reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

a ktory to tydzien?

nam juz pare tyg sie udalo, dawal buziaki w brzuch a mala odkopywala mu w buzie :) a teraz to w ogole szalenstwo mam w brzuchu jakas impreza wierci sie macha konczynami az sie caly brzuch rusza :D

reklama
25+2 :) wcześniej nic nie czuł i tylko marudzil . Ale u mnie sytuacja utrudniona bo mam tłuszczyku sporo i łożysko na przedniej ścianie tak umiejscowione , poza tym mąż niecierpliwy i trzymał 3 sekundy i gdakal.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

No nieśmiały :) Ja czuję juz teraz praktycznie cały dzień ale otoczenie musi poczekać na razie. Ale najważniejsze , że czuje ja :)

z tym lozyskiem to czytalam ze utrudnione ;) ale tak to tez jest jak sie nie umie wyczuc, moja przyjaciolka jak chciala poczuc kladla dlonie na sekunde odrywala i gdzieindziej kladla i tak w kolko i sie wsciekala :D

pewnie, ze najwazniejsze, ze ty czujesz, niech otoczenie poczeka na impreze w brzuchu to i obcy na ulicy przez koszulke zobacza :D

No właśnie dlatego musi być chłop cierpliwy.

A jak u Was wygląda z dotykanie brzucha przez obcych ? W sensie znajomych itp? Wkurza Was to? Ja np wole jak się ktoś zapyta czy może a nie maca od razu bez cześć .

jesli chodzi o moja przyjaciolke babcie mame i ciocie to bez problemu widze, ze sa tak zajarane ze dzidzia bedzie ze nie moga sie powstrzymac :) a reszta mnie drazni wole jak sie ze mna pogada jak z czlowiekiem potem o ciazy i potem za zgoda dotknac a nie jak jakis inkubator wymacac

Potem bedzie tylko gorzej, wielki brzuch I upaly;)
Ja nie lubie jak ktos leci do brzucha z lapami, Moze dlatego, ze sama tego Nie robie. Byl taki filmik na fb jak wszyscy do babki brzucha z lapkami, a ona sie wkurzyla I zaczela ich macac, babke za cycki a faceta za jajca :) Moze to ogladalyscie ;)

Ja jak leze I drapie lekko w bok brzuszka to za chwile w tym miejscu takie pukanie :) uwielbiam to
Zastanawia mnie jedno, bo ponoc Nie wolno dlugo lezec na plecach, a ja tak lubie nawet tak spac.
Wy spicie na bokach?

Haha nie widzialam tego filmu , musze poszukać :D

Ja staram się zapiąć na boku, mam tą poduszke ciążowa wiec jest łatwo ale podczas przekrecania się na prawy bok zazwyczaj zostaje na plecach i tak spie. Niby się nie powinno ale czytałam gdzieś ostatnio , że przecież się nie panuje podczas snu nad tym i jeśli mamie tak wygodnie to maluchowi tez :) Zresztą jak tu film obejrzeć? Ja na boku nie umiem ;p

reklama
staram sie zasypiac na lewym ale ja sie wierce jak glupia, zazwyczaj budze sie na plecach czasem w nocy sie obudze jak sie na brzuch przekrece i zaboli

czytalam ze z tym lewym bokiem to swiadomie zeby odpoczywac na nim natomiast plecy i prawy bok daja gorszy doplyw krwi do dzidzi - jesli ciaza nie jest zagrozona to wazniejsze zeby mama wstala wypoczeta i zadowolona

z tym macaniem ludzi super pomysl :D

Do góry