reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny :) powodzenia dla wszystkich na wizytach dzisiejszych i jutrzejszych.

Ja na swoja jeszcze 5 dni czekam i coraz bardziej sie denerwuje. Nie wiem czy dobrze zrobilam decydując sie na te prenatalne. No nic zobaczymy.

U mnie obiadek sie gotuje juz. Zupka ogorkowa pachnie :D zaraz po synka lecę.

Z tym wysokim cisnieniem to tak samo jak z wysokimi cukrami. Musi wszystko w normie byc. Z tego co slyszalam to norma jest do 140 a potem trzeba to kontrolowac czy leki brac. Nie wiem do konca jak to jest bo ja w pierwszej ciazy mialam noskiw 95 na 50 albo 100 na 60 caly czas tak.

reklama
cisnienie jest bardzo niebezpieczne w ciazy. musisz o tym pwouedziec lekarzowi na kolejnej wizycie i zapisuj codziennie jakie masz

Basienka mi to samo tak przeszło z wymiotami ;-) powiedziałam nawet wczoraj mężowi że nie czuje się wogole w ciąży :-)

Ciśnienie bardzo ważne, moja koleżanka właśnie wyszła ze szpitala bo mała była za mała i to dość. Dostała leki na ciśnienie bo okazał się winowajca... Lepiej skonsultować z lekarzem...

Ja nawet nie wiem jakie mam ciśnienie bo nie mierze, ale ogólnie zawsze miałam niskie...
Wy wszystkie w domu kontrolujecie ciśnienie?

Ja właśnie nie kontroluje, bo zawsze mam niskie , czasem w domu tak sobie mierzymy dla porównania, ale wczoraj dziwnie mnie bolała glowa, więc zmierzylam i bardzo się zdziwiłam

reklama
Ja sama nie kontroluje ale to lekarz sprawdza mi zawsze podczas wizyty. Cisnienie wagę i badanie moczu czy nie ma w nim np białka cukru itd.

Do góry