reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Heromina masz za wysokie Tsh, tak jak Fryte3qa pisze w ciąży maksymalnie 2,5. A wcześniej badałaś? Wynik był ok?

Nie pamietam, zebym miala kiedykolwiek badana tarczyce, jakos nie bylo potrzeby,a wyniki zawsze mialam dobre. Czyli jak jest za wysokie to co to oznacza, bo ja w temacie tarczycowym totalnie zielona jestem.

reklama
Ja się staram rozciagac trochę. . Sklony, albo delikatnie na leżąco proste nogi w kierunku głowy. . Trochę pomaga.. Ale powiem wam, że weszłam z ciekawości na forum grudniowek a one tam np w 5 tygodniu:p i mi się tak smutno zrobiło, że ta ciąża tak szybko leci. .. ;( ;)))

ok zdaje sie, ze mam niedoczynnosc tarczycy i bede brala jakis cos, ale w necie nie ma po prostu jednej odp, a nie chce mi sie calych art czytac :p

1461393845-1d1mld.jpeg

1461393861-1d1mld.jpeg

takie cwiczenie na kregoslup mialam od ortopedy jeszcze przed ciaza na przeciazajacy sie kregoslup, a z tego co tu pisza jest tez dobre na dolegliwosci skurczy macicy wiec polecam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej wszystkim mamom przyszłym hmm papercut co to za książka? Bo po obrazkach widzę ze albo taka jak moja z czasów studiów albo podobna he korzystałam z niej na studiach przed egzaminami z masażu i fizjoterapii :-D ćwiczenia super powiem wam że ja i ból kręgosłupa nigdy nie wiedziałam co to ból kręgosłupa. Zresztą sądziłam ze w mojej pracy tyle się nagimnastykowalam ze ominie mnie to heh A teraz w drugiej ciąży płacze wieczorami tak boli kręgosłup. O brzuchu nie wspomnę do tego od dwóch dni kompletny brak apetytu.. Maleństwo się wierci powoli ale brzucha jak nie było tak nie ma.. Może to i lepiej ostatnio nakładalam buty koleżance bo jest taka duża ze nie dała rady rękoma sięgnąć nóg :p
Ja to jeszcze niedawno nawet biegalam tak delikatnie he

1461396272-1d1mld.jpeg

ksiazka taka :)

biegalas? no niezle, ja zaluje, ze przed ciaza ani super kondycji nie mialam ani rozciagnieta szczegolnie nie bylam bo teraz to jak stary dziadek, po krotkim spacerze mam zadyszke, przez kregoslup wstaje z kanapy bokiem albo z pomoca generalnie emeryckie czasy sie zaczely [emoji85]

Hello. Y mnie pachwiny to tragedia.... Jak poleze bo chce odpocząć to dopiero ciągnie jak wstaje.... Kość ogonowa też i ledwo chodzę... Ale zapieprzam od rana do wieczora..... Robimy kostkę na tarasie więc syf.. Ciągle zamiatania ulicy bo to piasek to kamień. Jeszcze zakłady muszę ogarnąć.... Ciągle coś... A gdzie obiad itp. Mój Babel to w dzień mało się rusza... Pewnie go ciągle bujam tym lataniem... Dobrze ze nie mam na razie problemów z brzuchem... No jedynie pod koniec dnia ociezaly... Wiec musze się Legnac... No to lecę!

Hej dzieczyny, mnie od wczoraj pobolewa (boli to za duze slowo) pachwina po prawej stronie jakby ktoś mnie kopnął, też tak macie ?

Ja mam kręgosłup w rozsypce i od czasu do czasu żebra jak mały sobie o nich przypomni. Pachwiny na szczęście mnie ominęły tfu tfu. Może ćwiczenia rozciągające dla kobiet w ciąży? Ja robię takie z piłką i na piłce.

reklama
glukoza 71 norma to 74-106, TSH3 3,526 norma 0,340-5600 HBsAG 0,23 i tu pozytywny to >1.0, niejednoznaczny 0,9-1.0, negatywny <0,9
dokaldnie chodzi o tsh za wysoki masz. masz niedoczynnosc tarczycy. ja etz mama i etz tylko w wciazy. biore eutyrox. teraz wazne zeby odpowiednia dawke dobrac
Hejo dziewczyny ja od tygodnia zmagam się strasznie z jakimiś bólami krocza nie wiem czy to mięśnie macicy na dole czy pachwiny mnie tak ciągną no ledwo chodzę jak babuszka a najbardziej na stojaco jak poniose lekko nawet prawa nogę do góry, jakby chciało mnie tam rozerwać no i od tygodnia wrócił 'ukochany' ból odcinka krzyżowego masakraaaaa a gdzie tu do porodu :( mam nadzieje ze to przejdzie już się staram trochę na piłce delikatnie rozciagac ehh
mnie wczioraj to krocze tak bolalo ze hoho. dzis jak sie wyspalam jest dobzre puki co
Hej dzieczyny, mnie od wczoraj pobolewa (boli to za duze slowo) pachwina po prawej stronie jakby ktoś mnie kopnął, też tak macie ?
dokladnie to samo tylko po lewej stronie mialam

jesli chodzi o cwizcenia to cwiczylam troche na poczatku ciazy ale tera zniebardzo bo boli mnie podbrzusze po prostu i dala m sobie spokoj

Do góry