reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

fimka nic nie mów, jak sie dosiadłam kawalek po kawałku.... ahahahahahahah oby do śniadania się ostało :D

kassia a z tym może byc różnie bo mi po każdym dziecku zostaje 2 kg :D ale foremnie to jeszcze wygląda więc tragedi nie ma ;)

reklama
Witam nowe mamusie :)
Czytam Was wieczorami , średnio się udzielam bo jakoś nic się nie dzieje ,
żyję już tylko czwartkową wizytą ;) dzisiaj robiłam podstawowe badania ..
Dziewczyny o co chodzi z tym że karta ciąży "musi" być założona do 10tyg ciąży
bo jak później to becikowego się nie dostanie ?? :D o co chodzi ?? to się pokazuje po urodzeniu kartę ciąży
w urzędzie ?? nic nie wiem na ten temat ... szkoda żeby przepadło ... oświećcie mnie jak to wygląda :)

Moja położna dzisiaj tez coś o tym wspominała że po 10 tyg jak się pójdzie pierwszy raz to się właśnie nie należy. Jakaś taka ustawa jest. Mieli to zmienić ale na razie nic z tym nie robią

Helo. Ja już zaczynam po malu zapominać o mdlosciach od 3 dni ani razu :-)
W końcu przechodzi i mam power :-)
Jak piszecie o tym co robicie ma obiad to potem mam masakre bo na wszystko mam ochotę.
Jedna z was pisała że zrobiła barszcz i kurde musiałam też go zrobić..
Ogórki kiszone mmmmn mam smaki ale jak na złość już ki się moje słoiki skończyły :-( a te kupne to bleee dla mnie...

Pochwalilam się już kilku osoba bo jak mówil lekarz że mogę no to korzystam.. I kurcze przez to,że ciągle się boję, że nagle coś wogole się jie cieszę że jestem w ciąży... Teraz postanowiłam to zmienić i cieszyć się dookoła mówiąc a co będzie to będzie :-)

Witam dziewczyny ja mam pytanie bo niepokoje się swoim brzuchem. Wypchało mnie już nawet nad piersiami jakbym była w wyższej ciąży skóra mnie zaczyna boleć zaczynam się niepokoić. Ostatnio powolutku brzuszek rósł a teraz dziwnie tak wysoko już mam wypchnięte.
Co do mdłości to w poprzedniej ciąży miałam tak jak Wy ciągle wymiotowałam jadłam obiad szłam wymiotować i znów jadłam. Teraz jak na razie męczą mnie mdłości ale nie wymiotowałam.
A bym zapomniała witam nowe mamy :)

Ja też nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty :) Mam nadzieję, że będą tylko łzy szczęścia :)
U nas dalej nikt nic nie wie, kamufluje się jak mogę zakładam bluzy, obszerne swetry, spódnice itp ale jakoś wydaje mi się, że mama domyśla się czegoś :) Tak sobie pomyślałam, że może jutro po wizycie weźmiemy zdjęcie maluszka i pochwalimy się o ile będzie czym. Ale u nich w domu panuje jakiś wirus jelitówka i wolałabym tam na razie nie jechać, żebyśmy nie zarazili się...
Happy, miałam też do wyboru taki bardziej wypasiony i czuły z wyświetlaczem i końcówką do mierzenia temperatury, ale dziewczyna nie odpisywała na moje pytania więc padło na ten :) Mam nadzieję, że będzie coś słychać poza jelitami :))))
Zauważyłam że jest tu kilka dziewczyn które poroniły kilka razy. Mam do was pytanko. Jaka była różnica czasowa między pierwszym a drugim poronieniem. Nam lekarz dał zielone światło w sprawie starań już po 6 tygodniach i w efekcie po 2 @ po zabiegu zaszłam w ciążę. Czekałyście dłużej?
Tak w ogóle to mam wrażenie że od lipca jestem cały czas w tym najbardziej krytycznym momencie ciąży...
Anezram w drugiej ciąży brzuch wychodzi znacznie wcześniej. U mnie rano brzuch w miarę mały choć już można zauważyć ciążę ale wieczorem jest ogromnyyyyy....
Co do wizyty przed 10 tygodniem ciąży, to u nas nie pokazuje się karty ciąży tylko w gminie dają taką kartkę którą wypełnia położna i podpisuje lekarz.
Moje samopoczucie ciut lepsze, choć wczoraj wzięłam się za sprzątanie bo miała nas odwiedzić chrzestna córki i wieczorem bolał mnie brzuch.. W dzień mam już siły na robienie różnych rzeczy, mdłości tez prawie ustąpiły, tylko czasem jak mam za długą przerwę między posiłkami to wracają, no i wieczorem ale są o połowę mniejsze, więc może będę tym książkowym przykładem i do 12 tygodnia mi przejdą całkowicie.
Wczoraj córka wystawiła moją cierpliwość na dużą próbę. Jest bez pampersa od kwietnia ubiegłego roku i wyobraźcie sobie wczoraj ją coś naszło i notorycznie sikała w majtki, musiałam ja przebierać chyba z 5 razy...w nocy suchutko zobaczymy jak będzie dziś. Może któraś z bardziej doświadczonych mam spotkała się z takim objawem buntu dwulatka? Czy szukać przyczyny gdzie indziej?
Pozdrawiamy :)

Hej dziewczyny ja powoli wstaje, tez wczoraj ugotowalam barszcz i zrobiłam zapiekankę ziemniaczana z kalafiorem i kurczakiem :) na razie jak do tej pory nie wymiotowalam to już chyba nie będę- mam nadzieję, tylko czasami mdłości jak u ciebie Asiunia1988 jak za długo nie jem :)

Dziś wizyta !!!! Nareszcie :)
Wstaje powoli się szykować :)
Trzymajcie kciuki za nas ;)

asiunia - mi ginekolog powiedziała ze jesli po poronieniu okres przyszedł w terminie (u mnie 28 dniowy cykl) to można sie starać od razu. Powiedziała tez ze nie ma większego znaczenia czekanie po 3-6 miesięcy bo macica szybko sie regeneruje.

dzis tez idę zobaczyć skąd mi to plamienie leci, oby z dzidziusiem bylo wszystko w porządku :( trzymajcie kciuki!

Witajcie dziewczyny milego dnia wam życzę

Asiunia daj znac jak dziala urzadzenie i czy slychac cos

Dziewczyny powodzenia na wizytach trzymam kciuki i czekam na dobre wieści

reklama
Do góry