reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Hej dziewczyny :) powodzenia dla wszystkich na wizytach dzisiejszych i jutrzejszych.

Ja na swoja jeszcze 5 dni czekam i coraz bardziej sie denerwuje. Nie wiem czy dobrze zrobilam decydując sie na te prenatalne. No nic zobaczymy.

U mnie obiadek sie gotuje juz. Zupka ogorkowa pachnie :D zaraz po synka lecę.

Z tym wysokim cisnieniem to tak samo jak z wysokimi cukrami. Musi wszystko w normie byc. Z tego co slyszalam to norma jest do 140 a potem trzeba to kontrolowac czy leki brac. Nie wiem do konca jak to jest bo ja w pierwszej ciazy mialam noskiw 95 na 50 albo 100 na 60 caly czas tak.

reklama
cisnienie jest bardzo niebezpieczne w ciazy. musisz o tym pwouedziec lekarzowi na kolejnej wizycie i zapisuj codziennie jakie masz

Basienka mi to samo tak przeszło z wymiotami ;-) powiedziałam nawet wczoraj mężowi że nie czuje się wogole w ciąży :-)

Ciśnienie bardzo ważne, moja koleżanka właśnie wyszła ze szpitala bo mała była za mała i to dość. Dostała leki na ciśnienie bo okazał się winowajca... Lepiej skonsultować z lekarzem...

Ja nawet nie wiem jakie mam ciśnienie bo nie mierze, ale ogólnie zawsze miałam niskie...
Wy wszystkie w domu kontrolujecie ciśnienie?

Ja właśnie nie kontroluje, bo zawsze mam niskie , czasem w domu tak sobie mierzymy dla porównania, ale wczoraj dziwnie mnie bolała glowa, więc zmierzylam i bardzo się zdziwiłam

reklama
Ja sama nie kontroluje ale to lekarz sprawdza mi zawsze podczas wizyty. Cisnienie wagę i badanie moczu czy nie ma w nim np białka cukru itd.

Do góry