reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Fimka-no tak to faktycznie, u nas sie za to nie placi to inaczej
Ja na aminopunkcjr tez bym sie nie zdecydowala, za duze ryzyko.
Co do opieki popieram, jakby mi nie odpowiadal lekarz czy polozna naprwbo bym zmienila

reklama
Witam, można dołączyć ?
Absolutnie jestem zielona jak założyć profil itp :) jestem z południa polski mam 36 lat i 2 dziecko w drodze :) termin ok 15 sierpnia. Przyjmiecie mnie do grona ? :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ale miło, widziałam ze w sierpniówkach są rożne wątki (np lista) czy tam tez powinnam się dopisać ?

A tak odrobine o sobie :)
Jestem Maja mam córeczkę Anię (za 2 tyg kończy 7 lat) i jesteśmy z miasta smoka i smogu ;) jestem po prenatalnych i będzie kolejna córeczka. Maleństwo zdrowe i anatomicznie idealne czekamy na wyniki pappa. Miałam drobne problemy z tarczycą ale juz w normie a pozostałe badania bardzo dobre i ogólnie samopoczucie (oprócz notorycznego lenia) świetne . Przez 2 mies "oddałam" 2 kg ;) wiec początki kojarzą mi się z bliskimi spotkaniami "twarzą w twarz" z toaletą (wymiotowałam kilkanaście aby na dobę nawet do 2-3 w nocy ) juz ok i powoli obserwuję jak rośnie mi pod sercem kolejna szalona dziewczyna. Postaram się podczytywać i być na bieżąco. Witam Was wszystkie zatem :)

Łączę się z Tobą majku w bólu. Mój pierwszy trymestr też był okropny i spędziłam go tuląc toaletę. Po tym wszystkim też będę potrzebowała wielu lat żeby zapomnieć o tym, co przeszłam i może wtedy zdecyduję się na kolejne dziecko.

Dzisiaj miałam podejście nr 2 do prenatalnego. Dzidzia raczyła współpracowac [emoji3]. Z Maleństwem wszystko ok, wraz z testem z krwi który robiłam tydzień temu wszystko wyszło bardzo dobrze. Pani doktor mnie uspokoiła ze nie musi być robione tego samego dnia test i usg, ponieważ program jest tak skonstruowany ze przelicza wszystkie dane wg dat. Nie chciała powiedzieć płci ponieważ na tym etapie mówi ze jeszcze narządy sa do siebie podobne. A później w pewnym momencie dzidzia sie odwróciła i pani powiedziała: o, chyba dziewczynka :-).

Od tygodnia miałam stres jeszcze z córeczka, bo prawie nic nie chce jeść, robiliśmy badania i wczoraj wieczorem dzwonili z laboratorium czy możemy z dzieckiem podjechać aby powtórzyć badania bo im coś tam zle wyszło, ale aby sie nie stresować i podjechać rano bo oni juz zamykają . Poczytałam dr googla i sobie powkrecalam najgorsze, zabrałam od razu dziecko do innego laboratorium i wyniki miałam za godzinę przez internet. Rano do pediatry zestresowana, ale na szczęście pani doktor mnie uspokoiła ze jest infekcja ale na tym etapie nie dawałaby jeszcze antybiotyku bo nic złego sie z Mala nie dzieje. Po południu Córcia zaczęła coś jeść i szaleć wiec odetchnęłam z ulga [emoji3]. Maz chce mi wyłączyć internet bo kiepskie diagnozy daje [emoji6]

Angelikaaa a w jakim wieku jest twoja córeczka (pewnie będę zadawać jakiś czas zadane pytania ;)

okasia każda ciąża jest inna całe szczęście w 1 chciało mi łeb z bólu oderwać a teraz flaki wypruć ;) jakiś facet na pewno ciążę wymyślił ...

Ps. Jak się zaczernia wasze nicki w odpowiedzi ?

reklama
Do góry