reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Jeśli marzysz o córeczce to tego Ci życzę. Fajni, że już będziecie mieć pełną rodzinę 2+2. Wymyślajcie imię dla córeczki!

Happymum chudzinka z ciebie, w ogóle taka młodziutka jesteś, mi w lutym stuknie 28 lat i kiedy to zleciało :) Skoro mówisz, że wyglądasz okropnie to powinna być mała kobietka :) Dziewczynki są super i jak dla mnie może być druga córcia ale jak będzie synek tez się nie pogniewam :) U nas według chińskiego kalendarza wychodzi chłopiec choć w pierwszej ciąży nie sprawdziło mi się:) W ogóle miałam tylko jedna informacje o płci dziecka podczas badań połówkowych a potem mała ułożyła się pośladkowo i nic nie można było podejrzeć :p

Asiunia, to ja jestem o rok od Ciebie starsza.

Uwielbiam niespodzianki i nie zależy mi na konkretnej płci dziecka, ale z przyczyn organizacyjnych wolałabym jednak znać płeć :)

Okasia-juz od dawna imiona mamy,dla dziewczynki -Noemi
Asiunia-bez roznicy mi płeć w chlopcach juz mam wprawe,3mlodszych braci(13 i15 lat różnicy) i siostrzencem S. Sie zajmowalam.ponad 2lata no i synek...mloda no mam 23l ale zawsze chcialam dzieci wcześnie(nie pozniej ziz 25l. Tez raz tylko widzialam ze Dennis to bedzie chłopak
Okasia-ja tak samo z przyczyn organizacyjnych :)

Jeszcze parę tygodni i przy dobrych wiatrach dowiemy się co nosimy pod serduchami :)
Happy ja z kolei bardziej pragmatycznie podeszłam do wszystkiego choć nie wiem czy mi wyszło to na dobre...Mimo że w styczniu będzie nasza 9 rocznica jak jesteśmy razem to dopiero w sierpniu 3 rok po ślubie a córka,w sierpniu 2,5 roku. Chciałam najpierw skończyć studia, znaleźć pracę itp...Jednak jak to w naszym durnym kraju bywa, studia nic nie znaczą a jak nie masz pleców nie masz pracy...Łapałam jakieś chwilowe zajęcia (kwiaciarnia, piekarnia, zajazd, byłam na stażu w Banku i Urzędzie Miasta) ale stałej pracy znaleźć nie mogłam...A teraz to już w ogóle mogę zapomnieć o samorealizacji :) Ale obiecują nam 500 zł na dziecko i macierzyński roczny dla bezrobotnych także czekam na to eldorado :))))

Asiunia ja niestety między 20a22tc. Je skonczylam tylko zawodowke juz wtedy wiedzialam ze studia gowno daja a i tak byłam w pracy nad ludzmi po studiach mimo ze miałam 18lat. My jestesmy razem 7lat wiec nie tak znów krótko a maly ma 3,5 ja mysle tak....do 40stki dzieci od chowane...bo jak payrzr na moicj rodziców to masakra,ojciec 43lata a blizniaki dopiero 10,mama 41lat a mlosy ma 8....no masakra...ja i.moj brat syarszy jestesmy juz dorośli bo brat ma prawie 25lat...oboje sami stwieedzili.ze kochaja młodych.ale mogliby juz mmiec spokój

reklama
Ja też zawsze chciałam mieć dzieci wcześnie, ale niestety studia, a potem pierwsze kroki w pracy wszystko wydłużają. Gdybym mogła podjąć decyzję jeszcze raz to chyba miałabym dzieci na studiach, choć obawiam się, że mąż nie realizowałby się zawodowo, bo musiałby łapać jakiekolwiek zajęcia żebyśmy przetrwali.

Na pewno przy 500 zł na dziecko będziemy opływać w luksusach :)

Do góry