reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

hey dziewczyny
u mnie wsumie objawy zniknęły jednego dnia mam supet moc ze sprząta m a drugiego energii zero. Wizyta za tydzień jak ja to przezyje tyle dni.

niestety od trzech dni boli mnie okrutnie górna 5:( i właśnie siedze u dentysty.....jak ja tego nie lubię.

reklama
Basienka zapraszam do mnie ja w ogole nie mam sił a dom prosi sie o sprzatanie masakra jakas dzisiaj to czuje sie jak wielgachna kupka nieszczescia schowala bym sie pod kolderke a tu w pracu do 15 i jeszcze 45 munut drogi do domku
Nie mA sprawy. Obiadek juz gotowy, zakupy zrobione, lece teraz prasowac. Mam dzisiaj tyle sil, ze moge gory przenosic, wiec wysprzatam Ci domek :-)

Anezram! Kochana, ja dopiero od dzisiaj tak tryskam energia :-) Wczesniej to zmuszalam sie do sprzatania. A dzis robie to z wielka checia :-) Wszystkim tutaj obecnym zycze takiego samopoczucia kazdego dnia ! :-)

Zrobiłam test krwi prywatnie w ubiegłym tygodniu. Obejmował osoczowe białko ciążowe (PAPP-A) oraz wolne beta HCG. We wtorek miałam wizytę u mojego lekarza, więc stwierdziłam, że i tak będzie mierzył warstwę płynu w obrębie przezierności karkowej i nie robiłam USG prywatnie. Niestety okazało się, że USG należy wykonać w tym samym miejscu, tego samego dnia :( Na podstawie wyników testu PAPP-A, beta HCG i oceny warstwy płynu w obrębie przezierności karkowej program oblicza algorytm, na podstawie którego określane jest ryzyko wad chromosomowych. Sam test PAPP-A nie daje żadnej informacji. Wiem tylko tyle, że mam wysokie stężenie białka ciążowego, więc według tego testu maleństwo dobrze się rozwija :happy2: zapytałam lekarza, czy mam wykonać testy z krwi ponownie, tym razem nie pomijając USG, ale powiedział, że nie ma takiej potrzeby.

Tutaj informacja znaleziona w internecie:

• obniżony poziom białka PAPP-A oraz podwyższone beta-HCG i przezierność karkowa wskazuje na istnienie zespołu Downa
  • obniżone stężenia PAPP-A i beta-HCG, a podwyższona przezierność karkowa wskazuje na istnienie zespołów Edwardsa, jak i Patau

:)
i ja przypływ energii mimo że wymioty poranne podmęczyły, z dziecmi fajne prace plastyczne zrobiłam, pomyłam naczynia, kominek wyszorowałam, zaraz chce na góre szmaty co dzieci wyrosły posegregować i co za małe na sprzedaż- uwielbiam luz w szafie....

Basia7777 to normalne – wiązadła ciągna i stad taki ból, brzucho rośnie to i dziecko rośnie!

Basienka 28 zobacz na kremie od kiedy krem – bo wiekszosc kremów na rozstępy od 4 miesiąca i musi być jasna informacja na nim od kiedy! Ja też się smaruje bo skóra sucha naciągnięta

Okasia i ja z rana wymiotowałam łączę się w bólu

Flutershy Pappa też robiłam

Karolkaga powodzenia u dentysty!

reklama
W kwestii USG, lekarz mi powiedział, że promieniowanie trochę podnosi temperaturę i nie jest korzystne, ale może zaszkodzić przy bardzo częstym poddawaniu się badaniom. Tom Cruise kupił aparat do usg dla swojej żony, żeby cały czas obserwować ciążę, został surowo skrytykowany i aparat musiał oddać do fundacji :p

Hmm 4 godziny dziennie w pozycji siedziącej? Ja przesiedziałam przy nauce cały dzień, z krótkimi przerwami na posiłki i spacer :(

Też biorę jedynie kwas foliowy + wczoraj lekarz zalecił mi picie witaminy C, bo mam podwyższony poziom leukocytów w moczu. Czy któraś z Was ma z tym problem? Jakiś czas przed ciążą miałam infekcję. Antybiotyki pomogły, ale na krótko. Wątpię, żeby sama witamina C coś zdziałała :(

Ja też mam problem z leukocytami. Jaki wynik miałaś?

Do góry