reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

któregoś dni założyłam na siebie mój stary stanik, teraz ledwo mi brodawki przykrywa :) Ale będzie psikus jak piersi urosną jeszcze bardziej, a się okaże, że nie mam laktacji :/

Maluch ma chyba dziś bardzo leniwy dzień, zresztą się nie dziwię przy takiej pogodzie.

hellevoet ja mam dziwny wybiórczy odrzut od mięsa. Wołowina jest ok, ale samo spojrzenie na wieprzowinę wywraca mi żołądek na drugą stronę. Teraz mam zachciankę na rybę po grecku, jak nie zjem to umrę :) No i zaczyna się myślenie o słodyczach, problem tylko w tym, że kiepsko się po nich czuję i nie smakują mi już tak jak przed ciążą.
Dziwna ta ciąża :)

reklama
No ciąża to najdziwniejszy stan chyba w zyciu te zmiany w ciele, humory zachcianki i ruchy w brzuszku :)No i zmeczenie straszne po zwykłych czynnosciach ja to bym nie dała rady pracować, bym dojechała do pracy i juz była zmeczona hehe
A mowia ze ciaza to nie choroba oczywiscie ze nie bo trwa 9miesiecy non stop a nie tydzien i wraca sie do sił.

uwielbiam te teksty: ,,ciąża to nie choroba" ,,ja to pracowałam do konca 8 miesiąca".
ok, jesli ktos dobrze znosi ciążę to niech pracuje jesli ma ochotę ale jesli ja wiem ze czuje sie marnie nawet siedząc w domu to po co się zmuszać do pracy jeśli nie ma takiej potrzeby ;)
tylko czasem mam wrażenie że te co pracowały patrzą na mnie krzywo kiedy mówię że siedzę w domu :/

dziewczyny ja nie wiem jak to jest z tymi ruchami...poprzednio od poczatku 16tyg poczułam kopniaczki i potem byly codziennie o tej samej porze a teraz zaczynam 18tc i raz na jakiś czas poczuje jakieś muśnięcie czy przesuwanie :/

teraz to i ja będę zestresowana chodzić, mąż firmę będzie zakładał za jakiś miesiąc :-o jakby dziecko w drodze to był mały wywrót życia ;)

Mika ciąża ciąży nie równa niestety. W pierwszej miałam właśnie taki pogląd że to nie choroba robiłam wszystko bo miałam siłę góry przenosić a teraz....hmmm mam siłę leżeć i to mnie czasem męczy :p Zwykła wyprawa do sklepu po zakupy skutkuje zadyszką, już nie wspomnę ile czasu zajmuje mi zmiana pozycji z leżącej do siedzącej... Stwierdzam, że ciąża jest nawet gorsza niż choroba :)

Mi położna mówiła, że do 24tc można raz czuć ruchy a razy nie nawet po kilka dni i żeby sie tym nie martwić. Po 24tc juz ruchy sa regularne i powinno sie je monitować. Ja poki co nie czuje nic, albo nie wiem, że to TO

Asiunia - właśnie z tego co zauważyłam to ciągle sie męczę, tak jak Ty :p mam sklepy pod nosem a na samą myśl o zakupach mam dość, co to będzie jak przyjdzie czas na kompletowanie wyprawki :D

Od rana nie moglam Was nadrobic, zaczynam wiec wypracowanie :p

@kassia181 w zeszlym tygodniu udar mial moj dziadek i to drugi... ostatni mial 16 lat temu, i powiedzmy, ze wyszedl z niego ok po dlugiej rehabilitacji. Teraz sie pogorszylo, ale mowi, bedzie chodzil i sam dalej wszystko robil, wiec trzeba sie tylko cieszyc. wiec mysle, ze z tata bedzie jak najbardziej ok. Teraz sie martwie o mame, bo ona jedynaczka,babcia w domu ze zlamanym biodrem, a musi cdziennie do dziadka do szpitala. Juz nie wspomne, ze druga babca rozrusznik serca po swietach bedzie miec wszczepiany.... szkoda gadac! :p

@polcia177 tez mnie strasznie swedzi dalej brzuch i pieka sutki! Do tego cieknie ze mnie. Musze zaczac nosic wkladki, bo dotkne pierci i plynee...

@okasia ze slodyczami mam to samo! Ja - wielbicielka bez, nie jem, bo teraz to juz nie to samo :(

@Mika06 ja tez raz czuje szalenstwo, raz nic. Najpierw tak, ze az brzuch sie rusza, pozniej kilka dni spokoju, smyranie i dopiero znow kopniaki. Zalezy jak Jej sie lezy chyba hihi :p

Ja wczoraj wybralam sie do Lidla po suszarke, ktora okazalo sie, bedzie dpiero w czwartek. Pojechalam rowerem, piekna wiosenna pogoda, ok. 1km, wiec co mi tam. Wrocilam jak po przebiegnieciu wczesniej 15 km... a uda, nic nie wspomne. Kondycja moja uciekla przed bobasem :p

Za to wszyscz sie smieja jak wstaje z lezenia, nie umiem normalnie. Musze najpierw jkos na czworaka, a potem dopiero na nogi hahaha

Do tego moj brzcuh znow zaczal z dnia na dzien szalec. Wstaje i nie wierze, ze to moje :p Choc w tym roku "odliczanie dni do sezonu Bikini" wyglada troche inaczej.

kasiu zdrówka dla taty!

okasia spokojna głowa- cyce to fabryka a nie magazyn - jak się chce mieć laktacje to się ma ;) jak się boisz poszukaj doradczyni laktacyjnej (często położne maja takie uprawnienia -moja położna akurat taka) warto nt. temat porozmawiać i się przygotować :)

fimka dziś zrobię ci zdjęcie tego srebra :)

jutro mój syn ma występ w przedszkolu, dziś mu strój robiłam :) córka jutro ostatni dzień do szkoły i 6 dni wolnego więc sobie z nia dokończę porządki świąteczne :)

reklama
a ja dzis mialam nadprogramowe podgladanie malej, bo przy okazji odbioru wynikow udalo mi sie zajrzec na chwile i rosnie mi w brzuchu mala szatanica, wiercipieta niesamowita, nawet podczas usg kopala jak najeta, juz sie boje co to bedzie po porodzie
Gratulacje coreczki :) widze ze powieksza Sie grono kobietek :) ciekawe Jak wyjdzie po polowkowych wszystkich kto bedzie gora :)

Do góry