reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Okasia, te pomiary wagi na usg nie są takie dokładne, to jest obarczone dosyć dużym błędem. Mi dzień przed porodem na usg wychodziła waga 3400 a córeczka miała 3680. U koleżanek tez bywali rożnie.

Ja tez mam zrobione nalewki z pigwowca i z aronii. I pewnie przynajmniej do końca roku będę mogła tylko popatrzeć i powąchać ;-). W tym roku to juz musimy jakieś soczki porobić dla dzieci :-).

Koleżanka ma kota, byłam u niej raz zaraz jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy i dzisiaj. Za każdym razem kociak wtulał sie w mój brzuch. Koleżanka sie śmieje ze kicia wyczuwa dzidziusia, bo do nikogo sie w ten sposób nie tuli :-).
Tez macie takie doświadczenia z kociakami?

Angelikaaa mi moj wlasny kot tez tylko na brzuchu siada jak leżę jakby rzeczywiscie cos czul bo wczesniej to tylko u meza siedzial

Kot u mojej mamy też zaczął się mną interesować w ostatnim czasie :)

Dziewczyny zaraz pęknę, mam tak napięty brzuch, że aż boczki bolą :/ Jak mały jeszcze raz kopnie to chyba urodzę.
Jestem też pełna podziwu dla moich piersi, urosły już do rozmiarów wymion krowy i jakoś tak nie potrafią się zatrzymać. 3 tygodnie temu kupowałam nowy stanik i już niedługo będę mogła wsadzić go na dno szuflady :/

moje koty nie zmienily wobec mnie zachowania, kotka jest antymiziasta chyba, ze o miche wola, a kocur jak zwykle gdyby mogl to by na glowe wszedl

okasia mi tak w 1 ciazy rosly jak opetane, teraz jakos tak spokojnie

dzis moj malzon wraca, maly juz od kilku dni nogami przebiera kiedy ten tata juz bedzie, wiec wieczorem znikam, bo musimy w koncu te remonty zaplanowac. Meble wybrane na szczescie, teraz kolor scian

kasia cycki beda jescze rosly- najabardzije po porodzie urosna jak mlekiem sie napelnia- ja przy malej z duzego b- malego c urosly mi do e-f. ja tez wieczorem mam mega napiety brzuchol.

u mnie 2 dni zpred porodem waga malej wedlug usg 4800 a urodzila sie 4030

u mnie pzred swietami zawsze sie cos dzieje- etraz tez niestety- moj taa mial udar wczoraj:(

U mnie było na odwrót. Ze dwa tygodnie przed porodem na usg córka miała już mieć 3600 i spodziewaliśmy się masy urodzeniowej około 4 kg a tu tylko 3400. Miała dużą główkę i to zawyżało pomiary :)

reklama
Do góry