reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Lenka ja juz blizne od wklucia zarobilam bo mi tak nieudolnie pobrala krew.

Beata ja mialam co przed,po 1h i po 2 :) ja to wypilam ze smakiem :D

Wena ja nadal 4 kg .. w ogole nie tyle .. kd ostatniej wizyty miesiac temu nie przytylam nic :

Kurde w nocy kul mnie brzuch jak na biegunke .. teraz w kroku boli :( miala ktoras z was takie klucia?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
jak mnie w kroku boli to sobie tlumacze, ze moze kopa w szyjke dostalam bo to takie zaklucie chwilowe, potrafi byc raz za razem, natomiast jesli chodzi o bol brzucha jak na biegunke to nie wiem...

oczywiscie wstalam godzine przed otwarciem punktu pobran, juz jestem glodna [emoji23] jak na zlosc, czasem i do 8 pospie

Mnie tez czasem kluje, to na dole, to pod zebrami I ciagle cos;) Moze jakas kolka...
od wczoraj to okropnie bola mnie plecy w dole, chodze jak polamana.

ja wczoraj byłam na wizycie i pytałam lekarza czy wszelkie ruchy, bóle i cgnięcia są normą że odczuwam tylko poniżej pępka. odpowiedział że tak bo Dzidzia jeszcze jest nisko i zacznie się to zmieniać za jakieś 3 tyg.
A co do bólu placów to jeśli Maleństwo jest odwrócone tyłem do pępka to ładuje kilkanaście kopniaków dziennie w dolną część kręgosłupa, także tego....... czzzza wybaczyć:-D

Lena moze boli cie kregosłup bo malenstwo tam kopie

Co go glukozy ja zawsze mialam na czczo i po 2h i problemu z zyłami nie mialam naszczescie nigdy :-)

Wena co do kg na plusie to moze tak jak dziewczyny pisza ze woda sie zatrzymuje juz ktoras miala taki problem ale nie pamietam kto u mnie ok 1-1,5kg na plus przez miesiac

A ja sie wybieram dzis do lidla :-) bo od dzis sa spioszki i po skarpeteczki ide :-) juz nie moge sie doczekac :-)

No mam nadzieje bo raz boli mega kręgosłup raz w okolicach miednicy a inny okolice nerki to dopiero mega ból aż płakać się chce

zgodzily sie z dloni, z grzbietu na obu dloniach juz sie nie da mam zrosty, na czczo z prawego nadgarstka pobraly, glukoza nie byla taka zla, pod koniec tylko ciezko wchodzila, po godzinie z lewego nadgarstka pobraly bo z prawego juz sie nie dalo, jeszcze za godzine krew oddaje juz siw babki smieja, ze ciekawe skad ;)

wyobrazcie sobie, ze bylam z 3 ciezarnymi w kolejce, i babka z punktu pobran wola ze pania w ciazy prosi, a tu stare baby awantura, ze sa 3 ciezarne i ile niby maja czekac, nie beda nas przepuszczac, pozlazily z krzesel pod drzwi zeby sie wyklocac jak babeczka sie znowu pojawi, na szczescie je olala, puscilam kobiete w bardziej zaawansowanej ciazy przed siebie, babka mnie wola jako kolejna a jakas starucha sie wpycha do gab, ze ona ma byc przede mna bo jej sie spieszy, no rece opadaja.. oczywiscie ci wszyscy starzy ludzie to tak 70 lat max

A przede mna glukoza dopiero. Pewnie w srode na wizycie kaze mi zrobic. W pierwszej ciąży przezylam, to moze teraz tez bedzie dobrze. Najgorszy tylko ten glod :-) Ja 26 tydzien i 7-8 kg na plusie. Ale u mnie w ogole tego nie widac, bo bylam bardzo szczupla. Jedynie zgrabny brzuszek i troche w pupe mi poszlo :-) Dzis pochmurno, a ja pranie za praniem robie :-)

hej dziewczyny, widzę że wszystkie przetrwałyście majówkę ;)
współczuję każdej która ma problemy z pobraniem krwi, mnie na szczęście to nie dotyczy z czego niezmiernie się cieszę :D
za 2,5tyg mnie też czeka krzywa cukrowa, mam nadzieję że tym razem nie dadzą mi ciepłej i jakoś to utrzymam w żołądku....u nas nie ma za bardzo przepuszczania ciężarnych w laboratoriach, może była kiedyś taka sytuacja jak papercut opisuje :D ciekawa jestem gdzie te 70-letnie dziadki i babcie sie tak śpieszą. Na ogół przychodzą do laboratoriów i z własnej kieszeni robią sobie badania a nie ze skierowania lekarza wiec jak dla mnie to oni przychodzą pogadać bo w domu nudno.

reklama
na obciazenie glukoza ciezarnych powinno sie puszczac bo mama glodna dzidzia glodna a pare h to trwa;)

ja przetrwalam w koncu, juz nawet zjadlam i czekam niecierpliwie na wyniki

Do góry