reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Kasiu, od dawna jesteś na zwolnieniu? Ja strasznie się waham, mam jakiś takie głupie wyrzuty sumienia, że myślę o zwolnieniu :/

@kassia taki wynik może świadczyć, że kiedyś przechodziłaś, gdyby to było świeże, to pewnie byłby dużo wyższy. ale lepiej sprawdzic, też bym tak zrobiła
@okasia to dobrze, że wynik jest ujemny. a dlaczego miałaś kontakt z jej krwią?

okasia - ja miałam takie wyrzuty sumienia przed 1 ciążą.
Jednak ciąża była zagrożona i poszłam na zwolnienie w 10tc.
Myślałam o pracy, czy sobie poradzą.
A teraz, jak napisałam im że wracam, to szef powiedział, że już moim szefem nie jest i zmieniają mi stanowisko.
Nie wiadomo na jakie :/
Więc tyle mnie zobaczą :p
Ja bym na Twoim miejscu martwiła się tylko o siebie i swoje maleństwo.
Nie warto przejmować się pracą, uwierz mi.
I tak nikt nie będzie pamiętał czy pracowałaś do 10tc czy do 38tc :/
Niestety... Szczególnie że u Ciebie praca stresująca i poniekąd niebezpieczna.
Nie zastanawiaj się, w ciąży jest się tylko kilka razy w życiu, więc trzeba o siebie wyjątkowo dbać :)

ewelina przykro mi... przytulam... wiele tu mam,które wiedzą, co czujesz :(

mika dobrze, że pojechałaś do szpitala, jesteś pod dobrą opieką, na pewno będzie ok :)

co do zwolnienia, w pierwszej ciązy pracowałam do końca 5 miesiąca i razem z szefostwem zdecydowaliśmy, że pójdę już na l4 z rracji rozpoczynającego się nowego roku szkolnego. Teraz mam inne szefostwo, inne przedszkole, ale są problemy, obecnie mam niezpałacone,za listopad, i za grudzień, więc nie miałam skrupółow brać zwolnienia, tym bardziej, że po stracie jestem ostrożniejsza i wiem, ze bezpieczniejsza jestem w domu. Żal mi toszkę mojej grupy, bo fajne dzieciaki z nich, no ale nie będę jak zwykle dbać o innych, tylko wreszcie zacznę o siebie! I masz wypisywanie od daty jednej wizyty do kolejnej. Zgadzam się z Fimką w tym temacie.

Ja mam też torbiela na lewym jajniku, ok 2,5 cm i lekarz mówił, że niech sobie jest, że powstał raczej na skutek ciąży i będziemy to obserwować.

Fimka, dzięki za wsparcie. Rozumem to obejmuję, ale emocje wpływają na wyrzuty sumienia. Koleżanki powtarzają mi to samo. Myślę, że jak już pójdę na zwolnienie lekarskie to wątpliwości się skończą, bo po prostu zajmę się swoim zdrowiem i wiciem gniazda.

Margerita, pracuję również z osobami bezdomnymi, Pani podawała mi dokumenty w koszulce, przeglądając je zaczęła kapać krew na biurko, myślałam, że to moja, a okazało się, że Pani miała pocięte ręce i ostatnie dokumenty ociekały krwią. Od razu umyłam ręce i zdezynfekowałam, ale bałam się, że ta kobieta może być chora, a ja choćby przez jakieś mikro pęknięcie na dłoniach zostanę zakażona. Tym bardziej, że już wtedy myśleliśmy o dziecku. Na szczęście okazało się, że jest ok, choć z pewnością co jakiś czas będę powtarzać badania.

reklama
Fajnie ze możesz iść na zwolnienie. U mnie to chyba nie wchodzi w grę bo ja nie mam etatu robię tylko Nebenjob parę godzin w miesiącu. Zobaczymy zresztą co powie lekarz na nastepnej wizycie. Jesli powie ze wszystko ok to bede pracowała bo mam zamiar jeszcze parę rzeczy kupic a jak nie to po prostu zrezygnuje:)

Aha to w takiej kwestii nie wiem, to byś musiała zapytać :) bo ja mam umowę na czas nieokreślony i pełen etat i bez problemu dostałam bo dosyć ciężka praca :)

Do góry