reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

a ktos ma przed 8.08 w ogole termin? ;p

z reszta mozemy sobie wymyslac bedziemy sie pewnie niespodziewanie rozpakowywac :D

hchy90bv68bkny13.png

reklama
A nie mam pojęcia, ale ten jest z usg a tu dziewczyny mówią ze z om bardziej się liczy. Mój był wcześniej tydzień za mały synek a teraz nadrobil wiec w sumie nie wiem co i jak. Nie znam się bo to pierwsza ciaza[emoji14]

7v8rqqmzrmkvrdi4.png

Okasia, Happy20 wiem, że miały wcześnie terminy nawet na lipiec. Mamakulka, podobno usg prenatalne to pierwsze jest najbardziej wiarygodne, bo potem dzieci różnie rosną i nie zależy to od daty porodu a głównie od genetyki, sposobu i odżywiania matki, także najlepiej trzymać się terminu z ostatniej miesiączki bo potem rozbieżności mogą być ogromne, nawet tu na forum Lenka która urodziła ponad 5 kg dziecko i Helle niespełna 3 kg i pewnie obie w terminie :). Lekarze tez biorą pod uwagę termin z om choć czasem bywają wyjątki. Dziecko i tak wyjdzie kiedy samo zdecyduje :)

a ja mam na 28.08, czyli najwięcej naczytam się historii porodowych :-D biore to na klatę, albo zwieję na wrześniówki i tam bede jedną z pierwszych :-D da się ten poród jakoś ominąć?!? bo do mnie jeszcze nie dociera, lepiej się żyje w błogiej nieświadomości :ninja2::-D:cool2:

Ja mam teoretycznie na 25 sierpnia a co do historii porodowych, z ciekawości ostatnio weszłam na mamy majowe, one założyły sobie temat rozpakowane mamusie czy jakoś tak, w ten sposób patrząc myślisz o tym że inne tulą już swoje maleństwo i też już chcesz. A historie porodowe są opisane na forum ogólnym babyboom, więc jeśli nie chcesz tego czytać to Cię to tak omija, jeśli wchodzisz na forum tak jak ja prosto na sierpniowe mamy 2016:)

Hejka dziewczyny zgadza się aby zdrowe i po 37tyg hehe
Ja się przyznam że mimo iż płci nie znam jak na ten miesiąc eh ale nie mogłam się powstrzymać i robie pranie dla maluszka :-D

No porodu raczej nie da sie ominąć:-) w pierwszej ciazy jak dowiedzialam sie ze bedzie cc to sie ucieszylam ze mnie to wszystko jakos ominie ale jak lekarz mi powiedzial ze bede znieczulaona od cyckow w dół to sie przestraszylam ze bede slyszec wrzesun watrobe albo inne tego typu teksty ale jedyne co slyszalam to tylko to zszyj pania bo tak mnie zagadały pielegniarki pediatra i anestezjolog ze nawet nie skapłam sie a juz bylo po co do sn to tez nie jest tak zle da sie przezyc wienie ma sie co bac:-)

p19uskjofubhunt5.png

reklama
A jak byłam na weekend u mojej mamy teraz to ona stwierdziła po rozmowie co kupiłam już, że my to w ogóle za wcześnie robimy:/ Ja tak nie uważam, chce się tym cieszyć póki nie ma takiego gorąca i póki nie mam takiego dużego brzucha.

Do góry