reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Mój brzuch tez juz duży (11 +3) o wiele większy niż w 1 ciąży na tym etapie. Z jednej strony się cieszę bo skoro brzuch rośnie to chyba wszystko dobrze, ale boje się tez za dużo przytyc bo u mnie ciężko zgubic
Ja mam o tyle dobrze, że nie boje się wagi. Wręcz przeciwnie będę się cieszyć z tych kilku kilogramów na plusie :)

reklama
Dziewczyny czy któraś z was bierze progesteron? Ja jestem po pierwszym usg, jest serduszko :-) ale każą mi odstawić progesteron. W UK w ogóle nie przepisują progesteronu, jedynie po in vitro lub inseminacji i to tylko do 7 tc. Jestem po 3 poronienach i nie wiem czy nie brać na własną rękę
Ja jestem po in vitro w UK i progesteron brałam tylko przez 20 dni od pobrania jajeczek do dnia testu.

aniołkowamama - jestem zdania Basi7777.
Brałabym do końca 12tc.

Ja brałam w poprzedniej ciąży do 18tc ze wzgl. na krwiaki.
Fimka ja też mam krwiaka okazało się w 8 tyg jak pojechałam na skan i nic nie dostałam piguła powiedziała tylko że nie mam się martwić chyba ze zacznę krwawic i nawet tego nie kontrolują. Jak byłam w poniedziałek u położonej to mi to samo powiedziała nawet na zdjęcie z usg nie spojrzała :(

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, mam pytanie jak myślicie. Wizytę u gina mam na poniedziałek dopiero, a kończy mi się luteina która mam brać 2×1 (zostały 3 tabl.), mam również 4 tabletki duphastonu, myślicie że mogę je wziąć w niedziele zamiast luteiny? Bardzo się boje o dzidziusia dlatego nie chce robić przerwy.

Hej dziewczyny co do ubran ciazowych to ja moje pozyczylam bratowej :-) ale ona za 2 miesiące rodzi wiec mowila ze jak bede cos potrzebowac to mam jej dac znac a jak ona wyskoczy z ciazowych to pozyczy mi swoje :-) ewentualnie dokupie sobie jakies getry bo w nich najwygodniej :-) ale czekam za beda miec w lidlu bo tam maja jakosciowo dobre milego dnia dziewczyny wam zycze

Karollka, nie masz mozliwosci przedzwonienia do lekarza? Najlepiej jego zapytac. Ewentualnie na pogotowie albo do dyzurujacego szpitala

Ja dzis mam pierwsza wizyte, oby wszystkoe bylo dobrze

Hej dziewczyny, mam pytanie jak myślicie. Wizytę u gina mam na poniedziałek dopiero, a kończy mi się luteina która mam brać 2×1 (zostały 3 tabl.), mam również 4 tabletki duphastonu, myślicie że mogę je wziąć w niedziele zamiast luteiny? Bardzo się boje o dzidziusia dlatego nie chce robić przerwy.

Kochana koniecznie skocz do lekarz na ip albo jakis dyzur nie wiem dokladnie jak sie to w Polsce odbywa. Najważniejsze zwbys receptę zalatwila.

Słodka owsianka kciuki za wizyte.

Ja wlasnie wstalam i na to glupie szkolenie z cukrzycy lece i po recepty i przyrząd do wstrzykiwania insuliny.

Ja z ubran ciazowych mam jedne dżinsy koszule i sukienke. Musze jeszcze dokupic spodni. Bluzki mam szerokie to dam rade :)

Sliczne brzuszki u mnie trzecia ciaza 10 tydz. I nic nie widac ,bo nikt nie zauwaza ale narazie mi sie do brzusia Nie spieszy ,bo dopiero co chodzilam z duzym bebenkiem . Ja z pierwszym synem przytylam 25 kg a z drugim 11kg byla dieta (cukrzyca) . Ja zawsze smigam w leginsach ,wiec uniwersalnie ...wczoraj tez mnie brzuch bolal jak na @ ,tylko uplawy sie zwiekszyly,bo mega mokro tez tak macie ??
Powodzenia na wizytach

A co do smarowania to nigdy Nie smarowalam brzuszka I rozstepow Nie mialam oby teraz tez tak bylo ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mi też się skończyła raz luteina i mogłam wziąść duphaston bo to jest to samo czysty progesteron. Tylko sprawdź ile luteina zawiera progesteronu a duphaston

Do góry