reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Okasia z waga różnie bywa to jest tylko przypuszczalna lekarze nie sa w stanie dokladnie stwierdzic jaka jest waga wiec nie ma sie co martwić.
Heronima milego wieczoru z mezem :-)
Kasia duzo zdrowia dla taty.
Milego dnia

Witam
ja jestem w drugiej ciąży i na razie raczej nic nie czuje czasem jakieś przepłyniecie z córka ruchy poczułam pod koniec 6 miesiąca a potem mała nie dawała mi żyć tak się kręciła.

Co do wagi mi powiedzieli że Maja będzie mieć ponad 4 kg a urodziła się 3750g.
Ostatnio byłam u gin to powiedział że dziecko spore wg usg a daty wyliczonej jest prawie 2 tygodnie różnicy czyli tak jak u córki.
Mojej koleżance ciągle mówili że mała jest o 3 tygodnie do tyłu a urodziła córę większa od mojej. Obydwie miałyśmy wyznaczony termin na ten sam dzień z obliczeń jak wskazywała miesiączka i urodziłyśmy w ten sam dzień :) jej mała miała 3850g :) dziecko podgoniło z waga dlatego nie ma co się sugerować waga podana przez lekarza :)

Kasia ja również życzę zdrówka dla taty :)

Kasia duzo zdrowka dla taty i wsparcia z waszej strony dla niego.

Dziewczyny ze wy pamietacie ile na usg dziecko wazylo przed porodem. Ja w ogole tego nie pamiętam.
Trzymajcie za mnie kciuki zaraz jade do lekarza jestem taka ciekawa czy uda sie podejrzec plec. 18tc dzis sie zaczyna wiec jak male nie bedzie wstydliwe to moze będzie można podejrzec ;)

kasia duuuzo zdrowka dla taty i oby bylo ok

Dziewczyny ze wy pamietacie ile na usg dziecko wazylo przed porodem. Ja w ogole tego nie pamiętam.

ja tez nic nie pamietam, ale to zupelnie nic.Jeny ile razy teraz bylam zaskoczona jakims tam cosiem, bo zapomnialam jak to jest i sie nie raz ginka dziwila, ze to moja 2-ga ciaza :p

reklama
kasia oby tata szybko doszedł do zdrówka!!
hellevoet no ciekawe czy dzieciaczek się ujawni :) powodzenia na wizycie

co do tej wagi, to jak byłam w 14t6d to lekarz powiedział, że mały waży około 130 gram, z mężem popatrzyliśmy na siebie i ok, wydawało mi się dużo, jak wróiłam do domu i sprawdziłam w necie, to w tym czasie powinien ważyć 80-90 gram, więc wtedy też był duży, ale stwierdziłam, że te pomiary są tylko orientacyjne. Sama jestem ciekawe ile na połówkowych będzie ważył, mój lekarz z tych, co wolą aby później iść -niby jak dzidziuś większy lepiej można pomierzyć-nie dyskutowałam-ufam mu, tym bardziej, że to nie jest aż tak restrukcyjne jak w tych pierwszych genetycznych. Idę dopiero 6 kwietnia, to będzie 22t1d, a z synem byłam jeszcze później 23t4d. Mój lekarz uważa, że 22t5 d to jeszcze 22 tydzień a nie tak jak my, że to już 23 :) mó synek ostatnio chyba nie może się doczekać wiosny, bo tak szaleje, że szok, chodzi mi o tego starszego :)

miłego dzionka :)

Do góry