reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

ja tez w tej ciazy jakos na zgage nie narezkam, zlapie ze 3 razy i koniec, ale nawet niczego lykac nie musze, bo szybko przechodzi

kurde mam znowu nawal spraw do zalatwienia, pogoda super sie robi, a mlody po wczorajszym lazeniu gorszy katar i kaszel jeszzcze doszedl. A dzis musze min nowe p-le zalatwic, bo mi w koncu miejsce zajma :/

reklama
Basia, Heronima zdrowka dla dzieciaczkow moja córeczkę tez cos zlapapo ma kaszel i katar ale na szczescie bez goraczki
Heronima a duze akwarium miałaś bo moj mąż uwielbia grzebac w swoim :-)
Milego dnia

Witam dziewczyny!

Polcia, fryte3qa zdrówka dla Was, dobrze, że w szpitalu jesteście, na pewno wam ulżyli w bólu!
BASIEŃKA28 ale super pomysł, że sama będziesz szyć, koniecznie nam później pokaż swoje dzieło :)

Zdrówka też dla dzieciaczków, które sa chore, mój synek też troszkę przeziębiony, katar i czasem zakaszle.

Miałam już parę razy zgagę, pamiętam, że pod koniec ciąży z synkiem to była katorga, mi zawsze pomaga ciepłe mleko.
Na szczęście nie mam problemu z siusianiem i oby tak pozostało :)
Karuzelke mieliśmy fisher-price, ale nie uważam, żeby to była niezbędna rzecz.
Co do chrzcin to niestety mam dużą rodzinę, chodzi mi o moje rodzeństwo i niewyobrażam sobie, którejś siostry nie zaprosić, jesteśmy bardzo związane wszystkie, więc chcąc-nie chcąc impreza duża- robiliśmy w restauracji,około 30 osób-z dziećmi licząc i płaciliśmy chyba 1500 zł - za obiad, kawę z ciastem i później zimne przekąski, więc myślę, że nie tak tragicznie, teraz chcę jakoś pokombinować, żeby taniej wyszło, ale w domu i tak nie ma szans, Mamy jeszcze czas :)
Pogoda nieciekawa dziś, może się rozpogodzi jeszcze.

miłego dnia!

Dziewczyny mam pytanie - wyjdzie u mnie taka sytuacja że przez ok tydzień będę bez ubezpieczenia - pech tak chciał że akurat w tym tygodniu mam wizytę u ginekologa i endokrynologa...

słyszałam że kobiety w ciąży mają ubezpieczenie od państwa ze względu na swój stan, czy jakoś tak...wiecie może czy to prawda?

mika ubezpieczenie jest jeszcze aktywne przez 30 dni od daty jego formalnego ustania. Tzn. ubezpieczenia nie masz, ale masz możliwość korzystania przez 30 dni z bezpłatnych świadczeń opieki zdrowotnej.
Podstawa prawna: art. 67 ust. 4 ustawy ustawy z dnia 27 sierpnia 2004r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz.U. nr 210 poz. 2135 z późniejszymi zmianami

Mika - tak, Okasia ma rację. Masz jeszcze 30 dni od daty ustania umowy.

Moja koleżanka z terminem na 1.05 właśnie rodzi.
Napisała mi o 2:30 i 5:45, że ma skurcze, a o 8:45 że rodzi ;)
Ale przeżywam i czekam na info, czy mała Marianka już jest :)

Fimka ale oczekiwanie :)

Moja mama rodziła mnie dokładnie 45 minut :) Szczęściara! Mi pewnie zajmie to 2 dni przy moim szczęściu :)

reklama
No moja mama też wspomina dwa porody bardzo dobrze. Mówi ze nie bolalo to był pikuś itp ale ja uważam , że po prostu zapomniała jak to było hehe

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry