reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja jem na prawde za dwoje haha :p moje mysli to tylko co zjesc albo co wypic

Mnie sie chinski kalendarz sprawdzil - miala byc dziewczynka.

Jej, ale padnieta jestem, chorobsko mnie bierze, jak wszyscy wyzdrowieli :/ ale pozalatwialam dzis w urzedzie wszystkie najgorsze sprawy. Wreszcie na konkretna babke trafilam, ktora nie robila problemow. Bo ostatnio czulam sie jak w Polsce - za kazdym razem innego nowego papierka brakowalo, o czym nikt wczesniej nie informowal.

Ciezkie dwa dni mnie czekaja, byle do weekendu. W ogole szefowa mowi, ze sierpien juz zaraz i jak oni sobie beze mnie poradza. I szkoda, ze nie mam tu rodzicow albo tesciow, bo tak to mogliby sie bobasem zajac, a ja najlepiej od razu wrocic do pracy haha

reklama
a melduje że nie nadrobie was... Walczę z gorączka u syna... Mam dość.. Tu czopki, syropy a temperatura zamiast spadać to w górę... Okłady na nogi non stop... Teraz dopiero spadła do 37,5 więc ulga... Padam...

Basiu zdrowka dla malego

Ja juz napady glodu mam za soba, ostatnio nawet stwierdzilam, ze momentami wcale nie bylam glodna, ale nagle dopadala mnie zachcianka, wiec zwalalam na ciaze. Teraz juz sie pilnuje, niestety znowu polubilam sie z czekolada, wiec wszystkie slodycze spakowalam i pochowalam, zeby nie kusily. Musze tez ograniczyc piesze wycieczki, bo starsznie mnie ostatnio ciagnie i boli bebzol.

Ja jem na prawde za dwoje haha :p moje mysli to tylko co zjesc albo co wypic

Mnie sie chinski kalendarz sprawdzil - miala byc dziewczynka.

Jej, ale padnieta jestem, chorobsko mnie bierze, jak wszyscy wyzdrowieli :/ ale pozalatwialam dzis w urzedzie wszystkie najgorsze sprawy. Wreszcie na konkretna babke trafilam, ktora nie robila problemow. Bo ostatnio czulam sie jak w Polsce - za kazdym razem innego nowego papierka brakowalo, o czym nikt wczesniej nie informowal.

Ciezkie dwa dni mnie czekaja, byle do weekendu. W ogole szefowa mowi, ze sierpien juz zaraz i jak oni sobie beze mnie poradza. I szkoda, ze nie mam tu rodzicow albo tesciow, bo tak to mogliby sie bobasem zajac, a ja najlepiej od razu wrocic do pracy haha
Że tak spytam kochana w urzedzie to już jakieś sprawy związane z dzidzia załatwiłas? :) bo ja jeszcze nigdzie się nie wybieralam ;)

a melduje że nie nadrobie was... Walczę z gorączka u syna... Mam dość.. Tu czopki, syropy a temperatura zamiast spadać to w górę... Okłady na nogi non stop... Teraz dopiero spadła do 37,5 więc ulga... Padam...
Dużo zdrówka dla małego...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Większość z was już ma wybrane imiona a my nawet jeszcze nie zastanawialiśmy się... Ale jeszcze 5 miesięcy więc mamy czas.
Jeśli chodzi o apetyt to mam taki jak zwykle, jem w identycznych godzinach takie same porcje a waga i tak rośnie :p
Basia współczuję, mam nadzieję, że z synkiem już lepiej. Córka po swoich pierwszych urodzinach przechodziła zapalenie płuc a potem jak już było lepiej przyplątała się trzydniówka i wtedy właśnie mieliśmy gorączkę dochodząca do 40 stopni, lekarz zalecił podawanie ibuprofenu i paracetamolu na przemian i tylko to przynosiło chwilową ulgę (no i chłodne kąpiele). Od tamtej pory mamy spokój z chorobami.
Ja dziś jadę na usg tarczycy, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. A w sobotę wizyta u endokrynologa na NFZ -doczekałam się w końcu :)

Basiu zdrowka dla synka
Co do imion jak będzie chlopak to Kuba a dla dziewczynki każdy chce inaczej ja chce Maja mąż Oliwia, Roksana a córka Cleo , Arleta wiec mamy duzy wybór

Mam pytanie, czy któraś interesowała się tymi 500 zł na dziecko,czy zalatwialyscie już jakieś formalności, bo wczoraj mi koleżanka uświadomiła, a ja jakoś tym szumem wokół tego się nie interesowalam i teraz nawet nie wiem jak się do tego zabrać

Beata z tego co pytałam koleżanki, która będzie się tym zajmowała wnioski można będzie składać od 1 kwietnia ale masz 3 miesiące od tego czasu na złożenie i dadzą ci wyrównanie za po przednie miesiące (od kwietnia). Jeśli pobierasz rodzinne to nowych zaświadczeń nie będziesz potrzebowała, chyba że w tym czasie zaszły jakieś zmiany w dochodzie. Poza tym teraz Gopsy i Mopsy same będą zgłaszały się do us po zaświadczenia o dochodzie. Możesz tez złożyć na własną odpowiedzialność jakieś tam zaświadczenie o dochodzie. W internecie jest mnóstwo informacji na ten temat, chyba nawet wzory wniosków krążą. Na kolejne dzieci nie ma progu dochodowego więc pewnie tylko wniosek wystarczy.
Okasia, wzmożone pragnienie może świadczyć o cukrzycy ciążowej. Powiedź o tym lekarzowi. Sama od jakiegoś czasu tak mam i martwię się, że znowu mnie to dopadło, choć cukier na czczo mam niski. U mnie dopiero po obciążeniu wyszła cukrzyca a robi się to badanie chyba między 21 a 26 tc jak dobrze pamiętam.

reklama
Asiunia właśnie martwię się tą cukrzycą :/ Dwa razy już robiłam glukozę, ale na czczo, ale wynik był albo trochę poniżej normy albo w dolnej granicy. Dobrze, że za chwilę czeka mnie to badanie po obciążeniu, choć obawiam się, że będę mieć problem z wypiciem glukozy :/

Do góry