reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

a ktory to tydzien?

nam juz pare tyg sie udalo, dawal buziaki w brzuch a mala odkopywala mu w buzie :) a teraz to w ogole szalenstwo mam w brzuchu jakas impreza wierci sie macha konczynami az sie caly brzuch rusza :D

reklama
25+2 :) wcześniej nic nie czuł i tylko marudzil . Ale u mnie sytuacja utrudniona bo mam tłuszczyku sporo i łożysko na przedniej ścianie tak umiejscowione , poza tym mąż niecierpliwy i trzymał 3 sekundy i gdakal.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

No nieśmiały :) Ja czuję juz teraz praktycznie cały dzień ale otoczenie musi poczekać na razie. Ale najważniejsze , że czuje ja :)

z tym lozyskiem to czytalam ze utrudnione ;) ale tak to tez jest jak sie nie umie wyczuc, moja przyjaciolka jak chciala poczuc kladla dlonie na sekunde odrywala i gdzieindziej kladla i tak w kolko i sie wsciekala :D

pewnie, ze najwazniejsze, ze ty czujesz, niech otoczenie poczeka na impreze w brzuchu to i obcy na ulicy przez koszulke zobacza :D

No właśnie dlatego musi być chłop cierpliwy.

A jak u Was wygląda z dotykanie brzucha przez obcych ? W sensie znajomych itp? Wkurza Was to? Ja np wole jak się ktoś zapyta czy może a nie maca od razu bez cześć .

jesli chodzi o moja przyjaciolke babcie mame i ciocie to bez problemu widze, ze sa tak zajarane ze dzidzia bedzie ze nie moga sie powstrzymac :) a reszta mnie drazni wole jak sie ze mna pogada jak z czlowiekiem potem o ciazy i potem za zgoda dotknac a nie jak jakis inkubator wymacac

Potem bedzie tylko gorzej, wielki brzuch I upaly;)
Ja nie lubie jak ktos leci do brzucha z lapami, Moze dlatego, ze sama tego Nie robie. Byl taki filmik na fb jak wszyscy do babki brzucha z lapkami, a ona sie wkurzyla I zaczela ich macac, babke za cycki a faceta za jajca :) Moze to ogladalyscie ;)

Ja jak leze I drapie lekko w bok brzuszka to za chwile w tym miejscu takie pukanie :) uwielbiam to
Zastanawia mnie jedno, bo ponoc Nie wolno dlugo lezec na plecach, a ja tak lubie nawet tak spac.
Wy spicie na bokach?

Haha nie widzialam tego filmu , musze poszukać :D

Ja staram się zapiąć na boku, mam tą poduszke ciążowa wiec jest łatwo ale podczas przekrecania się na prawy bok zazwyczaj zostaje na plecach i tak spie. Niby się nie powinno ale czytałam gdzieś ostatnio , że przecież się nie panuje podczas snu nad tym i jeśli mamie tak wygodnie to maluchowi tez :) Zresztą jak tu film obejrzeć? Ja na boku nie umiem ;p

reklama
staram sie zasypiac na lewym ale ja sie wierce jak glupia, zazwyczaj budze sie na plecach czasem w nocy sie obudze jak sie na brzuch przekrece i zaboli

czytalam ze z tym lewym bokiem to swiadomie zeby odpoczywac na nim natomiast plecy i prawy bok daja gorszy doplyw krwi do dzidzi - jesli ciaza nie jest zagrozona to wazniejsze zeby mama wstala wypoczeta i zadowolona

z tym macaniem ludzi super pomysl :D

Do góry