reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Dominika mi maz kupil czytnik Jak bylam w ostatniej ciazy . Jak maly sie urodzil to czytalam podczas kazdego karmienia a ze podswietlany to tez w nocy :D wtedy czytalam nawet dwie ksiazki tygodniowo ;)

reklama
Kiedys ogladalam mase seriali - polskie, amerykanskie, wsyzstkie programy w tv, a teraz wcale. Nie mam telewizora, a raz w tygodniu pojawia sie "Pretty Little Liars, ktore jest tak beznadziejne, a oni dokladaja sezonow haha musze obejrzec do konca, bo jak cos zaczne, to musze skonczyc. W wolnych chwilach ogladam tez krotsze "Big ang Theory" i "Two Broke Girls", ale badzo nieregularnie.

Ksiazki czytam fazami. Jak wpadne w trans, to pochlaniam jedna za druga.A czasem przychodzi czas, ze nic nie czytam. Teraz czytam ogromna ksiazke z wszystkimi przygodami Holmesa. Od pol roku chaby, jestem w polowie i mam plan skonczyc do porodu. O tyle trudno, ze jest wielka i ciezka i moge ja czytac tylko w domu, bo nie da rady jej nigdzie ze soba nosic!

Z ta bio bawelna macie racje. Dotknelam, milutkie, ale wyobrazam sobie co stanie sie po praniu. Fajne tylko rajtuzki sa, troche inne, moze wyprobuje. Wczoraj na szczescie kupilam tylko skarpeteczki, bo w promocji :p Fioletowe... myslalam, ze to takie dosc uniwersalne ogolnie, ale jak sie naciagnie, wychodza rozowe paseczki... czekam na coreczke hihi ale komunikujac ciaze kupilam niebieskie skarpeteczki, wiec moze sie wyrownalo.
Jak stalam przed tymi plkami dla dzieci, to chcialam wszystkooo! Wszystkie te bodziaki takie klasyczne, a mnie sie takie fullkolor podobaja i takie widzialam.
Smoczki tez sa slodkie, chcialam sie skusic, ale moj R. wymyslil, ze Nasze dziecko bedzie bez smoczka. Jestem jak najbardziej za, ale moze byc chyba ciezko.

Jakie doswiadczenia z tym macie? Wszystkie wasze dzieci zawsze ze smoczkiem?

Dzidzia codziennie pozno wieczorem szaleje. Fajnie, fajnie, ale jak ma bedzemy funkcjonowac jak bedzie wieksza i wszystko bedzie jeszcze bardziej czuc? haha Czy to niewyspanie zaczyna sie tak dlugo przed urodzeniem. Dzidzia sie bawi, a ja wyobrazam sobie porod... jestem swiruska, ale juz nie moge sie doczekac tego doswiadczenia!

A brzuch z dnia na dzien wiekszy. Mnie on codziennie zaskakuje, a co dopiero jak ktos nie widzi mnie kilka dni.

Hej dziewczyny ja tp raczej nie ogladam seriali wole programy kulinarne i dekoracyjne :-) i w pracy czytalam ksiazki jak moalam wolna chwile :-) za zwyczaj kryminaly ostatnio jakos poklucilam sie z kasiazkami:-) mimo ze jestem caly dzien w domu brak mi czasu. Milego dnia.

Ja tv. Malo ogladam. Za to namietnie czytam glownie thrillery i kryminaly :)
ja teraz tez thrillery medyczne czytam tess geritsen- jest cala seria ( czytam drugi raz), i czytalam serie lackberg zaczynajaca sie od ksiezniczki z lodu- jak dla mnie megaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. no i grey i cross po dwa rasy pzreczytane- uwielbiam :p. dziewczyna z pociagu tez bardzo fajna- skonczylam kilka dni temu :)
ja ksiazki wypozyczam- rezerwuje sobie po kolei wedlug serri i tam mi odpowiada- nie umiem na kompie albo kom czytac

nati
moja na poczatku smoczka nie chciala- rozne probowalismy az w koncu zalapala firmy nuk. byla smoczkowa prawie do 3 lat- potem przyszla wrozka smoczuszka zabrala smoka prezent przyniosla, tydzien bylo ciezko przyz asypianiu a teraz juz nie pamieta co to didi jest :)

u nas padaaaaaaaaaaaa okropna pogoda. na 11 mala do szkoly prowadze, male zakupy i lenie sie znowu

mlody na poczatku nie znosil smoczka, ale jak sie zaczelo zabkowanie to nie raz ratowal nam zycie, pozniej bylo ciut gorzej, bo sie bardzo ze smoczkiem polubil, ale to byla moja wina, bo dla wygody mu nie odstawilam. Usypianie ze smoczkiem trwalo max 5min, bez nawet 40, ale w koncu mu odstawilam

heronima wlasnie najgorsze usypianie bez smoka jak sie odstawia ale ja tam nie nazekam ze mala smoka miala. teraz tez chyba ze smokiem sprobojemy chyba ze nie bedzie chcial ale smok duzo ulatwia

Wg mnie lepszy smok niz palec bo od smoka łatwiej oduczyć niz od palca u nas mala do 2 moze 2,5 roku miala didi i potem sie popiół i wyrzuciła go do śmieci 2dnibylo ciezko ale jakos dalismy rade

Happymama-ja z nowu fantastykę i dramaty na faktach typu "skrzywdzona" a no i namietnie na rozluźnienie sagi skandynawskie ale tylko ta z magicznym wątkiem "saga o ludziach ludu","corka morza" na swieta tez czytnik dostalam bo na tyle ksiazek to miejsca nie mam. Z seriali to jeszcze supernatural.
Nati moj nosił do okolo 2 lat ale nie cały czas tylko na noc i w dzien jak mu zęby wychodzily. Ktoregis dnia zwyczajnie wytlumaczylam ze trzeba wyrzucuc bo on jest juz duzy a nie bobas i tak zrobolismy...nie plakal ani chwili...dzieci sa mądre.
U nas dzis dzien ksiazki i maly idzie do szkoły w stroju spiderman a nie w mundurku więc radocha a tyle sniegu nam napadało

U nas byl smoczek i teraz tez bedzie. Moja bez problemu odstawila w wieku 1,5 roku. Powiedzialam, ze sie popsul, wyrzucila sama do kosza i wiedziala, ze go nie ma :-)

reklama
Moj najmlodszy od urodzenia bez smoka, nie chcial i koniec. Moje corki uwielbialy smoka, obie mialy potem wade wymowy a starsza musi nosic aparat bo zeby do przodu ( tylozgryz) smok jest ok. Ale u nas byl uzywany do przesady. Teraz Jak dziecko bedzie mialo potrtebe to podam smoka ale bede starala sie ograniczac tylko do uspokojenia ewentualnie zasniecia podawac tylko.

Do góry