reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Aniula to poczekam az do ciebie dojdzie i na twoja opinie a moze ktos jeszcze mial kontakt z detektorem i moze powiedziec cos na ten temat i jak to dziala pod koniec ciazy bo ten okres by mnie najbardziej interesowal

reklama
Karolkaga dziękuję, że pytasz :) Dziś kolejna porcja radości w moim życiu. Dzień zaczęłam ok. 4 rano, kiedy to obudziłam się z powodu ostrego bólu gardła. Kupiłam termometr i tantum verde, przychodzę do domu, wyciągam ten cud techniki i okazuje się, że mam gorączkę. Niestety zrobiłam 3 pomiary i są identyczne :/ Teraz mam chrypę, ale zmierza to ku gorszemu niestety.

Jak po tych wszystkich komplikacjach, wypadkach i infekcjach urodzę zdrowe dziecko to będzie prawdziwy cud.

Okasia. Moja przyjaciółka w 3 ciąży była chora co chwile brała antybiotyki kilka razy i tak kaszlała że w nocy spała na siedząco a moja chrześnica urodziła się zdrowiutka nie trzeba martwić się na zapas

Witam. Jestem nowa i mam nadzieje, że zostane sierpniowa mama :)...

Jestem dokladnie w 10tc i 3 d... To jest moja 3 ciąża. Niestety dwie poprzedenie nie zakonczyły sie dobrze:(... 1 ciąże poroniłam samoistnie w 6 tg , a druga w 24 tc i to było najbardziej trudne dla mnie. Kiedy czujesz juz kopniaki dziecka. Kiedy powoli juz wybierasz wózek itd... i nagle wszystko zostaje zabrane. Kiedy dowiedziałam sie o 3 ciązy poczułam strach, nie- szczęście tylko strach ze znowu moze sie cos stac... Moj syn miał ciężka wade lentalna Zespoł Edwardsa. Teraz czeka mnie mnóstwo badan. 1 lutego mam testy PAPPA i USG. Strasznie sie boje. Od poczatku ten ciąży mam same problemy. Ciagle plamie. 31.12 trafiłam z krwotokiem do szpitala. Na szczescie serduszko biło. Teraz dalej plamie od tamtego czasu, ale znam powód ... Krwiak! Niestety musze lezec i się oszczedzac. Dostaje juz do głowy, ale dla mojego dziecka wytrzymam wszystko. Nie wiem co zrobie jak strace kolejna ciąże.

Czytałam wasze wpisy o NO-SPIE ... ja biore 3 x dziennie. Musze, bo bez niej moge stracic ciaze. Moje kolezanki tez braly i dzieciaczki wszytskie sa zdrowe.

Czy ktoras z was tez ma ciagle jakies problemy w tej ciazy??? Chodzi mi w szczególnosci, czy ktoras z dziewczyn ma długie plamienia...

PS. jak sie robi ta stopke w którym jestes tygodniu ciazy?? :)

aniolkowa mama - no właśnie miałam krwiaka, w szpitalu go widzieli, podobno malutki. 5 dni potem u swojej gin miałam usg i ona juz krwiaka nie widziała...moze go przeoczyła :| jutro do niej pójdę na usg, bo inaczej oszaleje do następnej środy...a juz z 5 dni nie bylo plamien :(

Jestem dokladnie w 10tc i 3 d... To jest moja 3 ciąża. Niestety dwie poprzedenie nie zakonczyły sie dobrze:(... 1 ciąże poroniłam samoistnie w 6 tg , a druga w 24 tc i to było najbardziej trudne dla mnie. Kiedy czujesz juz kopniaki dziecka. Kiedy powoli juz wybierasz wózek itd... i nagle wszystko zostaje zabrane. Kiedy dowiedziałam sie o 3 ciązy poczułam strach, nie- szczęście tylko strach ze znowu moze sie cos stac... Moj syn miał ciężka wade lentalna Zespoł Edwardsa. Teraz czeka mnie mnóstwo badan. 1 lutego mam testy PAPPA i USG. Strasznie sie boje. Od poczatku ten ciąży mam same problemy. Ciagle plamie. 31.12 trafiłam z krwotokiem do szpitala. Na szczescie serduszko biło. Teraz dalej plamie od tamtego czasu, ale znam powód ... Krwiak! Niestety musze lezec i się oszczedzac. Dostaje juz do głowy, ale dla mojego dziecka wytrzymam wszystko. Nie wiem co zrobie jak strace kolejna ciąże.

Czytałam wasze wpisy o NO-SPIE ... ja biore 3 x dziennie. Musze, bo bez niej moge stracic ciaze. Moje kolezanki tez braly i dzieciaczki wszytskie sa zdrowe.

Czy ktoras z was tez ma ciagle jakies problemy w tej ciazy??? Chodzi mi w szczególnosci, czy ktoras z dziewczyn ma długie plamienia...

No właśnie ja dziewczyny się za dużo tu nie udzielam i was tylko podczytuje bo to moja pierwsza ciąża nie mam żadnych plamień, czysto zaczęłam ćwiczyć 3 razy w tyg i też w porządku jutro mam wizytę :) dlatego z tymi plamieniami to tak na prawdę nie wiem co pisać i wam doradzać.....
Życzę tylko każdej aby wszystko doszło do szczęśliwego rozwiązania i dbajcie o siebie w tych stanach !!!
Trzymam kciuki za wszystkie <3

mimiii witamy w groni sierpniowych mam :) Trzymam za Ciebie kciuki bardzo bardzo mocno. Współczuję Ci wcześniejszych strat, mam nadzieję, że po badaniach uspokoisz się i wszystko będzie już dobrze, a Ty będziesz się cieszyć ciążą i spokojnie przygotowywać do powitania maluszka na świcie. Życzę Ci tego z całego serca!

Czytałam wasze wpisy o NO-SPIE ... ja biore 3 x dziennie. Musze, bo bez niej moge stracic ciaze. Moje kolezanki tez braly i dzieciaczki wsz tskie sa zdrowe.

trzymam kciukiz eby bylo dobzre teraz.
a suwaczek masz na stronie http://www.suwaczki.com/ potem w sygnature wchodzisz i wklejasz

mimiii87 - jestem w bardzo podobnej sytuacji do Twojej. Jestem w 3 ciazy, dwie poprzednie stracilam w 7 i 20tyg. Teraz plamie od 6tyg, w plamieniu byla przerwa 5 dni. Byl jakis krwiak , potem juz nie. Skoro plamienie wrocilo to moze jednal jest. Jutro ide na usg to sie dowiem.
nie stresuj sie! Damy rade :) tylko musimy w to mocno wierzyć ;)

reklama
Do góry