reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
trzymam kciukiz a wszytskie wizytujace.
a jesli chodzi o karte ciazy i becikowe- u nas idzie sie do mopsu z karta ktora daje mops i wypelnic musi polozna i wtedy wlasnie ejsli napisze ze wizyta byla po 10 tyg po ci sie nie nalezy to becikowe- mowimy i jednorazowym swiadzceniu 1000 zl i tzreba miec akt urodzenia dziecka i twoj i partnera dowod osobisty i wsio.

a ja dzis mama kolezanki z pracy- musze pospzratac, zrobic jakas salatke i upiec ciasto a tak mi sie nie chce dziewczyny- len jak do grecji normalnieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Hej dziewczyny. Trzymam kciuki za wizyty. Juz nie moge sie doczekac swojej. :-) Jak samopoczucie ? U mnie juz mdlosci minely i w ogole nie czuje, ze jestem w ciazy. Rwa kulszowa przestaje bolec i nic tylko sie cieszyc. Humor mam, w pracy super. Zycze Wam milego dnia bez mdlosci :-)

Dziewczyny mam pytanie, zaczynam się martwic, bo ja mam zawsze niskie cisnienie, nawet bardzo ...A od wczoraj coś mi skacze..wczoraj rano miałam 145/99 bolała mnie głowa, potem przeszło, fakt, że wypilam kawę, ale ja zazwyczaj nawet po 2-3 kasach miewalam 100/60 ...dziś kawy nie piłam a tu znowu 140/90 . Ja jestem przyzwyczajona do niskiego, bo jak mam wyższe to odrazu głowa mnie boli...przy tamtej ciąży miałam idealne , boje sie troche a wizyta dopiero za tydz . Co myślicie ?

Mika pierwszą @ dostałam po 26 dniach od zabiegu, kolejną 28 dni, a cykl w którym zaszłam byłby 30 dniowy bo owu 16 dnia ale ich rozpiętość jest bardzo duża także wszystko było ok. Chyba za dużo czytam, i wmawiam sobie, że przytrafią mi się wszystkie najgorsze przypadki. Jeżeli jutro wszystko będzie ok to jeszcze większym stresem będą badania prenatalne...
Powodzenia dziewczynki, oby zalały nas dziś same dobre wiadomości.
Ja jutro z samiutkiego rana biegnę z mężem i córą na wizytę:)

Dziewczyny mam pytanie, zaczynam się martwic, bo ja mam zawsze niskie cisnienie, nawet bardzo ...A od wczoraj coś mi skacze..wczoraj rano miałam 145/99 bolała mnie głowa, potem przeszło, fakt, że wypilam kawę, ale ja zazwyczaj nawet po 2-3 kasach miewalam 100/60 ...dziś kawy nie piłam a tu znowu 140/90 . Ja jestem przyzwyczajona do niskiego, bo jak mam wyższe to odrazu głowa mnie boli...przy tamtej ciąży miałam idealne , boje sie troche a wizyta dopiero za tydz . Co myślicie ?

hey mam podobnie tyle że mi teraz strasznie skacze ciśnienie raz mam 99/56 a kilka godzin później 145/80. Przy pierwszej tez tak miałam w pierwszym trymestrze potem kilka mc był spokój i problemy wróciły w 9. Niestety wtedy ciśnienie rosło nawet to 160 i wkoncu skończyło się cesarskim cięciem.

Mi pod koniec ciązy lekarz dał jakies tabletki na cisnienie. Teraz jeszcze z nim nie rozmawiałam mam wizyte dopiero 5 lutego i wtedy powiem. Dokladnie pisze codziennie jakie mam

dziewczyny dajcie linki tych detektorow które zamóiwłyście. patrze na allegro że rodzai pełno a ceny od 100 pare do 1000.

Ostatnia edycja:
Czyli nie jestem sama, naczytalam się, że w ciąży to nie bezpieczne , no ale zobaczymy...kawę odstawie i zacznę pić mocne kakao, ponoć obniza, bo magnez...A dni do wizyty ciągną się w nieskończoność za tydz mają mi kartę ciąży założyć :) a 4 luty Wkoncu poogladamy dzidziusia .

Heh dziewczyny jestem już po wizycie :) cudowne uczucie :) mąż był razem ze mną :) tak się usmialismy z lekarzem do łez bo jak zaczęło machać rączkami i nóżkami to było coś genialnego ja nie mogłam się opanować bo mięśnie brzucha mi skakały od śmiechu i lekarz nie mógł dalej badania robic aż w końcu się uspokoilam :) ale jestem szczęśliwa że wszystko w porządku :) wyniki krwi również tylko mam oczywiście anemie i przepisali mi żelazo :)

Następna wizyta 17.02 :)

Załączniki

• 1453287405595.jpg
    1453287405595.jpg
    41,7 KB · Wyświetleń: 76
  • 1453287415573.jpg
    1453287415573.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry