reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

To co ty jesz???
Ja powiem szczerze ze nie mam apetytu :( koszmar.... Dziś na śniadanie będzie owsianka z truskawkami.... Wymyśliłam wczoraj :) jak mam wolne staram sie robić moje ulubione rzeczy tak żebym cokolwiek zjadła.... Zazwyczaj wieczorami jestem głodna a naprawdę nie chce nic jeść. Mój krzyczy ze mam sie lepiej odżywiać itd. Idź do restauracji - zapłacę.... :) Tu nie chodzi o pieniądze... Poprostu nie mam ochoty :(
Dziś chce ciut sie przeglodzic zeby rzeczywiście o tej 19 zjeść tej chińszczyzny ... Zwłaszcza ze idziemy do nowego miejsca... Mam nadzieje ze będzie smaczne :)

reklama
generalnie to warzywa i owoce - tylko surowych jak najmniej, mięcha i ryby duszone lub gotowane, twarożek mogę o dziwo ;) i z kromeczkę chleba z masełkiem dziennie....narazie to przegryze cherbatnik i popijam wodą i starczy ;) zup dużo gotować bo to i woda nie, ugotuje na udku to i mięska zjem :) a moja córa lubi zupy...narazie lekarz mówi jeść nie trzeba, najważniejsze pić, bo na siłę przy mdłościach to bez sensu

Kropka ale wątek jest z listą mam tylko nie wiem czy go czytalyscie.
Oczywiście rozumiem że chcecie zaczekać :-)

Gratuluję nowym dziewczynom. Ale już nie ogarniam bo dużo nas.
Dziewczyny mam zabarwiony na bordowo śluz. Od wczoraj. Nie chcę panikowac ale to silniejsze ode mnie. Bo byłam taka spokojna niczym się nie martwilam. Myślałam że druga ciąża będzie tak spokojna na pierwszą a tu taka niespodzianka już na początku.
Dziewczyny z innego wątku mówią że to pękniete naczynko. Mi się wydaje że to może od stosunku sprzed dwóch dni. Bo też nie czułam się wtedy dobrze, jakby bolało. Oby to nic groźnego, ale akurat weekend i do lekarza może pójść w poniedziałek dopiero. Jednak chyba zrobię wcześniej wizytę. Jestem w 7 tygodniu może nie jest za wcześnie i coś się dowiem więcej.

Ann ja też bym panikowała, ale to na pewno nic złego. Gdzieś wyczytałam, że takie plamienia mogą występować do któregoś tygodnia ciąży. Tym bardziej po stosunku.

Właśnie jak jest z seksem w tych pierwszych tygodniach? Jedna z forumowiczek po wizycie u ginekologa napisała, że ma zakaz do drugiego trymestru.

A co do jedzenia to przechodzę koszmar. Już schudłam, ale nie to jest najgorsze. Odczuwam głód, ale mam blokadę na jedzenie. Wczoraj z głodu doprowadziłam się do migreny. Po prostu nic mi nie "wchodzi". Pół dnia myślę nad tym co zjeść, w sklepie kupię to na co mam ochotę, za 2 minuty po powrocie do domu już mnie od tego odrzuca. Wczoraj zjadłam łososia wędzonego (na siłę), a potem pomarańczkę (z chęcią). Przypomina mi się dzieciństwo, ale wtedy nic nie jadłam i nie odczuwałam głodu. Naprawdę cieszyłabym się gdyby wchodziło mi cokolwiek co będzie miało jakąkolwiek wartość odżywczą.

Hej dziewczyny :) nie było mnie 2 dni i nas aż tak dużo teraz nie nadąża napewno ale będę się udzielać kiedy dam rade. Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom i witam je serdecznie. Co do seksu ja wychodzę z założenia skoro nie ma żadnych przeciwskazan które ciało wysyła (jak plamienia czy bolesny brzuch czy jakieś inne ) to czemu nie relaks dla mamy i taty i oczywiście maluszka ;)

Isiorek nic nie biore. W pierwszej ciąży miałam idealnie wszystko więc nawet nic lekarz nie zapisywać. Jedynie brałam magnez bo był poniżej normy.
Więc nawet jakbym chciała wziąć coś zapobiegawczo typu luteina (ktoś mi mówił) ani nawet magnezu.

My nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń do sexu w pierwszej ciąży.
Teraz to sama nie wiem. Odkąd na sto procent o ciąży wiem może dwa razy i za każdym razem czułam dyskomfort. Sorry za szczegóły, ale szczególnie jak byłam na dole. :-/

Ola tu się zgadzam że jak nie ma przeciwwskazań to czemu nie :-)

Akurat z jedzeniem to ja nie mam na razie problemów. W pierwszej ciąży miałam problem z wcisnieciem w siebie śniadania. Ale piłam kawę na podniesienie ciśnienia (lekarz mi zezwolił) bo było mi wtedy mega słabo do końca drugiego trymestru i po kawie już jadłam jakieś jogurty z owocami. Wtedy miałam mega ochotę, a teraz jakoś nie bardzo.

no ja miałam problemy w pierwszej ciąży więc teraz lekarz dmucha na zimne od początku...co do seksu to u nas też lekarz mówi, że nie ma przeciwwskazań ale u mnie przy takim samopoczuciu i mdłościach no poprostu jestem nietykalska, jak zrobiłam test to w eufori było to i owo ;) ale potem zaczął mnie brzuch boleć więc narazie ograniczamy się do innych sposobów okazywania miłości ;)

reklama
Isiorek badasz cukier? robiłaś krzywą? Kto Ci taką dietę zalecił? Masz ustaloną kaloryczność?

Witam nowe dziewczyny :) przepraszam że nie imiennie Ale korzystam z telefonu.

Ann- jesli to 'tylko' w sluzie to jest to normalne, i jeśli to nie żywa czerwona krew. Wierzę że wszystko będzie dobrze:) jednak jeśli masz możliwość to sprawdź.

My jesteśmy od wczoraj u rodziców. Radosną nowinę przekazaliśmy i wszyscy się z nami cieszą:)

Do góry