reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Gajanna ja tez jem...duzo i caly czas ale uroda juz taka ze zawsze mało tyje...no z młodym niby sporo bo 20kg ale dzien po poridzie juz bylo 14kg mniej

To szybka utrata, masz się czym chwalić ;) Happymum Ile lat ma Twój synek?
Ja z córeczką przybrałam 11-12kg i było ok. Później się okazało, że karmienie piersią powoduje u mnie apetyt większy niż ten ciążowy ;)
Uratowały mnie ćwiczenia i trochę biegania, teraz też nie mogę się doczekać kiedy będę miała siłę żeby uprawiać jakiś sport.

kassia181- - to niedużo wasz wyszła impreza w restauracji.

my zawsze robiliśmy chrzciny u moich rodziców w domu. nie mają jakoś tam super dużo miejsca, ale zawsze moja najbliższa rodzina + chrzestki + teściowie. robiłysmy z mamą obiad, tort to nawet nie pamiętam czy był :baffled: I taka kucharna znajoma nam pomagała, więc w sumie większośc mięsa ona dostarczyła, jakąś sałatkę, ciasto, dla nas niewiele zostawało do roboty.
teraz też się na pewno nie będziemy spinać, bo dla dziecka impreza I tak nie ma zadnego znaczenia.
ciekawe jak będzie z komuniami, bo chyba za rok w maju nas czeka pierwsza komunia... a to już dziecko zapamięta I na pewno będize dla niego ważny ten dzień :baffled: ale zobaczymy, jeszcze jest sporo czasu na myślenie.

Mamkulka - niestety też mam ten problem z sikaniem :sad::sad: masakra jakaś, ciągle jestem posikana, bez wkladek nie da rady absolutnie
nie mówiąc o tym, ze dziecko mam bardzo nisko I często mnie kopie w pęcherz, a jak zacznie t w 10 sek musze być w toalecie. ale tak mega chamsko mnie kopie, że choćbym była przed chwilą I tak musze lecieć.
nie mówiąc już o tym że w nocy wstaję już regularnie 3-4 razy.

ide odkurzyć samochód, bo się ciepło I słonecznie zrobiło
dzieci grają w piłkę na dworze, muszę skontrolować co tam robią, ale póki głosy słychać to chyba nie jest źle

Ja jem jak szalona, slodycze, frytki i pizze, bo nie moge sie opamietac, a wszyscy mi mowia, ze zeszczuplalam... obwod w talii i kg rosna, a mnie faktycznie mniej - tylko brzuch troche widac. Za to nozki i raczki jak patyczki - tak mowia.

A ja na to ruchy czuje mniej ostatnio. Dzis ak naslonecznilam mala, to dala o sobie znac porzadnie, a tak - od wizyty u lekarza cichutka sie zrobil. Zastanawiam sie, bo skoro na USG lozysko ja przyslanialo, to moze jest z przodu i jak ona poszla do gory, to mniej czuje. Ktoz to wie, co tam sie dzieje.

Look of the day - biale spodnie, baleriny i krotka kurtka jeansowa, ktorej nawet nie zalozylam, tak cieplo bylo. Patrze przez okno w pracy, a tu grad, ulewa i slychac burze haha ale na szczescie przeszlo, bo utonelabym tu w miescie i zamiast isc sie uczyc, znow poszlabym do domu :p farciara, ze zaraz przed koncem pracy przeszlo.

Ja miałam 3 dni takiego pływania ewentualnie. Pan Ignacy był leniwy i tylko czasem dawał znak życia. Dzisiaj od rana w sumie go wzielo na harce :)

Ja mam parcie na warzywa. Mogłabym chrupac co chwila na przykład ogoraska :)

Dominika no mój jest stopkami w dół i czuje najczęściej w dole chociaż czasem rączka się zdarzy ale jak wlasnienw pęcherz dowali to od razu musze. :) nie wiedzialam , że taki mały Bąk może juz tak trzepnac po pecherzu.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Gajanna -pojutrze kończy 4latka cud moj mały :) Ja siłę mam co z tego jak od położnej zakaz i musze czekac azdo konca połogu.
Dominika,mamakulka-u mnie tez problem z nietrzymaniem moczu,bo mała nisko jest oby mi po porodzie przeszło
Nati u mnie brzuch i cycki wieksze...tylek duzy ja zwykle ale nogi i ręce tez schudły
Basienka jaka? Tez mam z fp

Mamakulka - mój ma głowę po prawej, pupę na samym dole, a nogi po lewej I tak sobie siedzi. a czym tłucze w pęcherz to nie mam pojęcia, ale jest to straszne uczucie

reklama
Do góry