reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Kassia bardzo ładnie [emoji3]

Asiunia, nie wiem co z ta moja Mała jest. Idą jej teraz trójki ale nigdy tak nie miała aby z powodu zębów budziła sie co noc od dwóch tygodni dzień w dzień na ok. 4 godziny. Do tego brak apetytu. Robiłam jej badania, jeszcze czekam na jedne wyniki ale krew i mocz ok. Moja znajoma pediatra twierdzi ze ona nic niepokojącego nie widzi. A ja wiem ze cos jej jest i nie umiem jej pomoc [emoji19]

reklama
Kasia ale slicznie :-)
Okasia jaka niespodzianka z tymi blizniakami :-) spokojnej ciazy dla przyszlej mamy
Ja dzis dla rozładowania nerwow sprzatalam pokój córki wynik caly worek papierków i bolace plaecy ale pokój wygląda o niebo lepiej :-) lecę na tapczanik sie troche wyprostowac:-) milej i spokojnej nocy wam zycze

happymama82 - mam takie same zdanie... my też staramy sie zawsze coś fajnego z dziećmi robić. troche też zwiedzaliśmy, z maluchami zwiedziliśmy holandię, a w ub rok 3 tyg objechaliśmy troche hiszpanii I chłopaki byli wniebowzięci. często wspominają nasze podróże. te krajowe również, wcale nie są gorsze ;-)

Asiunia1988 - mój pierwszy był mega wymagający jak był mały - miał kolki I płakał prawie non stop przez pierwsze 5-6 miesięcy swojego życia... byłam wykończona... i wtedy nie wyobrażałam sobie jak można po takim dziecku zdecydować się kiedykolwiek na kolejne :-D:-D za to teraz jest dość spokojny, ułożony I grzeczny.
młodszy z kolei zupełnie odwrotnie... jak był mały to do 6 miesiąca tylko jadł I spał, piers ssał 5 min dosłownie, a potem za 3-4 godziny, w międzyczasie spał po 2 godziny. także był bardzo mało wymagający, co było extra przy drugim małym niespełna dwuletnim.
natomiast teraz młodszy jest mega głośny, bywa czasem złośliwy I męczący, niezły też z niego kombinator. także trzeba teraz nad nim dużo więcej pracować. przy tym jest mega bystry, inteligentny I wesoły. przy okazji zmienia mu się nastrój bardzo szybko, jest bardzo emocjonalny, ale też nie jest wogóle pamiętliwy. bardzo szybko zapomina I wybacza.
obydwu kocham tak samo mocno, chociaż charaktery mają zupełnie inne.
ale razem dogadują się bardzo dobrze, fajnei się razem bawią I zarówno jeden jak I drugi uważa że ma najfajniejszego brata na świecie :wink:

Angelikaa - ja też miałam podobne obawy, czy zdołam pokochać drugie dziecko tak samo jak pierwsze skoro ten pierwszy jest tak idealny, wspaniały I wogóle najpiękniejsze dziecko na świecie

kasia - super fryzura! :-) :)
okasia - ale fajnie się złożyło :yes:

Asiunia-moj jako niemowlę byl aniołek spal i jadl do teraz pod tym wzgledem jest podobnie chic ma swoje humory ale wiekszych problemiw z nim nir mam...wszyscy sir smieja ze drugie na odwrot i da mi popalić

Mnie sluchajcie zawsze dziwilo jak rodzice moga faworyzowac dzieci. U mnie w rodzinie kazdy byl traktowany tak samo, moj tata byl ojczymem dla reszty, ale nie bylo czegos takiego, ze ja jako jego corka mialam lepiej niz tamci. U meza znowu tesciowa wpatrzona w corenke jak w obrazek, ta znowu doprowadzila to tego, ze brat sie w koncu wyniosl z domu, a teraz udaje super siostre, bo jak maz zaczal na kontrakty wyjezdzac to sie kochajaca rodzinka z nich zrobila, a najwiekszym hitem za kazdym razem jest pytanie ile zarobi i kiedy wyplata jakby sie mial z nimi ta kasa podzielic heh. W kazdym razie ja mialam zawsze podobne obawy, ze Mati jest moim oczkiem w glowie, zrzyci jestemy tak bardzo, ze az trudno uwierzyc, ze sie miedzy nami dla kogos jeszcze miejsce znajdzie, a tym czasem teraz planujemy wspolny wypad w poszukiwaniu wozka, maly chce koniecznie kupic prezent dla dzidziusia, siedzi czasem i mysli nad imieniem, na usg nie ma bata, zeby ze mna nie poszedl, jest bardzo zaangazowany i jakos tak tez juz ta milosc matczyna zaczynam dzielic, juz opracowuje plan dzialania, zeby maly ani przez chwile nie czul sie odstawiony na drugi plan, bo jest mlodsze, bo on straszy wiec musi zrozumiec itp

Teraz zauwazylam mokra plame na bieliznie. Duzo tego bylo. Sama nie wiem co o tym myslec. Miala ktoras tak z Was ? Dobrze, ze jutro wizyta. Trzymajcie kciuki :-)

Wg mnie nie ma idealnego wieku na to, żeby zostać rodzicem.
Czas na miłość jest zawsze :)

Tomka urodziłam mając 25 lat.
Staraliśmy się niego ok. 8 mcy.
Z drugim udało się za pierwszym razem.

--------------------------------------------

Ucho mi przeszło.
Byłam u gina.
CRP nie udało mi się zrobić.
Dostałam leki (syrop Kalii - to samo co Sudafed Muco, Euphorbium, Sebidin Plus).
Obędzie się bez antybiotyku.
Mam się oszczędzać i siedzieć w cieple.
Lekarz stwierdził, że do weekendu powinno mi przejść.

To idę odpoczywać ;)

Dostałam leki (syrop Kalii - to samo co Sudafed Muco, Euphorbium, Sebidin Plus).

yyy, ale tam jest alko i jest napisane, zeby nie stosowac w ciazy?,a jednoczesnie, ze to dla dzieci od 6rz to jak to jest, bo tez mam od miesiaca mega kaszel i nie moge wyksztusic tego piorunstwa, a w kazdej aptece tylko Prenatal, po ktorym juz mnie mdli, a jesli nie ten Kalii to znaczy, ze ta reszta bezpieczna i moge brac?

Dużo leków można brać a producent i tak pisze żeby przed zastosowaniem skontaktować się z lekarzem ponieważ testów nie wykonują na ciężarnych.

reklama
Kasia, super zmiana :) Ja mam sporo ciemniejsze włosy więc wymarzyłam sobie takie coś (zdjęcie w komentarzach)
Link do: OMBRE HAIR - strona 2 - Forum Szafa.pl - strona 2 - Forum Szafa.pl
Dominika z pierwszym dzieckiem mieliśmy identycznie. Mała dała nam nieźle popalić, pierwszych kilku miesięcy jej życia w zasadzie nie bardzo pamiętam bo praktycznie nie spałam, to był jeden wielki płacz. Teraz jest bardzo żywa, nie potrafi usiąść w miejscu i posiedzieć tylko lata nie wiadomo i po co, odważna, kontaktowa. Nie mam z nią większych problemów mówi ładnie, sama je, od dawna nie nosi pampków, śpi w miarę dobrze. Boję się tylko, że drugie będzie podobne :) No ale jakoś trzeba będzie sobie radzić :) I również przez pierwszy rok nie dopuszczałam do siebie myśli o kolejnym brzdącu...ale z czasem mi przeszło :)
Angelika trójki są podobno najgorszymi zębami, najbardziej boli ich wychodzenie więc może dokładają swoje 3 grosze. U nas obecnie idzie pierwsza 5 i dziś w nocy 4 pobudki (ale zwykle idziemy siku, pić i zasypia ładnie). W dzień śpi tylko godzinę ale mogę z nią spokojnie wszystko zrobić na co mam ochotę. Wieczorem kładzie się około 19.30 pobudka w okolicach 5-6, przestawiła się tak po zmianie czasu. Liczę, że niedługo wróci do wstawania o 7 a nawet później. Jak była w okolicach roczku spała dużo lepiej po 12-13 godzin.

Do góry