reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Lenka - taka praca.. samodzielne stanowisko i nie ma mnie na razie kto zastapic. Ale juz szkole 2 osoby na szczescie tez czesto moge pracowac z domu wiec nie jestem przemeczona. Wpadly mi 2 wyjazdy i nie mam kiedy "wcisnac" zwolnienia.. lekarz sie mnie pyta czy chce na kazdej wizycie.

reklama
Ja mam urodziny 02.08 a termin porodu Małej na 10.08 jak się troszę pośpieszy to będę miał prezent. Mąż jest przekonany że urodze w swoje urodziny, jakbym miała na to jakiś wpływ ;)

hchyyx8dko6t722z.png

Dla mnie wyznacznikiem jest termin z om, gdybym brała pod uwagę te z usg co chwile byłaby jakaś zmiana. Poza tym dzieci rożnie rosną na tym etapie, i to, że jest duże nie oznacza, że urodzi się wcześniej :) My mamy rocznicę ślubu 2 sierpnia, więc tez byłoby fajnie ale córkę donosiłam prawie do terminu więc tak szybko samoistnie raczej nie urodzę :)

Asiunia ja też trzymam się terminu z om czyli 10 sierpień, u mnie od poczatku maluch był o kilka dni do tygodnia większy, teraz nawet około 28 lipca wymiary wskazywały więc troszkę się nastawiam, że do tego 10 już będę rozpakowana, ale to się zobaczy :-)

Z synkiem mialam termin na 21 stycznia, pierwsze usg pokazało 18 stycznia i tak też się urodził :-), ale ogólnie zawsze miał wymiary zgodne co do czasu ciąży.

ja sie trzymam terminu z usg bo om 2.11 a wg usg ciaza mlodsza od poczatku o 10-14 dni wiec na bank owulacja przesunieta, na poczatku strasznie sie martwilam, ze cos nie tak ale za kazdym usg potwierdza sie to samo ;)

hchy90bv68bkny13.png

Dziewczyny może mam głupie pytanie, ale może któraś z was chodzi na basen lub wybiera się tam.Jaki strój kąpielowy zakładacie? Byłam wczoraj z córcią nad morzem, woda cieplutka koło 17 stopni i tak się zaczęłam zastanawiać w co się latem wystroję. Z plażą mam mniejszy problem - jakaś tunika lub ponczo, ale zastanawiam się czy iść na basen w stroju dwuczęściowym.

Ja chodze na basen i nosze takie 2 częściowe tankini ciązowe. Bardzo wygodne

U mnie dziś równo 27 tygodni od ostatniej miesiączki a co za tym idzie zaczynam 7 miesiąc i 3 trymestr :) jupi synek staje się coraz bardziej realny :)
Zabieram się zaraz za sprzątanie, potem zrobię muffinki a wieczorem czeka mnie pielenie ogrodu. Na jutro swoja wizytę zapowiedziała kuzynka, ma przywieźć rzeczy po swoim synku a ja i tak mam tego od groma :) Miłego dnia :*

reklama
Do góry