplementow :)

Bylam w p-lu, zabralam wszystko, pozegnalam sie, tylko zapomnialam dac wymowienie...., ale to nic wysle poczta, bo musze miec podklad, zeby pozniej ajkiejs kary nie zaplacic

tamtusia w tamtym p-lu nie chodzilo o kase, ale o konflikty. P. dyrektor nie posiada zadnego wyksztalcenia przedszkolnego, po prostu otworzyla biznes, ale ma najwiecej do powiedzenia. Nie slucha nauczycielek, wprowadza jakies chore zasady, karny jezyk to tez jej pomysl, dwie najlpesze nauczycielki odeszly, bo im sie to wszystko nie podobalo to tak je obsmarowala przed rodzicami, ze glowa mala. Malo tego dowiedziala sie do jakiego p-la poszly i starala sie im nabruzdzic u nowego pracodawcy, wiec msciwa baba. Inna tez odeszla i nawet podwyzka jej nie zachecila, wiec mozesz sobie wyobrazic co sie tam dzieje. W nowym m,oja kolezanka ma corcie juz ponad 3 lata, jest ono polecane w poradni, dyrektorka jest rewelacyjna, wiec w zasadzie wszystko jest na plus. Jedynie nie ma karate czyli najukochanszych zajec mojego dziecia,a le bedziemy najwyzej jezdzic dodatkowo no i kasowo jest drozej, bo 200zl, no ale przynajmniej bede spokojna, ze wszystko jest tak jak byc powinno.

Co do lenia to mialam przez chwile takowego, ale od dluzszego czasu mam takiego powera, ze chyba nigdy takiego nie mialam. Wczoraj siedzialam w necie, poszlam sie myc i jakos zaczelam sprzatac lazienke o godz 23 :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej Dziewczyny, Witam nowe koleżanki :)

Ja dziś robiłam krzywą cukrową...Ale mam to szczęście, że w domowych warunkach :). Moja teściowa pracuje w laboratorium, więc rano przyszła pobrać mi krew, udało mi się wypić ten "ulepek", poleżałam sobie i po dwóch godzinach mąż mnie zawiózł na ponowne badanie. Maluch po tej dawce cukru fikał jak szalony :)

Mój mąż dzisiaj się popisał , w związku z tym że po tej glukozie musiałam leżeć, zawiózł dziś syna do przedszkola. Wszystko fajnie, tylko że nie ubrał mu kurtki :/ a dodam że ciepło dziś nie jest i na dodatek leje.

Pokaże wam jeszcze co wyszło z malowania łóżeczka. Efekt nie jest do końca taki jaki chciałam, tzn. szczebelki malowane pędzlem nie są zbyt idealne, ale ogólnie jest ok;) 060420161728.jpg

Załączniki

• 060420161728.jpg
    060420161728.jpg
    662,3 KB · Wyświetleń: 139
Ooo super a ja się zastanawiałam czy rozkładanie łóżeczka na tym etapie jest ok :) bardzo pięknie wyszło.

Ja pewnie dostane skierowanie na następnej wizycie 22 kwietnia na glukozę i trochę się obawiam. Raz , że mdłości a dwa , że wyjdzie cukrzyca :(

Ja lenia mam tak chwilowo. W sensie wstanę ranooo pokreceeee sieeee i wyższe obroty wchodzą powoli.

W sobotę wieczorem idę na koncert. Strasznie się bałam gdziekolwiek wychodzić w ciazy ale czytałam , że jak ciaza przebiega ok to można. Oczywiście nie będę stała przy głośnikach tylko z obstawa brzucha daleko :) a wy co myślicie?

W ogóle to od 2 dni bolą mnie stawy. Biodra, kolana. Ale to taki dziwny, swędzący bol.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

co do koncertu ja bym sie bala mnie dzidzia mega przekopala jak bylam w kuchni jak blender chodzil :D a jesli chodzi o stawy mnie bola biodra i barki strasznie

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

mammyblue - tak mi się podobają takie łóżeczka :) nie wyobrażam sobie kupić inne :D już upatrzyłam takie tylko wenge + biały :)

No mój nie reaguje na głośne dźwięki jak na razie. To jest na powietrzu na dużym placu wiec mam możliwość odejścia daleko jakby co, bardziej chodzi mi o spotkanie ze znajomymi niż o muzykę w sumie :) koleżanka mówi , że jak była w ciąży to zaliczyła z 10 koncertów i było ok.

a lozeczko sliczne, ja mam dostac jeszcze nie wiem jakie najwazniejsze zeby bylo :D

jak na powietrzu to mysle, ze ok ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No do zadymionego tlocznego miejsca w życiu nie pójdę. Maz nie bedzie pil wiec w razie czego jadymy do domu.
Moja siostra to w ogóle mówi , że ja boidupa jestem hehe panikuje strasznie . Najlepiej to bym latala do lekarza co chwila i nie wychodziła z łóżka. Nawet nie odkurzam! Dajcie mi w łeb żebym zaczęła żyć w tej ciąży[emoji14]

Siostra latala wszędzie i to z buta i nic jej nie było a ja wczoraj przeszłam się do miasta i miałam moralniaka. Jestem jakaś niewtenczas.

Mój bardzo reaguje na hałas :) Dziś zaburczało mi mocniej w brzuchu, a glut tak się wystraszył, że od razu był wieki skok i kop :) Ale ja jestem już w 25 tygodniu, więc może być bardziej wyczulony.

reklama
Mialam dzis kontrole tym razem w firmie. Nie zastali mnie, pracownik powiedzial, ze jestem na chorobowym. W ogole sie nie przedstawily, tylko udawala klientke i nagle taki tekst: czy moglabym rozmawiac z Pania Basia ? :-) Takze cos sie dzieje :-) Dobry znak :-)

Do góry