reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

hey dziewczyny
u mnie wsumie objawy zniknęły jednego dnia mam supet moc ze sprząta m a drugiego energii zero. Wizyta za tydzień jak ja to przezyje tyle dni.

niestety od trzech dni boli mnie okrutnie górna 5:( i właśnie siedze u dentysty.....jak ja tego nie lubię.

reklama
Basienka zapraszam do mnie ja w ogole nie mam sił a dom prosi sie o sprzatanie masakra jakas dzisiaj to czuje sie jak wielgachna kupka nieszczescia schowala bym sie pod kolderke a tu w pracu do 15 i jeszcze 45 munut drogi do domku
Nie mA sprawy. Obiadek juz gotowy, zakupy zrobione, lece teraz prasowac. Mam dzisiaj tyle sil, ze moge gory przenosic, wiec wysprzatam Ci domek :-)

Anezram! Kochana, ja dopiero od dzisiaj tak tryskam energia :-) Wczesniej to zmuszalam sie do sprzatania. A dzis robie to z wielka checia :-) Wszystkim tutaj obecnym zycze takiego samopoczucia kazdego dnia ! :-)

Zrobiłam test krwi prywatnie w ubiegłym tygodniu. Obejmował osoczowe białko ciążowe (PAPP-A) oraz wolne beta HCG. We wtorek miałam wizytę u mojego lekarza, więc stwierdziłam, że i tak będzie mierzył warstwę płynu w obrębie przezierności karkowej i nie robiłam USG prywatnie. Niestety okazało się, że USG należy wykonać w tym samym miejscu, tego samego dnia :( Na podstawie wyników testu PAPP-A, beta HCG i oceny warstwy płynu w obrębie przezierności karkowej program oblicza algorytm, na podstawie którego określane jest ryzyko wad chromosomowych. Sam test PAPP-A nie daje żadnej informacji. Wiem tylko tyle, że mam wysokie stężenie białka ciążowego, więc według tego testu maleństwo dobrze się rozwija :happy2: zapytałam lekarza, czy mam wykonać testy z krwi ponownie, tym razem nie pomijając USG, ale powiedział, że nie ma takiej potrzeby.

Tutaj informacja znaleziona w internecie:

• obniżony poziom białka PAPP-A oraz podwyższone beta-HCG i przezierność karkowa wskazuje na istnienie zespołu Downa
  • obniżone stężenia PAPP-A i beta-HCG, a podwyższona przezierność karkowa wskazuje na istnienie zespołów Edwardsa, jak i Patau

:)
i ja przypływ energii mimo że wymioty poranne podmęczyły, z dziecmi fajne prace plastyczne zrobiłam, pomyłam naczynia, kominek wyszorowałam, zaraz chce na góre szmaty co dzieci wyrosły posegregować i co za małe na sprzedaż- uwielbiam luz w szafie....

Basia7777 to normalne – wiązadła ciągna i stad taki ból, brzucho rośnie to i dziecko rośnie!

Basienka 28 zobacz na kremie od kiedy krem – bo wiekszosc kremów na rozstępy od 4 miesiąca i musi być jasna informacja na nim od kiedy! Ja też się smaruje bo skóra sucha naciągnięta

Okasia i ja z rana wymiotowałam łączę się w bólu

Flutershy Pappa też robiłam

Karolkaga powodzenia u dentysty!

reklama
W kwestii USG, lekarz mi powiedział, że promieniowanie trochę podnosi temperaturę i nie jest korzystne, ale może zaszkodzić przy bardzo częstym poddawaniu się badaniom. Tom Cruise kupił aparat do usg dla swojej żony, żeby cały czas obserwować ciążę, został surowo skrytykowany i aparat musiał oddać do fundacji :p

Hmm 4 godziny dziennie w pozycji siedziącej? Ja przesiedziałam przy nauce cały dzień, z krótkimi przerwami na posiłki i spacer :(

Też biorę jedynie kwas foliowy + wczoraj lekarz zalecił mi picie witaminy C, bo mam podwyższony poziom leukocytów w moczu. Czy któraś z Was ma z tym problem? Jakiś czas przed ciążą miałam infekcję. Antybiotyki pomogły, ale na krótko. Wątpię, żeby sama witamina C coś zdziałała :(

Ja też mam problem z leukocytami. Jaki wynik miałaś?

Do góry