reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Witam. Dołączam do Sierpnióweczek :)
na te chwilę ciężko mi ogarnąć te ponad 80 stron ;) To moja pierwsza upragnioną ciąża. Proszę o piszcie swoją pierwszą ciążową wizytę u gina. Miałycie wywiad? Lekarz sam wam mówił co i jak? czy może to wy musiały przejąć inicjatywę? Byłam już, na wizycie, Lekarz sympatyczny, ale wyszłam zielona, wydawało mi się ze z jego strony zainteresowania nie było. :(:(:(Może za dużo oczekiwałam?? Jak to było u Was? POZDRO

reklama
A ja ciepłe kąpiele biorę co kilka dni... :-)
Pamiętam w pierwszej ciąży jak miałam zawalone gardło to lekarz dał mi tamtum verde ale do płukania i mega ulga była.
Jak u was sex?
Y mnie to taka przyjemność że nie umie się powstrzymać bez niego :-)

Zaczęło mnie mdlic... Z jednej strony się cieszę bo już się obawiałam czy coś nie tak bo zero objawów...

Jak ja wytrzymam do 16 grudnia z wizytą ahh chciałabym aby już było serduszko

Jolcia-ja na szczęście nie maleje i póki co wymiotuje raz dziennie...ale mdlosci to znow koszmar...sok pomidoeowy troche pomaga ale niewiele
Latika-witaj i gratki
AnnaEylem-Nie wiem jak jest w polsce w uk polozna robi szczegółowy wywiad i pierwsza wizyta trwa ponad godzinę.
Basia-u mnie kiepsko,tzn...normalnie moglam codziennie a nawet czesciej a teraz mi sie nie chce.
Wizyta dzis...stresa mam strasznego...ale nie moge sie doczekać

Happymum trzymam kciuki za wizyte. Ja nie mam zadnych objawów poza tym ze 6 dni spóźnia mi sie okres hehe i test ciążowy pozytywny. Nie wiem czy wytrzymam do17 na wizyte to jeszcze tyle czasu!!! No ale nie ma sensu isc wcześniej. W pierwszej ciazy poszlam na początku piątego tyg i mnie lekarka nastraszyla ze w ciąży pozamacicznej jestem. Teraz też swiruje bo dwa testy zrobilam po terminie i takie słabe te kreski a 3 przed były negatywne. Kurcze poczekam jeszcze z 3 dni i zrobie jeszcze jeden test.

Aneta-u mnie tez bladziochy byly...jestem teraz 7tc wedlug moich obliczeń i aplikacji wiec tez dosyc wcześnie ale usg bede miac najwcześniej w 11tc

Witam wszystkie nowe dziewczyny i gratuluję i ściskam wszystkie stare ;) mnie wczoraj cały dzień mulilo co nie zjadłam to utykalo mi w gardle. A teraz wilczy apetyt a tu spać trzeba iść po nocy pracy happymum będzie dobrze trzymam kciuki basia7777 u mnie z seksem średnio bo boli mnie jak to robimy także :( wam życzę miłego dnia a sobie dobranoc ;)

Taka kurcze mam nadzieje ze sie udało i jestemw ciąży nawet za te mdłości wdzieczna bym była ;) ale myślę ze jeatem bo mi strasznie cukry szaleją a w pierwszej ciazy cukrzycę miałam zdiagnozowana w 6 tyg wiec to chyba to. Dziewczynki miłego dnia Wam życzę szykuje synka do przedszkola bo od sierpnia chodzi na 3-4 god dziennie i zaraz musimy sie karmic ubierać itd. : )

Witam wszystkie nowe mamusie:) Każda z nas marzy żeby dotrwać do sierpnia i tulić swojego maluszka:)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach, wszystko na pewno będzie w porządku :) Choć do mojej wizyty pozostał ponad tydzień już mam stres...ale testy ciemnieją a to bardzo dobry znak:)
Co do kąpieli mamy w domu tylko wannę więc nie mam wyboru :) Woda ciepła ale nie tak jak zwykle :)
Moje libido jak w każdej ciąży zerowe ;p Koledzy nagadali mężowi, że ich zony w ciąży miały wieczną chcicę i nie popuści żadnego wieczora ale jestem twarda, do wizyty u ginekologa celibat :)
Chyba i mnie powolutku dopadają ciążowe dolegliwości, jakoś nic mi nie smakuje ale to pewnie dopiero początek...
Również zaliczam się do kobiet z cukrzycą w ciąży z tym, że została u mnie wykryta po próbie glukozy i byłam na diecie ostatnie 3 miesiące, ale ta dieta to pikuś w porównaniu z eliminacyjną po urodzeniu córki...tam praktycznie nie mogłam jeść niczego w efekcie 3 miesiące po porodzie ważyłam 6 kilo mniej niż przed ciążą... W sumie ponad rok wyrzeczeń, ale czego nie robi się dla dziecka :)
Życzymy miłego dnia :)

reklama
witam sie i ja!!!!!!!!!!
witam wszytskie nowe mamusie. u mnie libido na minusie. nawet wczoraj cos mi sie chcialo ale jak sie polozylam to mi sie odechcialo. i nerwowa jestem strasznie- wszytsko mnie wkurza i placzliwa jestem.
happymum trzymam kciuki za wizyte.
asiunia1988 ja na wizycie wczoraj bylam i tylko rozmowa a usg dopeiro 29 grudnia- wiec ja doopeiro czekania mam :)
aneta u mnie tez blaga kreska byla- najwazniejsza jest beta czy ok przyrasta. mi doktor wczoraj powiedzial ( mam nadzieje ze zazartowal) ze mi przyrosla trzykrotnie ( to fakt) i ze szansa na blizniaki jest - myslalam ze tam zejde :szok:

Do góry