reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

koficzka, poki co 2 dni trwala walka z biegunka, jak sie okazalo surowka z marchewki mi zaszkodzila, a potem barszcz ukrainski, ale uratowal mnie wegiel w syropie, wiec chwile mialam spokoju, ale zachcialo mi sie surowki z bialej kapusty i zas od nowa hehe. Chce wykonczyc to zelazo, ktore mam, bo juz i tak majatek wydaje na leki i jesli wyniki nadal beda zle to zapytam o ten Wasz cudowny specyfik :)

Ja zdecydowanie bede miala szatanice :p

Maldob hej :)

reklama
okasia mi jakoś tak nagle poszły wyniki w dół, nie pamiętam jak to liczbowo się przedstawiało-ale lekarz dał mi 2 tyg na poprawę wyników inaczej szpital- i się wystraszyłam.....bo kto nakryje lepiej dzieci do snu jak nie ja :D

to ja anemie mialam na dluzo przed zajsciem, ale nic z tym nie robilam, bo jakos nie odczuwalam specjalnie jej skutkow, dopiero teraz tez mnie nastraszyla, ze jest masakrycznie i nie obylo sie bez zelaza na recke wlasnie

Dziewczyna z lipcówek urodziła w czwartek... zdrowe dziecko :) Niesamowite! Miała zalecenia na usunięcie dziecka ze względu na możliwe liczne wady, jednak się nie zgodziła na aborcję. Okazało się, że maluch ma tylko rozszczepienie podniebienia, dostał 9pkt w skali Apgar.
Dziś czytałam, że dziecko na moim etapie ciąży gdyby się urodziło to ma 25-30% szans na przeżycie, a już za 3 tygodnie wzrosną do 90%. Czekam z niecierpliwością na ten moment!

25 tydzień. Chyba pierwszy raz tak bardzo się wzruszyłam. niesamowite, ze takie maleństwo mając 700 g może juz samodzielnie funkcjonować. Z tego co pisała to mały sam oddycha, wypróżnia sie i sika. Oby wszystko skończyło sie dobrze!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Nie dawno znajoma urodziła bliźniaki w 6 miesiącu. Takie malutkie te kruszynki, stópka jak jedna trzecia palca...puki co mają się dobrze. Swego czasu oglądałam program "Moje 600 gram szczęścia" i było tam wiele historii z happy endem, ale też wiele dzieciaczków przegrało walkę... Najlepiej żebyśmy wszystkie dotrwały tak do 36 tygodnia :)

reklama
Hej dziewczyny :-) ale weekend byl śliczny :-) w sobote zakupy a w niedziele spacer :-)

Dobrze ze ten maluszek daje sobie rade :-) zycze mu duzo zdrowka i siły do życia:-)

U mnie 21+3 i tez czekam na moment kiedy moje malenstwo będzie w tych bespiecznych tygodniach co do ruchów to teraz czuje takie delikatne ale ostatnio na usg synek byl obrucony plecami byl i moze dlatego tak delikatnie czuje

Milego słonecznego dnia wam życzę

Do góry