reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Happymum- z tego co pamiętam to między 24, a 28 tc. Ja muszę wykonać to badanie wcześniej bo w ciąży z Ami miałam cukrzycę ciążową :(

Ami ma stan podgorączkowy i zrobiła dwie luźne kupki:(

reklama
No właśnie, kiedy robicie krzywą na cukier?? Mój ginek już to zakreślał do zrobienia ale patrzy na mnie, ja kręcę głową, no nie dam rady za chiny teraz zrobić :( ciągle mnie mdli..to mówi, że dobrze, zrobimy później ale żeby oznaczyć insulinę we krwi

Jolcia - podobno dodają sok z cytryny

jolcia na badanie obciazenia glukoza wez ze soba pol cytryny i daj pani ktora bedzie przygotowywala ten napoj, nie ejst super ale lepsze napewno niz bez cytryny. krzywa chyba kobieta ktore cukrzycy nie maja robi sie w drugim trymestrze nie?

No właśnie u mnie w polmed'zie nie można cytryny :( już 3 razy robiłam tam to badanie i za każdym razem słyszałam że ta cytryna ma wpływ na wynik :/

Kropka, z sexsem w pierwszej ciąży bez ograniczeń i prawie non stop :-D, ale tym razem chce poczekać do usg, żeby wiedzieć czy wszystko ok najpierw.
Jolcia, w pierwszej ciąży z cukrem było u mnie wszystk ok, a tym razem przy standardowym badaniu mi wyszedł cukie 102, wiec gin mi kazał odrazu iść na krzywą i dziś byłam. Tez się bałam jak to wypije, a okazało się ze dla babek w ciąży maja cytrynową glukozę i to bez problemu wypiłam, wyniki wieczorem będę miała.

Witajcie. Mam nadzieję, że również zostanę sierpniową mamusią. Jutro zaczynam 6 tydzień. Samopoczucie jak na razie ok:) U lekarza jeszcze nie byłam. Mam umówioną wizytę 17 grudnia i nie mogę się doczekać aż usłyszę serduszko malucha :) Jestem już mamą 22 miesięcznej córeczki i aniołka (17 tc). Tym razem musi się udać, nie ma innej opcji! Pozdrawiam

Asiunia- Witaj! :-D:-D Musi byc dobrze , razem sie tu powspieramy :-)

A Ja Dzis zaliczam mdlosci... Prawie caly czas :crazy: nie jest tak zle ale super tez nie jest...

Ciekawe co u Ann? Miala Isc Dzis do ginka sprawdzic.... I jeszcze ktoras miala Isc dzisiaj nie?

Asiunia trzeba myśleć pozytywnie. Będzie dobrze, nie ma innej opcji ;-)

Isiorek ja zestaw badań dostane w piątek aczkolwiek nie wiem co dokładnie .....zobaczymy
Chociaż ja to nigdy nie mialam żadnych problemów ....

W pracy jestem i energia.mnie opuscila,walcze ze sobą coby nie zasnac ....

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

reklama
Kropka ja właśnie zaliczylam pierwsze wymioty...śledzie w smietanie mi nie służą...masakra...momwntami mam dosyc...powiedzcie mi który tydzień wyswiatla mi się na suwaczku? Bo na 2 apkach juz 7tc i w sumie nie wiem jak to policzyć

Do góry