reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
Czytam Was Dziewczyny, że już czujecie ruchu, kurczę ja w pierwszej ciąży czułam w 20 tygodniu i pamiętam, że się doczekać nie mogłam, teraz zdawało mi się jakoś tydzień temu takie muśnięcie motyla, ale stwierdziłam, że to raczej niemożliwe, tak wcześnie... tym bardziej, że nasze malestwa jeszcze 10 cm nie mają :) pomyślałam, że to jelita pewnie. Czekam z niecierpliwością na to - ruchy i kopniaki dziecka to moim zdaniem najpiękniejszy element ciąży :)

niby w drugii trymestr weszłam, a jakoś energii mi nie przybywa :( muszę chyba zacząć magnez brać, bo kurczę w sobotę wieczorem po całymm dniu na uczelni-podyplomówkę robię, nie mogłam w drodze powrotnej w pociągu usiiedzieć, tak mnie ciągnęło, ale wystarczyło, że poleżałam pół godziny w domu i ok już było. Czasem mam takie bóle, ale nic na nie nie biorę i jak poleżę to pzrechodzi naszczęście.

pisałyście o l4- ja nie wiem jakbym dała radę w pracy, w ciąży z synkiem pracowałam do 20 tygodnia i pewnie jeszcze z miesiąc mogłabym popracować, a teraz o wiele gorzej przechodzę tę ciąże,tym bardziej, że w lipcu poroniłam, bałam się o tę ciąże, nie miałam skrupółów żeby iść na zwolnienie, tym bardziej, że szefowa kasy mi nie wypłaca, jeszcze mi za grudzień nie zapłaciła- cały przepracowany, a już za styczeń do 5 lutego powinna. dziś dzwoniłam do niej, to nawet nie odebrała tel, jutro będę znów dzwonić.

basia okropne z tym wypadkiem, współczuję Ci przeżyć
majku mi czasem się ciężko oddycha,

Basia o matko wspolczuje nerwow, szkoda tych ludzi faktycznie.
Niunia tez nie fajna sytuacja, okropne czasy teraz sa, ze trzeba kazdemu na rece patrzec :/
Dzis dziecie mi jakies fikolki odstawia strasznie ruchliwe, woczraj tak delikatnie musialam sie mocno skupic, zeby wyczuc, ale dzis to juz od razu.

Basieńka nie mogę sobie wyobrazić nawet co przeżyłyście, szczęście w nieszczęściu że to nie wy miałyście ten wypadek.
Tak się zastanawiam i może moja macica tak przylega do powłok brzusznych że już to wszystko czuje. Kiedyś czytałam że po cc ona jest jakby przyklejona w miejscu cięcia. Dodatkowo dziś poczułam takie jakby otarcie a potem jakby ktoś palcem delikatnie dotknął, wzięłam detektor i dziecko idealnie w tym miejscu.
Koleżanka w drugiej ciąży tez czuła ruchy pod koniec 13 tygodnia, wtedy wydawało mi się to śmieszne. bo jakaś strasznie szczupła to ja nie jestem ona tez nie. Mam 178 cm wzrostu i w pierwszej ciąży brzuch minimalny bo córka chowała się wewnątrz mnie.
Moja macica jest przyrośniętą do powłok brzusznych i przy dłuższym spacerze czuje jak mnie ciągnie z lewej strony

Dziewczyny jak długo macie brać kwas foliowy? Bo mi lekarz już kazał odstawić i brać teraz witaminy...

Dobry artykul! I na dodatek mezczyzna pisal!

Ja tez czulam sie beznadziejnie, ze ide na l4, ale czuje sie coraz gorzej, a w pracy nie potrafie z siebie dac 100%.

reklama
Majku ja piję i naprawdę bardzo smaczny-od zawsze mi takie smaki podchodzą i to mega bomba witaminowa

Ja syna (klocka!) nosilam dwa lata, teraz krócej planuje chyba że dziecko mniej ciężkie będzie- miałam chustę nati milka oj cudna, mimo rehabilitacji mojego kręgosłupa wspominam ten czas wspaniale, zdaję sobie sprawę że mam ograniczenia (chory kręgosłup) stąd decyzja że chcę nosić ale krócej

Heromina naklej plaster – szybciej zapomni ;)

Optymistka witaj!

Happy mama cos jest z tymi zębami, mi w każdej ciaży rosnie ząb mądrości….ból okropny wiec współczuje ci kochana!

Niunia a niech jej łapy pourywa!

u mnie dziś intensywny dzień, dyszę jak lokomotywa (nie jesteście same hahahahaha) zjadłamz 3 talerze zupy pomidorowej (oj wielka zachciewajka!) i zanim córkę po szkole ogarnełam, to syn domagał sie uwagi i układania lego....i taka wymęczona jestem, że kosmos

Do góry