reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Jade dzisiaj do lekarza, a mam takiego lenia. Do 12 musze ogarnac dom, ugotowac obiad i wykapac sie. Tylko, zebym miala checi to byloby super :-) Ale nic, ide zaczac, bo sie nie wyrobie :-) Milego dnia :-)

reklama
Happy ksiazki na faktach tez lubie. A i jeszcze uwielbiam powiesci Nicholasa Sparksa prawdziwe wyciskacze lez. Pochlaniam wszystkie. Uwielbiam tez Petera Jamesa i jego serie o detektywie Roy Grace czytam wszystkie od pierwszego wydania.

Ja wczoraj mialam wizyte. Wdzystko w normie. Polowkowe 31 marca :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U mnie polowkowe w piatek za tydzień.(ostatnie obiwiazkowe usg w uk) moja znajoma miala wczoraj i nie poznala płci i za tydzień idzie prywatnia. A my sobie ustalilismy ze jak sie nie dowiemy to nie pójdziemy bo z jednej strony fajnie miec taką niespodziankę przy porodzie a z drugiej nie kupie tyle ciuszków fajnych wiec mam nadzieje ze maluch się pokaże a S. Mówi ze mu by niespodzianka pasowała. Ja wyciskaczy lez nie.lubie ani filmow ani ksiazek jesyny ktory mi sie podobał to gwiazd naszych wina :p

A u mnie dzis sliczbie slonko świeci :cool2: pootwieralam okna zeby przewietrzyć mieszkanie chetnie wybralabym sie ma spacer ale jestem uwieziona w domu przez glupiego lekarza :sad:
Happymum moze dzidzia sie jednak pokarze a jak nie to bedzie super niespodzianka
Powodzenia wszystkim ktore maja dzis wizyty .

Wlasnie smoczek to duze ulatwienie. Corka mojej siostry nie chciala, ale sie nauczyla. Bo caly czas cyca w buzi chciec miala, a ilez mozna :p Ja nie mam nic przeciwko, ale zeby dosc szybko odstawic, gdy nie bedzie to niezbedne, bo ja osbiscie smoka mialam dlugo, a butelke do 7 roku zycia haha mala ksiezniczka rozpieszczana przez mamusie. I teraz moje zeby nie sa perfekcyjne, tez sa lekko do tylu :p chce oszczedzic tego dzieciakowi. Ale mysle, ze wszystko wydzie w praktyce i znajac zycie R. pierszy wsadzi smoczka do buzi hihi

@happymum20 "Sage o ludziach lodu" czytala cala moja rodzina z zachwytem: babcie, Mama, siostra, ciotki, przyjaciolka rowniez. Super ogolnie, przeczytalam 3, ale pozniej byla jakas slabsza czesc i mnie zniechecilo. Ale mysle, ze kiedys jeszcze do tego wroce, bo pierwsze dwie czesci byly super!

Smoczki tez sa slodkie, chcialam sie skusic, ale moj R. wymyslil, ze Nasze dziecko bedzie bez smoczka. Jestem jak najbardziej za, ale moze byc chyba ciezko.

Jakie doswiadczenia z tym macie? Wszystkie wasze dzieci zawsze ze smoczkiem?

Mój Tomek ma tylko do usypiania.
W ciągu dnia nie daję wcale, nie jest mu do niczego potrzebny.
Jak tylko zaśnie to sam wypluwa.
Miał od małego, ale ja krótko piersią karmiłam, a on miał potrzebę ssania.

A pije z butli tylko 1x dziennie, na noc do spania.
A tak to bidon i powoli uczy się z kubeczka ;)

Dziewczyny chyba jest poprawa!!
Wstałam dzisiaj w końcu bez bólu gardła!
Po 10 dniach. WOW!
Kaszel jeszcze jest, katar też, ale chociaż jedna dolegliwość odpuściła.

Co do programów kulinarnych - b. lubię Annę Olson, ale mam tylko podstawowe kanały.
Czasami oglądam jak jestem u rodziców.
MasterChef, Kuchenne Rewolucje itp. do mnie nie przemawiają.

Także TV mam po to, żeby słuchać muzyki :p

Tomek bajek nie ogląda, jak mu włączam, to go nie interesuje.

Przyszło mi zamówienie z Arosa - piękna ta "ul. Czereśniowa"!

P.S: mąż był rano zachwycony z prezentu.
W lunch boxie na jednym poziomie dostał na ciepło kiełbaski wiedeńskie + pokrojone ogórki kiszone i paprykę + kromki chleba, a na drugim poziomie vegebox (głównie świeże owoce + mały pojemniczek z porcją nerkowców).

Ostatnia edycja:
My butelki do picia pozbylismy sie na 8m bo zamienilismy na bidon i pil tylko mleko 3 x dziennie jak mial 13m to zamienil butle na kanapki z szynka i mleko w zwyklym kubku nati-ja czytalam 2razy cala ale najbardziej lubię poczatkowe czesci póki jest Sol :)

fimka a jalie pudelko mu kupilas? moze masz linka?
super ze lepiej sie czujesz.
moja mala uwielbia takie klasyczne bajki gdzie duzo obrazkow :)

a ja wlansie wypilam kawke i zjadlam kawalek kopca kreta- odkrylam ze wmoim osiedlowym sa super ciasta w super cenie i wzielam - pychaaaaaaaaaaaa

happymum a kto ta serie nepisal i jaka jest pierwsza zcesc? mzoe tez przeczytam

reklama
Moi obydwaj mieli smoczki, ale głównie do spania. Nie chodzili z nimi w buzi.
Oddawali zawsze na 2 urodziny I wyrzucaliśmy. odbywało się to bez większych problemów.

Do góry