reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Happymum w ciąży z Ami w pierwszym trymestrze brałam tylko kwas foliowy. Teraz gin mi jeszcze zalecił jod bo podobno podczas ciąży i kp jego zapotrzebowanie wzrasta.

reklama
Hej kobitki :) Mikołaj Was dzisiaj odwiedził? :) My maluszkowi sprawiliśmy chodziaczek... A ja zabrałam się za pieczenie pierniczków.
Ann myśle o Was i wiem że będzie dobrze!!!
Co do witamin to biorę kwas foliowy, wit dla ciężarnych z dha i wit D

Dziewczyny, jestem załamana nie dość, że nic mi nie wchodzi, a mimo to cały czas jestem mega głodna, mam strasznie dużo śliny, mdłości 24h. To jeszcze jestem na tyle zmęczona, że nie jestem w stanie nic zrobić w domu :/ Senność minęła, ale nastał leń :/ Jestem sobą rozczarowana.

okasia to normalne. kazda z nas tak ma bardziej lub mniej. glowa do gory to minie
enidka u mnie mikolaj byl ale o mnie zapomnial- prezent dostala tylko mala :)

Kassia, u nas Mikołaj tez tylko młodego obsłużył , ale samo patrzenie na niego jak rozpakowywał - bezcenne :)
Ann , trzymam mocno kciuki, musi być dobrze !
Kazda z nas się stresuje, to chyba naturalne, ale faktycznie ja przy pierwszej ciąży dużo mniej, pewnie dlatego ze wszystkie wyniki byly ok, a tu czas coś nie tak. Jutro idę na krzywą, we wtorek usg, chciałabym mieć to już za sobą, aby wiedzieć ze będzie ok.

Anpio czekamy jutro na dobre wieści bo takie tez beda .... tak,najwspanialsza jest radość dzieci, moj juz choinki się nie może doczekać a zwłaszcza prezentów pod nią ..

Okasia ja tez ciągle czuje ssanie,jak tylko cos zjem to zaś czuje się na maxa pelna ...na szczęście mdłości brak ,chociaż luteine mam pod jezykowo to jest okrutnie gorzka wiec trochę mnie targa na pawika ....

Enidka masz jakis sprawdzony przepis na pierniczki ? Zdradzisz ;-) ?

Kassia ja 3 razy stracilam wiec tez dostalam podobny zestaw lekow ... w piątek mam wizyte kolejna a w następny czyli za 2 tyg również ... lepiej dmuchac .... gin chce obserwować ....

Dobra trzeba isc spać bo rano niestety trzeba wstać ....

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Jejuś nie ma szans żebym była na bierząco:(
Gdzieś tam była prośby żebym coś o sobie powiedziała: jestem mamą 17miesięcznej Ali, która urodziła się z wadą serca. Teraz termin mam na 8.08. i jestem przerażona bo ryzyko wady jest większe o 10%... tak więc po 1 trymestrze nie ma szans na spokój. Dopiero po echu serca płodu w połowie ciąży jest szansa na względny spokój (o ile taki w ciąży można osiągnąć;)

Z dolegliwości męczy mnie okropnie senność i nastrojowość. Płaczę ciągle, irytuje mnie wszystko, tylko córa powoduje że mam jakieś dziwne pokłady hormonów szczęścia;) Dziś kazała sobie zawiązać w chustę lalę i się poryczałam ze szczęścia. A jak potem jeszcze zaczęła z nią tańczyć.... do tej pory jak sobie przypomnę to łzy ciekną. No i otępienie mózgowe... ja nie wiem czy też tak macie. Nie mogę się skupić, o wszystkim zapominam i wogóle jestem mega nieogarnięta.

Co do plamień to czytałam w poprzedniej ciąży że należy je kontrolowac ale się nie stresować bo to może być zagnieżdżający się zarodek (to chyba jeszcze może być nie widoczny?).
Zostało 9 dni do wizyty u gina... Boję się jeszcze bo mam jakieś jeszcze nie do końca zdjagnozowane problemy z tarczycą i przed ciążą było już ok po lekach, a teraz znowu ręce mi puchną jakbym nie wiem co robiła:/ Endykronologa mam za 10 dni... Buziaki mamuśki! Dbajcie o siebie i fasolki!

Właśnie wtprawilam mojego do pracy...chce isc spac dalej ale jesteście uzalezniajace. Mam totalny spadek libido ostatnio,moj cierpi....musze dzis ogarniac dalej dom i może dzis ubierzemy choinke. We wtorek mlody do logopedy,juz sie boje...w środę położna... D. Chodzi i mówi ze jest "one baby" i pokazuje na brzuch ze tam jest "two baby"(w sensie pierwsze i drugie) chociaz do dzidziusia mu juz daleko...

Dzień dobry ... ja w korku stoję w drodze do pracy ....ciemno,deszcz pada a ja się nawet wyspalam ....

Hapymum mpje libido tez jest na minusie ... masakra ... no ale coz panowie muszą dac jakoś rade ;-) Milego sprzątania ...

Madzix trzymam kciuki coby z serduchem bylo ok ... i oby statystyki te wykluczajace wadę u kolejnego maluszka sprawdzily się u ciebie ... będzie dobrze ,nie ma innej opcji.

Milego dzionka

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

reklama
Czesc dziewczynki!

Madzix- wszystko bedzie dobrze... Nie stresuj sie :)

Wlasnie dziewczyny co z tym seksem??? Mozna czy nie? To Moj pierwsz ciaza.... I strasznie sie boje ze dos sie moze stac??? Wole czekac do lekarza.... Moj to rozumiem ale.... Przed in vitro nie mialam ochoty potem byl Zakaz od lekarza.... Please in vitro .... I teraz Nie wiem :( Wszedzie czytam ze mozna ze Tylko jak cos bedzie nie tak to lekarz moze zabronic itd.... Wiec jak to jest? Nie boicie cie? Moze niech napisza te mamusie ktore maja juz Dzieci. Jak to u was bylo?
Dzieki! Troche mi glupio o to pytac :)

Do góry