reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

u mnie wszystkie dzieci rodziły się od 14-20dni przed terminem, z najstarszym miałam termin na 15 sierpnia a urodził się 25 lipca, także teraz równie dobrze mogę być lipcówką bo termin na 7.08 a raczej nie dotrwam do terminu.

u mnie jest młyn na codzień, przy czwórce dzieci wiadomo a jeszcze do moich starszych dzieci przychodzą koledzy i koleżanki więc zawsze jest gromada dzieci, mi to nie przeszkadza w przeciwnym wypadku nie zdecydowałabym się na piatkę dzieci ;)

reklama
Witam wszystkie mamy :) i Ja się dowiedziałam, że będę świeżo upieczoną mamuśką. 23 grudnia test pokazał mi dwie kreski więc od razu poleciałam do ginekologa, aby się upewnić czy wszystko jest w porządku. Leci mi teraz 6 tydzień. Od kilku dni odczuwam bóle w podbrzuszu od razu zaczęłam czytać w internecie czy to normalne itd okazało się, że w tym okresie to normalne chociaż nie każda kobieta musi mieć takiej objawy, ale razem z bóle dostałam również plamienie co mnie bardzo zaniepokoiło. Od razu umówiłam się do ginekologa, jutro dopiero mam wizytę, ale bardzo się martwię, ponieważ coraz więcej wydzielam zabarwionego śluzu. Mam nadzieję, że jutro wszystkiego się dowiem i będzie dobrze :)

Pozdrawiamy wszystkie mamy :)

podziwiam Was że młyn lubicie ;) ja nie przepadam za chaosem, zawsze sie boje że coś złego się stanie :p chociaż jak w końcu zostanę mamą to moje podejscie może się zmienić :)

Zazdroszcze porodów przed terminem. Ja 10dni po terminie, poród wywolywany, po 22h skurczy krzyżowych skończyło się cc[emoji14] Ale to i tak był najpiękniejszy dzień w życiu:)

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Co do imion to mamy dla chłopca - Kacper. Dla dziewczynki już ostatnio był problem (mamy Alicje:) więc teraz nie wiem co zrobimy jeśli będzie dziewczynka:) Mi się podoba Zosia i Marysia ale mojemu niemezowi się nie podobają:(

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Ja już od zawsze mam wybrane imię dla dziewczynki Milenka a dla chłopca to nie mam pojęcia będziemy myśleć jak będzie chłopczyk. Ja sylwestra spędza na balu sylwestrowym z polsatem :) z siostrą bliźniaczką i jej i moją córką więc będzie ciekawie ;) ja dzisiaj jestem nie do życia masakra nie mam mdłości i nie miałam ale wiem jak to jest bo w pierwszej ciąży całą wymiotowałam przez to przytyłam tylko 6 kg i córka była malutka ale teraz jest inaczej mimo to nie mam siły jestem cały czas zmęczona nic mi się nie chce.

My też sylwester z Polsatem, choć mój mąż chce jeszcze wyskoczyć wieczorem do kina. Nie wiem czy dam radę, ale zobaczymy. Trochę mi go szkoda, że musi ze mną siedzieć, choć nie miałabym problemy gdyby sam gdzieś wyskoczył. Obawiam się, że odpadnę ok. 22 i obudzę się na fajerwerki, a przed 1 w nocy znów polegnę.

Dziś po powrocie do domu zjadłam kanapkę i uniknęłam dzięki temu bliskiego spotkania z moją zaprzyjaźnioną muszlą. Kupiłam świeży imbir, bo niestety ten w kropelkach Imbifem już mi nie wchodzi, wyczytałam, że ma w składzie wanilię i teraz już wiem, co mnie tak drażniło.

reklama
Trochę mnie uspokoiłyście z tym brakiem objawów aczkolwiek znowu pojawił się ból piersi i kłucie w podbrzuszu.:) Zmęczona jestem dalej, robię kurs prawa jazdy i jednak dwie godziny jeżdżenia to dla mnie męczarnia teraz :( A dzisiaj będąc u koleżanki trochę spanikowałam bo poczułam nagle mokro i to dosyć obficie. Już myślałam że coś jest nie tak ale to śluz. Dużo śluzu. Bez wkładek się nie obejdzie :) Już się nie mogę doczekać tej pierwszej wizyty jutro.

Co polecacie na kaszel? Męczy mnie po grypie dalej. :/

Do góry