reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Moja też powtarza, że poród wcale tak nie bolał, a nastawiała się na męczarnie po opowieściach koleżanek. Mama jest wyjątkowa, bo i poród i ciążę przechodziła rewelacyjnie. Problemem były kolki, przez 6 miesięcy dałam jej tak popalić, że zostałam jedynaczką :)

reklama
Hehe no moi rodzice nie planowali ani mnie ani brata. Przy czym ja byłam pierwsza i po 5 latach powiedzieli mamie , że już dzieci mieć nie będzie nigdy tak ja zniszczylam wiec przybiera domu i heja! No i mam brata :D

Mnie wszystkie baby dookoła oprócz mamy straszą , że to straszne! Bóle krzyżowe kosmos. Nacięcia szycie itp. A co najlepsze tylko jedna z nich rodziła SN a teraz ta cc. Wiec hmm.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Okasia-moja mama tez cala trójkę bardzo szybko
Moja mama planowała tylko najmlodsze czyli mojego 8letniego brata.
Mnie i searszego brata urodzila przed 18stka
Mamakulka ja ci powiem ze mnie skurcze nie bolały tylko właśnie te bole krzyżowe...no i kleszcze ti masakra nie zycze nikomu. Ja mialam ciezki poród ale np. Siostra S. Urodzilam w 30min. 3h po porodzie ja wypuscili to jeszcze do mamy na kawe pojechala

Moja psychika jakoś strasznie mnie chroni :) Do tego stopnia, że mogę zupełnie bez emocji i bez strachu oglądać wszelkie możliwe porody, nawet te drastyczne i skomplikowane. Trochę patrzę na to tak jakby mnie nie dotyczyło :) Przed ciążą bałam się porodu, a teraz zupełnie. Spływa jak po kaczce i oby tak zostało do końca :)

Mnie bardziej ruszają te wszystkie historie o chorobach dzieci i śmierci dziecka np. przy porodzie. A mam to nieszczęście, że jak ktoś widzi brzuch to od razu załączają mu się swoje najgorsze wspomnienia albo jakiś drastyczne zasłyszane historie. Nie wiem czemu ma to służyć, chcą mnie strachem obciążyć czy z siebie wyrzucić... Beznadziejne! Ostatnio w Lidlu stojąc w kolejce starsza kobieta zaczęła mi opowiadać o swoich poronieniach, a potem o ciężkim porodzie kleszczowym. Chryste, nawet mnie nie znała, pewnie nawet się nie zobaczymy, a kolejka chyba jest średnim miejscem na takie wynurzenia.

O to jak chce żeby sobie po chwili na kawę pojechać. :D

Jak na razie ciągle mam wrażenie , że ten poród taki odległy a już 23 tc :o

Ja jestem wyszczekana mocno na co moja mąż czasem narzeka wiec pewnie bym takiej pani babce dosadnie powiedziala co o tym myślę. Oczywiście nie mowie o braku kultury tylko wole zwrócić komuś grzecznie uwagę i mieć spokój ale i tak zazwyczaj się to kończy komentarzem, że jestem niewychowana. Nie lubię jak ktoś mi się wbija w kolejkę albo coś takiego :)

No ja też mogę oglądać próby itp bo mam takie samo wrażenie jak Ty :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mi matka opowiadała że mało nie wycisnęła soku z rury od lóżka szpitalnego gdy rodziła mnie i brata :D no ale rodziła bliźniaki bez jakiegokolwiek znieczulenia więc podziwiam :D mówi mi zawsze że jesli będę miała możliwość brania znieczulenia to żebym się nawet nie wahała :p

ja sie boje porodu- pierrwszego tak sie nie balam- mimoz e jako polozna wiedzialam co i jak ale jak sie samemu rodzi to co innego. teraz juz nie chce pzrchpdzic pzrez tow syztsko chociarz zycie zweryfikuje- chciec sobie moge a bedzie co ma byc :) ja krzyczalam zeby mi ciecie zrobili bo juz nie wytrzymam wiec wesolo ze mna mieli

Moja mam mial dwie cc a ja raz mialam cc ale akcja porodowa sie zaczęła i drugie rodzilam sn i przy zasnym porodzie nie czulam skurczy tylko mialam bóle krzyżowe i nie twierdzę że sa strasznie bolesne :-) ale to wszystko zależy od progu bólu :-) wiec nie ma sie czym martwić na zapas :-)

Ja rodziłam 22h bez znieczulenia.
Parte nie bolą nic, nacięcie też (jeśli jest dobrze wykonane), szycie też nie, ale rozwieranie się szyjki tak :D
Darłam mordę z 5h, aż głos straciłam :p
Choć moja współlokatorka w pokoju na położniczym mówiła że do 8cm nic nie czuła. 2h i urodziła :D
Każda odczuwa inaczej ;)

reklama
no właśnie, przecież one do tego rodziły bez znieczulenia.

Za mnie denerwuje się mąż. Trzęsie portkami jak nigdy. Pewnie też dlatego nie chce być przy porodzie. No i oczywiście zrobił się wrażliwy, nawet jak w komedii jest scena porodu to nie może oglądać :) Myślę, że u niego to kwestia strachu o mnie i o dziecko, no i świadomość braku wpływu na sytuację.

Do góry