reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Hej dziewczyny, mam pytanie jak myślicie. Wizytę u gina mam na poniedziałek dopiero, a kończy mi się luteina która mam brać 2×1 (zostały 3 tabl.), mam również 4 tabletki duphastonu, myślicie że mogę je wziąć w niedziele zamiast luteiny? Bardzo się boje o dzidziusia dlatego nie chce robić przerwy.
zawsze mozesz do przychodni zadzwonic albi do lekarza ze ci sie skonczyl;y i bez problemu pwoinien ci nowa recepte wystawoc

Właśnie do lekarza nie mam możliwości przedzwonic bo chyba sam jest na L4 i przesuneli mi termin wizyty, ale zrobię tak jak mówicie kochane i przejade się na pogotowie, albo do rodzinnego pójdę. To moja 1 ciaza wiec sie tak stresuje troszkę czy wszystko ok. Slodka owsianka życzę Ci powodzenia na wizycie, na pewno wszystko z dzidzia w porządku :)

Witam wszyskie Mamuśki
My juz po wizycie maluszek rosnie serduszko bije mu mocno i wszystko jest ok normalnie kamień z serca moj Mąż aż się popłakał jak zobaczył te nasz 24 mm szczęścia ( od głowy do pupy)

Załączniki

• 20160115_055001.jpg
    20160115_055001.jpg
    433 KB · Wyświetleń: 62
OO a ja jeszcze 1,5 tygodnia do wizyty, a brzuch meczy. Wrzuce z telefonu zdjecie mojego brzuska jak sie uda, chociaz niewiele tam jest :)

Jezeli chodzi o sesje, to moja siostra ma swietne, robila przy obu ciazach w Polsce, poleca takie pamiatki. Ja mam przyjaciolke fotografa i ona sie juz szykuje na sesje, zwlaszcza, ze Nasza wspolna przyjaciolka tez jest w ciazy, wiec szykuje sie podwojna :p tylko musimy sie zgrac i musze przyjechac do Polski juz z jakims brzusiem.

Co do ciuchow, ja mam nadmiar, takze luznych,w ktore spokojnie bede sie miescic pewnie do konca, nie planuje typowo ciazowych kupowac. Wczoraj za to kupilam termoleginsy <3 inne spodnie jak naciskaja na brzuch, to robi mi sie niedobrze zaraz. Teraz pupka mi nie marznie.

Ja dostalam od mojego lekarza Femibion. Caly czas zapominam go brac... zawsze tak mam z takimi rzeczami. Mam nadzieje, ze nic przez to zlego sie nie stanie.

Co do sexu... jestem kobieta z opowiadan. Z lozka bym nie wychodzila. Zawsze libido mialam wysokie, ale teraz jest nie do opanowania :p Mnie sie chyba teraz chce wiecej niz mojemu R....

Aga,b tez jestem po in vitro i kazali mi brać progesteron wlasnie do 7tc. Brałam dawkę 600mg a ztego co widzę duphaston ma 10mg! Nie mam pojęcia na jaka dawkę przejsc a boje sie odstawić tak drastycznie :-(

Witam nati to twój mąż ma dobrze bo raczej libido spada :) u mnie spadło do minimum :)

Ja chyba tez bio oli będę używać. Po 1 ciąży tydzień przed porodem pękła mi skóra nad pępkiem ale ja miałam mega duży brzuch i pod koniec ciąży miałam ciągle napięty dodam że miałam za dużo wód płodowych. Ostatnie tygodnie były katorgą nie mogłam dotknąć brzucha nawet koszulka przesuwając się po skórze sprawiała mi ból jakbym była poparzona. Stosowałam mnóstwo rzeczy i nic nie pomagało. Po ciąży odkryłam biooli i mi ślicznie się zagoiło wszystko dlatego chyba tym razem będę to stosować

Hej.
Ja dziś miałam wizytę u mojego lekarza, założył mi kartę ciąży, pobrał cytologię, zlecił kolejne badania krwi, dostałam też już obciążenie glukozą 75g po 1h I po 2h, bo miałam dość wysoką glukozę na czczo.
kolejna wizyta za 2 tygodnie. a potem w połowie lutego będę robiła usg, to będzie jakis 13 tydzień, ale w poprzednim tygodniu jestem w delegacji, a jeszcze w poprzednim jedziemy w gory na narty, ale powiedział że 13 t jeszcze moze być. chociaż na nartach jeździć nie zaleca :wink: powiedział że to w ciąży sport extremalny I mam siedzieć w cieple I pić herbatkę (bez wkładki :wink: ) ijeść kiełbaskę :-D

u mnie libido baaardzo małe :-( :(
ubrania ciążowe jakieś tam mam, na pewno ze 2 pary dźinsów, też spodnie materiałowe
bluzek to I tak mam sporo luźnych.

słodka owsianka - no, poleciałaś równo :-D od paru ładnych lat albo w ciąży albo karmiąca :wink: jak ty ogarniasz te wszystkie maleństwa? tylko jedno masz w domu, reszta w przedszkolu?

Co do libido to słabe jest, ale u męża. Skupił się na dziecku i jak na mnie patrzy to z rozrzewnieniem a nie pożądaniem :/ Oby mu minęło!

reklama
Czesc dziewczyny:)

Bywam tutaj czasami i czytam co u Was i ciesze sie jak wam pieknie brzuszki rosna z maluszkami:))
Ja mam chyba jakas blokade psychiczna by sie jeszcze cieszyc:(Tyle maluszkow stracilam (ostatniego w kwietniu)ze powiedzialam sobie ze do 12 tyg bedzie cisza.Nawet wozkow nie ogladam bo boje sie zapeszyc.
Teraz jest 9 tydzien.Maluszek ma 1.68mm serce bije i wszystko wporzadku.
Nie wiem co robic bo moj prowadzacy przepisal mi tylko luteine i acard.
Dzisiaj bylam dla swietego spokoju u innego i powiedzial ze po tylu poronieniach to clexane zaleca w zastrzykach,wieksza dawke acardu.Ze musimy bardzo sie postarac utrzymac ta ciaze.Zakazal spacerow,basenu,sexu,ciezkich zakupow.Mam do 12 tyg jak ksiezniczka sie zachowywac.Co innego moj prowadzacy:(Chyba jest zdania jak ma byv to bedzie a jak nie to nie:(
Nie wiem co robic?Czym mam sie kierowac?
Jeszcze musze powiedziec szefowi a nie chcialam tak wczas ale zlecil mi zadanie ponad moje sily.

Do góry