reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Aaa zapomniałam zapytać: czy miałyście lub planujecie zakup adaptera do pasów? Mnie już zaczynają cisnąć i maluch zawsze bardzo kopie, a nie chcę jeździć bez :/ Zastanawiam się czy to faktycznie jest bezpieczne i wygodne rozwiązanie, bo cena kosmiczna.

reklama
Poczta to zło! InPost też!
Z miłych rzeczy, w jednej z przesyłek były ubranka, które zamówiłam sto lat temu (i tu brawa dla Poczty Polskiej :/). Już nie wrzucam zdjęć, bo mnie zablokujecie na forum :) Czwarta pralka wstawiona. suszarka wydawała się spora jak na mnie i męża, ale przy rzeczach dziecka wymięta. Pralka wczoraj dwa razy odmówiła współpracy, a dziś odmówiła płukania, więc muszę osobno po zakończonym praniu je programować :/

Koficzka, dawaj ten wózek! :)
Ja uwielbiam te wszystkie zdjęcia :) wyrzucajcie wszystko co się da miło się ogląda :D

Kinga - nie, u nas nie miała żadna amniopunkcji.

okasia - hehe, brawo dla poczty.
ja zawsze tą gehennę przechodzę o okolicach BN kiedy prezenty przychodzą :wink:
ja nie kupuję adapterów

U mnie też BN to piekło, jeszcze tamtego wydarzenia psychika nie przepracowała, a już mnie opętał szał wyprawkowy, ale kończę z tym :) Jeszcze tylko zamówiona wczoraj sukienka i idę na odwyk :)

Aaa zapomniałam zapytać: czy miałyście lub planujecie zakup adaptera do pasów?

Nie kupuję.
W pierwszej ciąży też nie miałam.
Jeździłam normalnie w pasie, a jak już było mi b. niewygodnie (szczególnie w upały), to zakładałam tylko tę część co idzie między cyckami :p A tę drugą dawałam pod plecy.
Jak chcesz kupić to na allegro są używki od 50zł.

Fryte - to ja też będę pisać per Frytka :)
No i dobrze, że się pogodziliście :)

-----------------------------------------------------

Dziewczyny, z okazji 3 urodzin mojego bloga zapraszam na konkurs, może któraś się skusi:
Link do: Cake Caprice: Konkurs urodzinowy

Tak, tak założyłam blog właśnie w Dzień Kobiet ;)

Fimka - zajrzałam na Twojego bloga I z wyglądu przypominasz mi jakąś aktorkę :confused:
szukam jakiegoś przepisu na tort dla synka, w sobotę robimy urodziny... tylko szukam czegoś bardziej "ciastowego" niż typowo tortowego z blatami I kremami...
wogóle fajny masz blog. muszę się w końcu nauczyć piec klasyczny sernik... :wink: jak się będę przybierała to poproszę o rady :-) :) do tej pory piekłam tylko taki z ciastem kakaowym na spodzie I wierzchu I jakoś mi wychodzi, ale chciałąbym taki na herbatnikach z masłem I puszystą wysoką pianką sernikową :yes:
a jaki masz rękaw cukierniczy do wyciskania ptysiów?
bo ja za każdym razem co się za ptysie zabieram to rozrywam rękawy.... ciast niby dobre, I po upieczeniu też wychodzi dobre, ale wycisnąć się nie da tak, zeby były takie ładne prysie albo eklerki.
aha - I czy robiłaś taki klasyczny krem do ptysiów z białek I cukru pudru?

reklama
a jaki masz rękaw cukierniczy do wyciskania ptysiów?
aha - I czy robiłaś taki klasyczny krem do ptysiów z białek I cukru pudru?

Mam tylki Wilton, a rękawy cukiernicze z Tescomy.
A krem robiłam budyniowy, takiego na białkach nie robiłam.
Dziękuję za miłe słowa i zapraszam po rady, jak tylko będą potrzebne ;)

A jaką aktorkę? Ktoś mi już kiedyś tak powiedział, ale nie wiedział też do kogo :p

Do góry