reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Gajanna -pojutrze kończy 4latka cud moj mały :) Ja siłę mam co z tego jak od położnej zakaz i musze czekac azdo konca połogu.
Dominika,mamakulka-u mnie tez problem z nietrzymaniem moczu,bo mała nisko jest oby mi po porodzie przeszło
Nati u mnie brzuch i cycki wieksze...tylek duzy ja zwykle ale nogi i ręce tez schudły
Basienka jaka? Tez mam z fp
Ta z rybkami bialo niebieska :-)

reklama
Ja od kilku dni wieczorami umieram na zgagę:( Żyć mi nie daje...nic nie pomaga, pali jak cholera :(
Na lody tez mam ochotę, a z jedzeniem średnio...za to pić mogę cały dzień.

Co do chrzcin - zrobiłam w domu, na 16 osób.
Ale rozdzieliłam zadania :p
Pieczeń + kluski - moja mama
Rolady + buraczki + galareta - teściowa
Babcia - sałatka
A ja zrobiłam rosół, tort, ciasto, chleb i śledzie

I gra XD
Ja chciałam w restauracji, ale namówili mnie, że mi pomogą, no to skorzystałam :)

Mocz póki co trzymam, ale problem miałam pod sam koniec ciąży.

Karuzeli tym razem nie kupię.
Dla syna miałam Mamas&Papas, ale jak go kładłam do łóżeczka to od razu spał :p
Więc nie oglądał wcale.

Ostatnia edycja:
Ja chrzciny tez robiłam w domu ale byli 13 osob a teraz to bedzie minimum 18 wiwc w domu odpada bo za duzo ludzi
Mi karuzelka sie przydala dopiero jak maly byl starszy. Teraz distalam w prezencie

ja miałam karuzelkę jak starszy był mały, ale kompletnie się nią nie interesował.
muzyka była fajna, ale nie do zasypiania. usypiał tylko na rękach. muzyki sobie słuchał na macie.
młodszy odłożony do łóżeczka zasypiał od razu :-D
na początek spróbuję pożyczyć, jak się spradzi to może kupię używaną

Fimka - mi się też wydaje, ze nie ma co się zastawiać na taka "imprezę"

happymum - ja chyba też będę miała więcej ludzi tym razem, sporo dzieci się porodziło :baffled:
ale jest czas na myślenie :wink:

Asiunia1988 - zgaga jest straszna. ja miałam w 1 ciąży okropną.
pomagał mi sok jabłkowy
no I wyeliminowanie pewnych rzeczy które powodowały zgagę. np. ciasto drożdżowe.
nie pamiętam co mi tak jeszcze wywoływalo zgagę, ale poobserwuj.

u mnie obracanie jeszcze oki, ale najgorzej zrobić "brzuszek" czyli podnieść się z pozycji leżącej.

Ja sie czasem musze posilkowac synkiem, zeby pomogl matce skulac sie z wyrka :p

Zalamka...mam kamienie w nerce... :'(

Oj wspolczuje, ja mialam piasek,a bolalo jak dniabli, ale oby oszczedzili Tobie rodzenia kamieni. Na pewno cos wymysla, zebys sie nie meczyla :)

U mnie poniedziałek extra się zaczął.... Syn gorączka 38 i porażka..

Zdrowka dla niego :) U nas katar do pasa, ale juz lepiej

dziewczyny pytanie takie organizacyjne, na ile czasu przed porodem chcecie miec kompletną wyprawkę? I kiedy łóżeczko kupujecie?

Ja min miesiac, bo chce miec juz sw spokoj.

No mnie najbardziej dobilo jak mi koleżanka powiedziała ze skoro nie chrzcze to robieniu krzywdę bo na komunie nic nie dostanie

Hahahaha leje. Wkurza mnie ta cala gadanina co wypada, a co nie. Ludzie juz powinni sie przyzywczaic, ze czasy sie zmienily i sa malzenstwa, ktore nie chrzcza dzieci szok !!!

kochane jak jest u was z trzymanie moczu? Kichacie na mokro? Bo mnie się zdarza. Nie pójdzie dużo ale coś zazwyczaj ta.

U mnie zadnych takich na szczescie

Hej :) Od wczoraj nie mialam neta, a dzis w koncu zebralam sie i zlikwidowalam 250l akwarium. Troche bylo mi szkoda, bo jednak od 20lat w tym siedzialam, ale czasu juz nie mam na grzebanie w wodzie, ryby sie drogie zrobily i caly kat mialam zawalony, wiec poszlo wszystko do sklepu. Bylam tez na zakupach, synek kupic w prezencie dla siostrzyczki bodziaka, an szczescie nie rozowego :p, pogoda piekna lazilismy 3h. Za to teraz ledwo juz siedze i ryje prawie nosem po klawerce

Zamowilam dzis materialy i bede szyla cala wyprawke do lozeczka dla dziecka. Kostke sensoryczna, ochraniacz minky, organizer na lozeczko, przescieradlo, podusie ozdobne gwiazdki, chmurki dla corki. Nastepnym razem uszyje posciel minky :-) i podusie w gwiazdki i ksiezyce dla synka :-)

Kurde młody miał nawet przez chwilę 40 stopni... Okłady i czopek jest lepiej. Boję się nocki....

A niedawno jakieś 3-4 tyg. Było to samo.... Gorączka i nic więcej.... Co to się dzieje..

U mnie też zgaga jak się położę od razu się podnosi więc rennie codziennie jedna tabletka na noc i jest git

reklama
Basia - przykro mi z powodu synka, wymęczy się biedaczek :( dużo zdrówka dla niego!

u mnie zgaga na razie ze 3 razy się trafiła, w tym raz o 4 nad ranek jak wstalam na siku, nie wiem skąd i dlaczego :D

Do góry