reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

No u mnie pogoda juz gorsza ale to juz wczoraj wiedzialam jak glowa zaczela mnie bolec od razu wiedzialam ze na zmiane pogody az humor spada jak taka pogoda szarówa.

Ja nie wiem na pewno rok z dzidzia a potem bedzie mysle ciezko do pracy wrocic chyba ze bedziemy brali sie juz za druga dzidzke:p

Nie wiem moze ktoras tez odczuwa dziwny bol w plecach? Jakby prawej nerki, w nocy mnie zlapal i dzis nad ranem tez. Wiem ze dzidzia jest ogolnie z prawej strony bo brzuch tez boli bardziej z tej prawej. Naczytalam sie o chorobach nerek i teraz sie boje bo sa podobno niebezpieczne dla matki i dziecka..

reklama
Cześć dziewczyny :) ja już po wizycie, to jeszcze nie były połówkowe więc dużo nie mam informacji (połówkowe 04.05) . Najbardziej istotna informacja - widziałam siusiaka :) - wiec powiększam grono CHŁOPCÓW :D

@Dominika81 - dopiszesz do listy u mnie płeć? :)
@gajanna - gratulacje bliźniaczek! Niezłe wyzwanie przed Tobą :)

u nas też pogoda do kitu:/
co do nianiek, drogo u was coś :D u nas w Ełku średnia stawka 5zł/h, sama tyle brałam :) lub umawia sie na stałą stawkę miesięczną tutaj średnio 500-600zł wiec całkiem tanio. Nie wiem jeszcze jakie koszty żłobka, jak dziecko skończy 1,5 roku to bym się skusiła na pójście do pracy ale wiadomo że zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :)

Cześć dziewczyny :) ja już po wizycie, to jeszcze nie były połówkowe więc dużo nie mam informacji (połówkowe 04.05) . Najbardziej istotna informacja - widziałam siusiaka :) - wiec powiększam grono CHŁOPCÓW :D

@Dominika81 - dopiszesz do listy u mnie płeć? :)
@gajanna - gratulacje bliźniaczek! Niezłe wyzwanie przed Tobą :)

u nas też pogoda do kitu:/
co do nianiek, drogo u was coś :D u nas w Ełku średnia stawka 5zł/h, sama tyle brałam :) lub umawia sie na stałą stawkę miesięczną tutaj średnio 500-600zł wiec całkiem tanio. Nie wiem jeszcze jakie koszty żłobka, jak dziecko skończy 1,5 roku to bym się skusiła na pójście do pracy ale wiadomo że zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :)
Gratulacje synka !!! :)

z opiekunką nie ma problem jak dziecko jest chore, bo I tak jest w domu. jak dziecko jest w żłobku I choruje to wiadomo, mama musi brać zwolnienie.

moi akurat nie chorowali jak poszli do przedszkola.
obydwaj poszli do przedszkola tuż przed skończeniem 3 roku życia - mieli po 2 lata I 8-10 miesięcy I jakoś obyliśmy się bez chorób.
chorowali jedynie na ospę, ale to wiadomo, choroba zakaźna. lekkie przeziębienia im się zdażały, ale to takie ze katarek, 1 dzień gorączki, bez antybiotyków. starszy chyba też miał raz zapalenie jamy ustnej.
także odpukać choroby nas omijały przez cąły okres przedszkolny.
dementuję pogłoski, ze dziecko w przedszkolu musi chorować :wink::wink::-D:-D chyba że moi są po prostu wyjątkami potwierdzającymi regułę :wink:

aha, polecam artykuły w wolnym czasie :wink: znalazłam na fb
Link do: Janusz Wardak: „W życiu rodzinnym na pierwszym miejscu powinna być relacja małżeńska”. NASZ WYWIAD
Link do: 11 cech charakterystycznych dla rodzin, w których wychowali się ludzie sukcesu - Up To Clouds

Mika - no niestety w centrym warszawy to nawet za 2000 zł opiekunkę do dziecka cieżko jest znaleźć...
także wszystko zależy od lokalizacji. ale zarobki też wiadomo nieco inne, ceny w sklepach itd...
w mniejszych miejscowościach jest inaczej
gratulacje synka :-) :) dopiszę!

polcia - zrób sobie badanie moczu. jeśli to choroba nerki to wyjdzie w badaniu.

reklama
Do góry