reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

no tak, to tak jak ze szczepionkami, warto czytac ulotki I znać skutki uboczne.

chyba musze sobie zorbić kogel mogel, bo nie wytrzymam z tym gardłem.
albo jakieś płukanki z sody lub szałwii.
do apteki się na pewno nie wybiorę. miałam nadzieję, że dziś będzie lepiej, a jest gorzej :sad:

Heromina - zakupy lekiem na całe zło :-D

reklama
mi zawsze na bol gardla polecali plukanke- octanisept i woda- pol na pol- okropne ale dzialalo ale mialam odruch wymiotny po tym niestetty. ale dziala

Widzę, że dużo z Was jest przeziebionych- zdrówka dla Was! Ja odpukac od grudnia nawet kataru nie miałam, a normalnie jak chodziłam do pracy- to raz w miesiącu minimum, dzieciaki mnie zarażały.

Happymum to dużo odpoczywaj teraz i uważaj na siebie!

Co do antykoncepcji to ja podobnie jak heromina na razie cały czas na gumkach, jakoś nie chcę w gospodarkę hormonalną ingerować, ale myślę, że teraz trzeba będzie po porodzie o czymś pomyśleć, choć zawsze chciałam trójkę dzieci, ale to trzecie to tak po 35 roku życia :-)

Humory też miewam niestety :-) czasem się wkurzam chociaż wiem, że nie mam powodu - na szczęście mąż dzielnie to znosi :-)

Pogoda okropna, wczoraj niby słońce S 7 stopni, co chwilę deszcz, grad a dziś rano mąż jak jechał do ptacy to szyby skrobać musiał.

Miłego dnia :-)

jak to w glowie?!
Nie jakoś w tkankę skórna czy coś dokładnie nie wiem nie wnikalam bo jak ona mówiła o tym to aż łzy miała wiec uznałam ze nie było to od takie sobie tylko juz coś poważniejszego... Wtedy zamiast spirali zainwestowałam w plastry ale u mnie nie zbyt to różnie było więc ze zastrzyków nie lubię boje się to tabletki i brałam je przez kilka lat potem odstawiłam i bardzo szybko zaszłam w ciążę podwójna bo hm lekarz powiedziała ze był zwiększony hormon i często tak się zdarza... Niestety Poronilam potem przez ok 3 lata nie mogłam zajść w ciążę wyniki ok niby hm może za dużo myślałam liczyłam dni diety ah wszystkiego pełno było udało się.. Ale druga ciąża tez Poronilam teraz ciąża mnoga ale jedno obmumarlo i zostało jedno maleństwo nie wiem jakiej płuci...
Nie winie tabletek za to porostu hm taki organizm i po odstawieniu za szybko ciąża... Podobno trzeba minimum pół roku odczekać mimo że żal tego co było no ciesze się tym co mam.

Hej. współczuję wszystkim chorującym. Bo wiem, że w ciąży przeziębienie ciągnie się i ciągnie. Więc bronię się czym mogę, żeby nie zachorować. :*
Wczoraj sobie wymyśliłam robienie pierogów ruskich, sok z owoców, sprzątanie kuchni, a mąż malował Maluchowi pokój, potem pomógł mi przy pierogach. (Wiem, niedziela...) W każdym razie przeholowałam... :/ brzuch tak mnie ciągnął, że szok. Także łączę się z Wami w bólu. Ja mam tak jak @Heromina, jak pochodzę za dużo to mam wrażenie, że zaraz się złożę w pół przez to ciągnięcie. Jutro zadzwonię do swojego lekarza, bo dał mi końską dawkę magnezu i scopolanu na 3 dni i powiedział, że jak dalej będzie ciągnąć mam dzwonić.
Co do antykoncepcji to używałam tabletek przez jakieś 1.5 roku. I libido tak mi spadło, że nie musiałam ich brać, bo bez sexu nie ma dzieci :p przeszliśmy na gumki i jest 100 razy lepiej :)
Dziewczyny, jestem ostatnio jak uzależniona od jedzenia! Dosłownie! Jem i jem i tyję jak szalona! Tak dobrze się trzymałam na początku a teraz szaleństwo! Pomocy!

reklama
mysle, ze to kwestia organizmu ja bralam tabletki, odstawilam, mialam ryzykowna sytuacje wzielam tabletke 72po (po ktorej wyladowalam w szpitalu) mialam po niej okres i od tego okresu ciaza mi sie liczy z tym ze owulacja byla przesunieta i wszystko jest ok wiec to nie jest regula

Dziewczyny, jestem ostatnio jak uzależniona od jedzenia! Dosłownie! Jem i jem i tyję jak szalona! Tak dobrze się trzymałam na początku a teraz szaleństwo! Pomocy!

mam to samo moglabym jesc i jesc chwile nie jem i glod mnie lapie taki ze mam mdlosci, czuje ze rosne w oczach gin mnie chyba pogoni jak zwazy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry