reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Okasie nie denerwuj sie nie warto. Ja dzisiaj na pelnych obrotach. Same urzedowe sprawy, a w domu rozmrazalam lodowke, pranie prasowanie, odkurzanie, ide teraz zafarbowac wlosy taka delikatna farba bez amoniaku. Jutro dzien kobiet, wiec zrobie cos dla siebie. Ja od poczatku +5,5kg na plusie. A od ostatniej wizyty w ciagu 4tyg przytylam 4 kg. Wszyscy mi mowia, ze lepiej wygladam itd :-) Oki, lece, bo jeszcze dziecko i siebie musze wykapac :-)

reklama
Nati gratulacje:) Dziewczynki są super, z chłopcem nie mam porównania więc nie wypowiem się :p Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę, że masz takie rozbieżności?
Okasia, twój maluch to już chyba do pierwszych urodzin ubrany :)
U mnie jutro 19 tc zaczyna się i +3 kg więc nie jest źle. Z córką najwięcej przytyłam właśnie gdzieś w 5 miesiącu.
Jutro jadę na badania i do fryzjera. Poczytałam sobie dzisiaj chwilkę i sama nie wiem czy zdecyduję się na to ombre... Opinie podzielone ale większość, że niszczy włosy a jak zaczną mi po porodzie garściami lecieć to będę wyglądała komicznie ...Mam jeszcze noc na zastanowienie :)

Asiunia, faktycznie zapas jest ogromny, na pewno do 1 roku życia, a nawet i dłużej :) Ale to akurat dobrze, nie trzeba będzie tyle prać. Swoją drogą pewnie jeszcze dostaniemy od rodziny i znajomych trochę nowych ubranek, bo te używane nie wyglądają już tak ładnie :/

Co do poczty, to ja nie jestem kłótliwa i z tych obrażonych na cały świat. Wiadomo, że czasem coś pójdzie nie tak i trudno, nikt się przez to nie zabije. Tylko nie rozumiem takiego traktowania, przecież to ich błąd, więc powinni delikatnie załatwić sprawę, uniknęliby wielu awantur. A pani z pretensją do mnie, no litości! :) Poza tym trochę chęci, skoro listonosz już jest i adresatka przyszła odebrać to trzeba wydać przesyłkę,zniknę im z oczu, a tak będą musiały mnie jeszcze jutro oglądać :/
Normalnie: zawiniłam to przepraszam
Poczta Polska: zawiniłam to opitalam Klienta

Witajcie! Melduję się po dzisiejszej wizycie :)... U nas będzie CHŁOPAK :) !!! Tak jak przeczuwałam;) Nasz syn cieszy się przeogromnie. Wychodzi więc na to że wyprawkę ubraniową mam z głowy ;)
Z maluszkiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo.
Teraz będziemy się zastanawiać nad imieniem. Chociaż Młody ma już swój typ - ma być Franio, to i tak już lepiej niż Błyskawica lub Piorun - bo takie miał wcześniej pomysły,bo przecież "w rodzinie jeszcze takich imion nie ma".I nie bardzo rozumie dlaczego nie może wymyśleć też nazwiska dla brata.

Do dziewczyn zorientowanych w temacie L4 -. Dostałam zwolnienie do 28 marca, lekarz nie zorientował się że to święto, nawet powiedział że widzimy się na następnej wizycie 28. Ja sprawdziłam dopiero w domu;-/. Czy jeśli pójdę na wizytę 30 marca , to gin może wypisać zwolnienie od poprzedniego dnia? tak żeby była kontynuacja?

mammyblue, oczywiście, że może wstecz. Nic się nie martw :)

I przede wszystkim gratulacje synka!!! A imiona wymyślone przez starszego brata bardzo kreatywne :)

Do dziewczyn zorientowanych w temacie L4 -. Dostałam zwolnienie do 28 marca, lekarz nie zorientował się że to święto, nawet powiedział że widzimy się na następnej wizycie 28. Ja sprawdziłam dopiero w domu;-/. Czy jeśli pójdę na wizytę 30 marca , to gin może wypisać zwolnienie od poprzedniego dnia? tak żeby była kontynuacja?
mzoe do 3 dni wstecz wystawic wiec spokojnie :)
gratulacje synka :)

reklama
Czesc, mam problem.jestem w 15 tygodniu ciazy, mam 20 lat. Tydzien temu mialam pobierana krew PAPP-A na ZD u dziecka. Dzisiaj do mnie zadzwonili z informacjami ze szpitala ze jest wysokie ryzyko, ze moje dziecko moze byc chore, wyszlo mi 1:140. Lekarz odrazu mnie zapytal czy chce amniopunkcje, aby dowiedziec sie czy dziecko jest zdrowe, czy chore. Zgodzilam sie, jade do szpitala za trzy dni na zabieg. Bardzo sie martwie, nie moge przestan o tym myslec, jak myslicie czy moje dziecko bedzie zdrowe? Jestem caly czas nadzieja ze bedzie w stu procentach zdrowe!!! Prosze napiszcie mi jak u Was bylo.. dziekuje

Do góry