reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Lenka - taka praca.. samodzielne stanowisko i nie ma mnie na razie kto zastapic. Ale juz szkole 2 osoby na szczescie tez czesto moge pracowac z domu wiec nie jestem przemeczona. Wpadly mi 2 wyjazdy i nie mam kiedy "wcisnac" zwolnienia.. lekarz sie mnie pyta czy chce na kazdej wizycie.

reklama
Ja mam urodziny 02.08 a termin porodu Małej na 10.08 jak się troszę pośpieszy to będę miał prezent. Mąż jest przekonany że urodze w swoje urodziny, jakbym miała na to jakiś wpływ ;)

hchyyx8dko6t722z.png

Dla mnie wyznacznikiem jest termin z om, gdybym brała pod uwagę te z usg co chwile byłaby jakaś zmiana. Poza tym dzieci rożnie rosną na tym etapie, i to, że jest duże nie oznacza, że urodzi się wcześniej :) My mamy rocznicę ślubu 2 sierpnia, więc tez byłoby fajnie ale córkę donosiłam prawie do terminu więc tak szybko samoistnie raczej nie urodzę :)

Asiunia ja też trzymam się terminu z om czyli 10 sierpień, u mnie od poczatku maluch był o kilka dni do tygodnia większy, teraz nawet około 28 lipca wymiary wskazywały więc troszkę się nastawiam, że do tego 10 już będę rozpakowana, ale to się zobaczy :-)

Z synkiem mialam termin na 21 stycznia, pierwsze usg pokazało 18 stycznia i tak też się urodził :-), ale ogólnie zawsze miał wymiary zgodne co do czasu ciąży.

ja sie trzymam terminu z usg bo om 2.11 a wg usg ciaza mlodsza od poczatku o 10-14 dni wiec na bank owulacja przesunieta, na poczatku strasznie sie martwilam, ze cos nie tak ale za kazdym usg potwierdza sie to samo ;)

hchy90bv68bkny13.png

Dziewczyny może mam głupie pytanie, ale może któraś z was chodzi na basen lub wybiera się tam.Jaki strój kąpielowy zakładacie? Byłam wczoraj z córcią nad morzem, woda cieplutka koło 17 stopni i tak się zaczęłam zastanawiać w co się latem wystroję. Z plażą mam mniejszy problem - jakaś tunika lub ponczo, ale zastanawiam się czy iść na basen w stroju dwuczęściowym.

Ja chodze na basen i nosze takie 2 częściowe tankini ciązowe. Bardzo wygodne

U mnie dziś równo 27 tygodni od ostatniej miesiączki a co za tym idzie zaczynam 7 miesiąc i 3 trymestr :) jupi synek staje się coraz bardziej realny :)
Zabieram się zaraz za sprzątanie, potem zrobię muffinki a wieczorem czeka mnie pielenie ogrodu. Na jutro swoja wizytę zapowiedziała kuzynka, ma przywieźć rzeczy po swoim synku a ja i tak mam tego od groma :) Miłego dnia :*

reklama
Do góry